Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 5. 6. 2012.

| Društvo

Okrugli sto Društva novinara Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dnn okrugli sto
Okrugli sto

Povodom otkaza Milene Vidojković, ali i generalnog stanja u niškim medijima Društvo novinara Niša organizovalo je okrugli sto na kome su pored novinara bili prisutni i predstavnici sindikata i političkih partija.

Milena Vidojković, dugogodišnji niški novinar nedavno je dobila otkaz na Niškoj televiziji o čemu su Južne vesti već pisale. Tim povodom oglasili su se i niški političari koji su izneli i svoj stav o slobodi niških medija.

Narodni poslanik DS Dušan Milisavljević smatra da se radi o iskusnom novinaru i osuđuje čin direktora.

- Veliki je luksuz da neko posegne u ovom trenutku za mečem i nekog ostavi na ulici. Nadam se da će brzo doći do rešenja ovog problema. Založiću se da novinar ne snosi posledice zbog sloodno izgovorene reči - rekao je Milisavljević.

Miloš Milovančević iz Srpske napredne stranke ističe da se ova partija zalaže da se Milena Vidojković vrati na posao i to sa adekvatnom nadoknadom. milovančević Miloš Milovančević, SNS

- Zaista je sramota ovo što se dešava, jer partije se prema medijima ponašaju kao prema političkoj lovini – istakao je Milovančević.

Osude stižu i iz Srpske radikalne stranke.

- Došlo je do toga da jedan vrstan novinar izgubi posao, a da se njena kolegenica ponaša tako kako se ponaša. Na funkcije urednika i direktora se dolazi partijskim kadriranjem – naglasio je Dragoljub Stamenković iz SRS-a.

Partijsko zapošljavanje osudili su i okupljeni novinari niških medija i naglasili da bi direktori trebalo da budu menadžeri, a ne da se mešaju u urednički posao.

Mileni Vidojković podršku je pružio i direktor Saveza samostalnih sindikata u Niša Miodrag Ranđelović. On je istakao da je predstavnnik ovog sindikata u NTV, direktorki uputio jedan “lep zahtev”, ali da je od nje dobio odgovor da ovo nije komunizam.

- Ja se dugo bavim sindikatom i nisam znao da sindikati postoje samo u komunizmu. Direktor je odgovoran za sve zaposlene i mi ćemo učiniti sve i Milena će dobiti sudski spor – kaže Ranđelović.

Član Upravnog odbora NTV Velja Petković izrazio je žaljenje, jer ovo telo ne može da poništi odluku direktora.

- Došao sam do zaključka da jedino sudskim putem može nešto da se uradi. Naglašavam da direktori ne bi trebalo da budu birani na ovakav način već putem konkursa – zaključio je Petković.

Osuda i Društva novinara Niša

dnn Društvo novinara Niša najoštrije osuđuje pritiske na kolege sa Niške televizije i upozorava i direktora i osnivača, da će se sudski postupci koje su novinari pokrenuli,  vrlo verovatno okončati u njihovu korist pa će nadoknadu štete i sudske troškove u krajnjoj liniji plaćati svi gradjani Niša kao budžetski obveznici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljubazna komsinica

    18:30 // 10. 6. 2012.

    Veovala ili ne,odlicno sam upoznata sa likom i delom Dragane Nikolic,ali i sa decenijskom komsijskom netrpeljivoscu izmedju nje i Milene (Duvaniste im je bilo zajednicko prebivaliste).Sve je pocelo tako sto su Milena i Dragana u doba procvata Mile Ilica i SPS u Milosevicevo vreme bile perjanice Radio Nisa i Narodnih novina.Posle pada Milosevica,Milena je ostala dosledna SPS (o tome i vrapci sve znaju),ali je Dragana Nikolic na zboru Narodnih novina,kao prvo pero Narodnih,napala Dragana Vujicica,gl.i odgovornog Narodnih i zajedno sa Miloradom Doderovicem se odrekla uredjivacke politike Narodnih novina,iste one koje su oni kreirali i imali veliiike koristi od istih.To je,naravno,razbesnelo,komsinicu Milenu i nikada joj zapravo to nije oprostila.Zato i tvrdim da rat nije poceo Draganinim dolaskom na NTV i da ta netpeljivost traje mnogo duze.Prema tome,pustite njih dve da same resavaju svoje privatne probleme ili cu i ja potraziti ovde pomoc za problem sa ludim komsijom...?

    • seka

      15:08 // 12. 6. 2012.

      hmhm....zanimljiva informacija...doduse, za Draganu i da ne znam da je tako poverovala bih, posto joj odlicno znam (problematicni) karakter.Ta nikada nije imala ljudske kvalitete i sve sto je radila radila je u cilju obracuna sa onima koji su joj smetali da dodje do cilja.A kada je dosla do cilja, otkrila je svoju pravu, neljudsku prirodu, do tada ponekad mazna i fina.E sad, za komsijske sukobe i ne znam, ali znam da su u pocetku u NTV bile bliske i da joj je Milena pomagala.Sta se desilo, gde joj je stala na zulj, u to bas nisam upucena , ali imajuci u vidu da se i ostale kolege iz NTV zale i da svi zeljno iscekuju da DN vide ledja, jasno mi je da ih je sve red Dragana debelo zaduzila.U svom stilu, namestanjem, progonom, forsiranjem nekvalitetnih i ulizicavih i osporavanjem kvalietata.Bog ce ga znati sta je izmedju njih dve, al da je DRAGANA Nikolic los, zao, pakostan i nekvalitetan covek, u mogu da se zakunem gde i kad oces.

  • ujce Dine

    23:57 // 8. 6. 2012.

    deco, deco...pa kad je tepao taj sin na direktorku toj dete, nepisite ni bar kako je ono,zivo li e i zdravo,ako moz posle tepanje i otovrenu glavu ako takoj vikate,e ce dade gospod da bude dobro, ma taj zlotvor i zatvor nda otide, on tepan pa tepan

  • Boro Trnavac

    21:01 // 8. 6. 2012.

    E, stvarno, dobronamerni,priznaj bar sebi...da li bi tako branio tudje kriminalno dete da je prebilo tvoje dete?

    • Dobronameran odgovor

      21:58 // 8. 6. 2012.

      Da li neko ima svalera ili je neko prebio nekog mislim da time treba da se bavi valjda bracni drug(muž) odnosno sud. Na to zaposleni u Ntv nemogu da uticu ali svakako mogu da provere da li su prihodi veci unazad godinu dana za 50% sto rece Bojan (a to zahvata i period S.Popovica) i ako jesu gde su . Ne odobravam nicije nasilje ali mislim da je za pricu o Ntv ovo bitnije a zalosno je odvratno ako je sve ono o privatnom životu tacno. Samo se onda pitam pa ko stoji iza takve osobe ako je uspela zastiti sina u tim okolnostima BIA,CIA KGB ? I gde su onda do sada bili svi oni koji su to znali?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: