Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 4. 12. 2014.

| Društvo

Odložena blokada niške deponije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
deponija-2-dan.jpg
Belotinčani blokadu pomerili za 20 dana i postavili konkretne uslove, arhivska fotografija

Meštani Belotinca odlučili su da lokalnim vlastima daju još 20 dana za ispunjenje pojedinih zahteva, a ukoliko i tada ne bude konkretnih rešenja, kako sami kažu, deponiju će blokirati 25. decembra.

Kako kaže predsednik Mesne zajednice u Belotincu Saša Miljković, razlog za odlaganje protesta, koji je najavljen za danas, su dopisi koji su stigli iz Doljevca i Niša, u kojima lokalna rukovodstva obećavaju da će ispuniti preuzete obaveze.

Na sinoćnjem zboru je dogovoreno da budemo razumni i sve prolongiramo za 20 dana s tim što smo postavili rokove. U tom periodu očekujemo 2 česme, jednu u centru sela, drugu u školi. Takođe očekujemo da se sredi sva potrebna dokumentacija kako bi u 2015. godini moglo da se krene sa izgradnjom vodovodne mreže u selu - rekao je Miljković.

Miljković naglašava da je dovođenje pijaće vode u selo prioritet, jer vodu trenutno svi kupuju.

Ukoliko se uslovi ne ispune, meštani su, tvrdi predsednik Mesne zajednice, spremni da blokiraju deponiju 25. decembra. Miljković tvrdi da su spremni za zimske uslove i da su nabavili šatore i kazane, ali Belotinčani se nadaju da će njihovi zahtevi biti ispoštovani i da protesta neće biti.

Podsetimo, zbog problema sa zagađenim vazduhom, vodom i zemljom, kao i brige za sopstveno zdravlje, Belotinčani su deponiju blokirali 3. novembra.

Već sutradan, nakon razgovora sa najvišim funkcionerima Grada i postignutog dogovora, deponija je profunkcionisala ponovo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: