Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 4. 3. 2013.

| Društvo

Počelo uređenje Hisara

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
HISAR-PK-uredjenje-JV.jpg

Javno preduzeće sa zaštitu životne sredine u Prokuplju započelo je akciju čišćenja i uređenja brda Hisar.

Trenutno se vrši čišćenje trim staze, postavljanje kanti i klupa, a cilj je da se brdo Hisar, koje ima izuzetne kulturno-istorijske spomenike, potpuno očisti i uredi.

Novac se odvaja iz lokalne takse od takozvanog "ekološkog dinara".

- U saradnji sa prokupačkim Muzejom obavljamo sav posao. Cilj nam je da uredimo svaki kutak brda i da ponovo vratimo posetioce. U planu je uređenje i Jug Bogdanove kule, postavljanje osvetljenja i nadamo se da ćemo sve završiti do 1. maja, kada planiramo da pozovemo sugrađane na prvomajski uranak na Hisaru - kaže direktor Miroljub Krasić.

045

On dodaje da je preduzeće pozvano da učestvuje na beogradskom sajmu „Eko ekspozit“ koji okuplja sve najveće svetske banke i organizacije koje finansiraju projekte iz oblasti ekologije, a koji se u Beogradu održava 13. i 14. marta.

Arheolog Narodnog muzeja „Toplice“ i direktor Julka Kuzmanović Cvetković koja je takođe na terenu kaže da retko koja sredina u Srbiji može da se pohvali da ima takvo kulturno blago skoncentrisano na jednom brdu, uz to sa pozicijom u samom gradu.

- Bitno je da se vodi računa o nasleđu i da se obeleže svi spomenici, kao i da se uredi tvrđava na vrhu Hisara. U planu je da se gradska slava Sveti Prokopije obeleži pozorišnom predstavom koja će se izvesti u tvrđavi - kaže Julka Kuzmanović Cvetković.

036

Ona dodaje da je planova za Hisar dosta i da će se realizovati tokom ove godine.

Prokupačko Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine od oJavnog preduzeća „Srbija šume“ dobilo je na upravljanje brdo Hisar od kraja prošle godine.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PK

    08:44 // 7. 3. 2013.

    Bravo, svaka cast direktoru Krasicu i Fondu za ekologiju..konacno da neko nesto i uradi na brdu Hisar koji je zastitni znak naseg grada!
    Samo napred, podrska nas savesnih gradjana je uvek tu..nadam se da cemo paziti i cuvati ovo bogastvo..

  • ana

    14:50 // 5. 3. 2013.

    ovo su radnici cistoce

  • dobronameran čitalac

    10:30 // 5. 3. 2013.

    svaka obnova je dobra ,ali bez patrole policije, koja bi sprečila huligane da sve to unište,je uzaludna.Hisar je mesto kakvim se malo koji grad može pohvaliti,zato ga treba čuvati i održavati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: