Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 14. 3. 2015.

| Društvo

Podela kanti za reciklabilni otpad na Delijskom visu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kante
Kante za selektovani otpad imaju kapacitet od 120 litara

Stanovnici niške Mesne zajednice Delijski vis koji žele da preuzmu besplatnu kantu za odlaganje reciklabilnog otpada, to mogu učiniti u nedelju 15. marta od 9 do 15 sati na 6 punktova.

Kako navode u JKP “Mediana” pravo da dobiju kante, u kojima će bacati plastiku, staklo, metal, papir i karton, imaju građani koji žive u kućama. Potrebno je da, radnicima “Mediane” pokažu ličnu kartu i potpišu ugovor o preuzimanju, čime se obavezuju da u njih bacaju isključivo suvi otpad koji može da se reciklira.

Apelujemo na građane da ove kante ne koriste za odlaganje mokrog otpada kao što je kuhinjski i baštenski pepeo, šut, zemlja i žar koji može zapaliti i tako uništiti  PVC kantu, ali ni komunalani otpad iz domaćinstva, jer su predviđene samo za prikupljanje reciklabila - kažu u JKP “Mediana”.

Kante za selektovani otpad biće deljene na 6 punktova - na sredini Ulice Šabana Bajramovića, uglu Ulice Petra Velebita i Milorada Popovića, u Elektronskom naselju (ispred ulice generala Koste Nađa), na Trošarini (kod prodavnice “Markoni” u Ulici Ljubomira Nikolića), kod Bogoslovije i kod igrališta u Ulici široke padine.

Na koji punkt treba da preuzmu kante stanovnici određenih ulica, može se videti na sajtu “Mediane”.

Podsetimo, podela besplatnih kanti, koja je počela ove nedelje, deo je projekta “Waste” koji finansira Evropska unija, a koji realizuje JKP “Mediana” sa bugarskom Opštinom Pernik.

Plan je da se u opštinama Medijana i Palilula podeli 18.300 kanti, i to onima koji žive u kućama, dok je za stanare zgrada opredeljeno 138.000 kesa. Reciklabilni otpad će dva do tri puta mesečno sakupljati poseban kamion-smećar i odvoziti ga u reciklažni centar gde će se vršiti dalja prerada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slamka spasa

    13:05 // 16. 3. 2015.

    Kada se davljenik ‘vata za slamku spasa to je upravo ovo.Podela kanti i smejanje ljudima u lice,ali sreca pa su IZBORI brzo i necemo vise gledati ove smejurije.Dzunicu GUBIS svuda.

  • Aleksandar

    11:05 // 16. 3. 2015.

    A najzalije je sto stolove za te punktove donose clanovi SNS-a i prilikom podela kanti, pustaju pricu kako im je to sns omogucio...

  • Miki Rubiroza

    09:30 // 16. 3. 2015.

    Uzeo jednu, odlicno za kiseli kupus!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: