Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 27. 9. 2013.

| Društvo

Rekonstrukcija OŠ "Branko Miljković" tek u martu

Autor:S. Janačković i A. StankovIzvor:Južne vesti
OS-Branko-Miljkovic.jpg
Učionica u OŠ "Branko Miljković"; foto: D. Vidojković

Početak rekonstrukcije starog dela niške OŠ "Branko Miljković", u kom je inspekcija zatvorila 9 učionica zbog opasnosti od rušenja, moguća je tek za 5 meseci, odnosno od 1. marta, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, rekao je da su, što se tiče Grada, sve pripreme završene i da je u poslednjih mesec i po dana početak radova usporilo to što je Evropska investiciona banka, koja će delom finansirati projekat, zahtevala dodatna geodetska istraživanja. OŠ Branko Miljković Sastanak predstavnika škole, Grada i Ministarstva; foto: D. Vidojković

- Sada se dokumentacija opet šalje Evropskoj investicionoj banci koja će u narednih 30 do 45 dana odlučiti o tome, prilično smo sigurni, pozitivno. Zatim se raspisuje predpoziv koji traje 30 dana, a nakon toga javna nabavka koju vodi Ministarstvo i traje 60 dana. Realan rok za  završetak sve te pripreme je 5 meseci - istakao je Perišić.

On je ostavio mogućnost i za produženje roka ako bude žalbi nakon javne nabavke, ali je istakao da je realno očekivati da će đaci naredne školske godine imati nove učionice.

- Posle 1. marta bi moglo da se krene u rušenje, a zatim u izgradnju dela škole. Očekujem da rok za završetak bude 3-4 meseca, realno je očekivati da će naredne godine na jesen đaci imati nove učionice - najavio je Perišić.

Kako je gradonačelnik objasnio, nakon što je inspekcija 11. oktobra prošle godine zabranila nastavu u 9 učionica, što je uslovilo da đaci na nastavu idu u 3 smene sa skraćenim časovima, Grad je za sredstva za renoviranje konkurisao kod Ministarstva za lokalni razvoj.

Prema prvim proračunima, projekat je vredeo 110 miliona dinara, a Ministarstvo je, umesto očekivanih 55 miliona, odobrilo samo 25. Zatim je napravljen novi projekat vrednosti 67 miliona dinara. Prema najavama, Ministarstvo, odnosno Evropska investiciona banka, investiraće 25 miliona, a ostatak će biti obezbeđen iz gradskog budžeta.

Povodom rešenja problema hiljadu đaka na koji su roditelji 23. septembra ukazali protestom upozorenja u dvorištu škole, sa gradonačelnikom, predsednikom Opštine Palilula Bobanom Džunićem i predstavnicima škole, juče su se sastali i predstavnici Ministarstva.

Roditelji su na tom protestu zapretili da decu neće slati u školu ako radovi ne počnu do 15. novembra.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • His Dudeness

    22:06 // 29. 9. 2013.

    "Poređane glave u zaboravljenom vremenu
    Sa uzaludnim mislima i poslednjim rečima
    Slute svoj lik u mutnome kamenu. "

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: