Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 27. 5. 2010.

| Društvo

Policajci udarili čoveka pa otišli

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Slavomir pokazuje povredu kolena

Slavimira Momčilovića (71) iz sela Merovac, udario je privatni auto u kome su se nalazila dva policajca, koji su nakon nezgode izašli iz vozila i rekli starcu da mu nije ništa, a zatim nastavili svojim putem.

Nezgoda se dogodila u Maloj Plani na samo par metara od seoske ambulante, gde je Slavimir čekao prevoz do 5 kilometara udaljenog sela.

- Stajao sam na zemljanom delu pored asfaltnog puta, oslanjajući se na svoj štap i čekajući prevoz do kuće. Nisam ništa čuo ni video ali sam osetio jak udarac u predelu kičme, od koga sam pao na zemlju i zadobio lakšu povredu noge. Video sam crveni automobil iz koga su izašla dva čoveka u policijskim uniformama. Jedan od njih me je pitao „šta ćeš tu“ a drugi je rekao „nije ti ništa, ustani operi se i idi kući“. Zatim su seli u automobil i udaljili se sa lica mesta, ostavivši me onako ugruvanog i zbunjenog. Ustao sam tek nakon što mi je pritekao u pomoć jedan od meštana, koji se zatekao u blizini. On me je i prebacio svojim vozilom do kuće – priča Slavimir, koga je osim samog događa daleko više pogodio postupak pripadnika policije.

On kaže da ga je sin Dobrivoje potom odvezao u Urgentni centar prokupačke bolnice gde su lekari konstatovali oguljotinu na kolenu i nagnječene lumbalnog dela kičme, zbog čeg je primio zaštitnu inekciju i određenu terapiju protiv bolova.

– Dok sam još bio u Urgentnom, došla su dva policajca sa aparatom za alkotestiranje i terali me da duvam. Kada je aparat pokazao tri nule, ne znam iz kog razloga su mi uzeli i krv kako bi ustanovili da nisam pijan – ističe potrešeni starac.

Iako se ovaj incident dogodio pre nekoliko dana, Slavimirova ćerka Dobrila nije uspela da sazna imena policajaca i hoće li biti podnesena bilo kakva prijava protiv njih.

Umesto da ga odvedu do obližnje ambulante oni su se kaže, bez griže savesti udaljili a njega onako potrešenog, ostavili samog i nemoćnog. Zato najavljuje privatnu tužbu protiv NN izvršioca.

– Navodno su mi u policiji rekli da su ceo slučaj predali tužilaštvu i da će utvrditi šta se zapravo desilo tog dana. U početku me boleo način na koji su ta dva čoveka postupili prema mom ocu, a sada sam ogorčena na policiju, jer sam u više navrata pokušala da dođem do bilo kakve informacije, ali su se radnici policije ponašali prema meni bahato i neljubazno, verovatno želeći da zaštite svoje kolege – kaže Dobrila.

Iako je svesna da tom prilikom njenom ocu nisu pričinjene teške telesne povrede, sam postupak “onih koji su dužni da pomažu građanima” i sve što se kasnije dešavalo kada je želela da sazna bilo šta o ovom slučaju daleko je teži od povreda, tvrdi Dobrila.

U policijskoj stanici u Prokuplju kažu da su upoznati sa slučajem koji se dogodio u Maloj Plani, i da je kompletan izveštaj prosleđen tužilaštvu. Iako nisu bili na dužnostu, protiv dva policajca pokrenut je i disciplinski postupak „zbog ponašanja koje šteti ugledu službe“.

Saznajemo da će, u koliko se dokaže da su policajci krivi, protiv njih biti pokrenute sve neophodne kaznene mere "kao i prema svakom građaninu".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko Pajic

    10:39 // 28. 5. 2010.

    UAAA za Policiju, Policija je hrabra nad nemocnima!!! Policija je najjaca nad Srbima, idite na Kosovo hrabri policajci! UAAAAAAAAAAAAA
    Mora da se lomi ponovo po ovoj drzavi!

  • Luka

    10:35 // 27. 5. 2010.

    Bravo Slavimire za odlucnost i resenost. Bahate drzavne radnike pa i policiju koja je jako razmazena i naviknuta na privilegovan polozaj treba najostrije kazniti de su odgovorni.

    Zelim ti brz oporavak

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: