Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:51, 15. 5. 2014.

| Društvo

Poplave u Pčinjskom okrugu pod kontrolom

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje.jpg
Uvedena neprekidna dežurstva u gradskim preduzećima u cilju zaštite

Situacija u Pčinjskom okrugu je pod kontrolom, a evidentirana je šteta na poljoprivrednim dobrima, kao i na nekim objektima u gradu, zaključak je sa sednice Štaba za vanredne situacije koja je održana danas popodne.

Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću, naloženo je da se uvedu neprekidna dežurstva u gradskim preduzećima u cilju zaštite imovine i ljudi, kao i da se onima koji se nalaze na godišnjem odmoru on prekine dok traje vanredno stanje u zemlji uzrokovano obilnim padavinama.

Situacija je najkritičnija na Pavlovačkoj reci zbog divljeg pregrađivanja, te je Štab zaključio da se u roku od dva sata uklone postavljene cevi.

Danas je nastavu u školi u ovom selu od 50 učenika pohađalo samo 5. Takođe, postoji i zagušenje rečnog korita Južne Morave kod Ratajskog mosta usled nanosa komunalnog i drugog otpada, zbog čega je naloženo nadležnim službama da odmah preduzmu sve mere.

Uočena je i velika mrlja na Južnoj Moravi  iz pravca Bujanovca, o čemu će biti obaveštene inspekcije koje su u obavezi da obave ispitivanja.

Vodostaj na reci Banjštici i Južnoj Moravi  je normalan, a voda za piće hemijski i bakteriološki ispravna.

Zbog obilnih padavina došlo je do prokišnjavanja u nekim seoskim i gradskim školama, kao i u Domu kulture, Narodnom muzeju i Narodnom univerzitetu.

Od kiše je, sudeći po izveštaju, najveća šteta na oranicama. Čak 70 hektara je pod vodom pa će rod pšenice biti prepolovljen. Prve procene govore da šteta iznosi preko 4 miliona dinara.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije naloženo je svim preduzećima da angažuju kompletno ljudstvo i mehanizaciju na održavanju kanalizacione i atmosferske kanalizacije, sanaciji odrona i klizišta, kao i da se pojača sanitarni nadzor. Jedan od zaključaka Štaba je i da se obezbedi neophodna oprema za vatrogasnu službu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    08:50 // 16. 5. 2014.

    Niko ne sme da govori o tome da je uzrok ovolikih kisa HAARP koji je instaliran u Srbiji
    http://www.dejanlucic.net/sr/Ukljucen_HAARP_centar_i_u_Srbiji.html

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: