Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 12. 7. 2010.

| Društvo

Rekonstrukcija ulica u centru teče po planu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

Raskrsnica kod Crvenog pevca u Nišu pravo je gradilište, ali, prema najavama nadležnih, crvene trake, koje zatvaraju ulicu Vojvode Mišića biće uklonjene za desetak dana.

Nadležni u gradskoj upravi kažu da će deo Dušanove ulice biti završen i pre tog roka, a najkasnije za mesec dana biće završena i prva faza rekonstrukcije Bulevara Dr Zorana Đinđića.

Najjednostavniji radovi, presvlačenje novim slojem asfalta dela ulice cara Dušana od ulice Vojvode Mišićado Bulevara Dr Zorana Đinđića, biće završeni za nekoliko dana, najavio je Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša, kome je poveren nadzor nad radovima.

- Kada za desetak dana budu završeni i radovi u ulici Vojvode Mišića, između Dušanove i Crvenog pevca, ova prometna raskrsnica biće ponovo prohodna za saobraćaj, ali će radovi na prvoj fazi rekonstrukcije na Bulevaru Dr Zorana Đinđića, potrajati još dvadesetak dana - rekao je Jovanović.

Trenutno se u Nišu vrši rekonstrukcija 7 ulica u centralnom gradskom jezgru, a planirano je da već naredne nedelje budu započeti radovi u još tri ulice.

Zajednička stvar svim projektima je da se podzemna instalacija, kao što su toplovodi, telefon, elektro i vodovod, izmeštaju sa kolovoza na trotoar.

- Mi ćemo i u buduće nastaviti da gradimo po novom konceptu jer prilikom intervencija na tim instalacijama ne mora da se raskopava kolovoz, tako da štedimo i novac i čuvamo kolovoz - rekao je gradonačelnik, Miloš Simonović koji je tokom vikenda obišao radove.

Radovi na rekonstrukciji Bulevara dr Zorana Đinđića započeli su 13. maja. Tada je rečeno da je planirano da svi radovi budu okončani za 202 radna dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kali

    13:43 // 12. 7. 2010.

    MA AJDE BRE,UGUSISMO SE OD PRASINE,JA ZIVIM U DUSANOVOJ BAS TU GDE RADE I NE MOGU VISE DA SMISLIM I MAJSTORE I PRASINU I BUKU I SVE...UZAS ZIVI...TOLKO SE ODUZILO I TOLKO SAM BESNA DA NEMAM RECI,AJDE STO NISMO IMALI VODU I STRUJU PO NEKOLIKO DANA NEGO NISMO MOGLI NI PROZORE NA NAJVECOJ VRUCINI DA OTVARAMO OD PRASINE..STRASNO.DA BOGDA SE NIKAD NE PONOVILO,SAMO CEKAM JOS TE 'KESTENJE' DA ZASADE DA NAM MALO ULEPSAJU ULICU JER JE SAD UZASNA SA RUPAMA U TROTOARU I PESKOM SVUDA...I TE CRVENE PLOCICE NADAM SE DA NECE DA STAVE SVUDA JER JE GLUPO I NADAM SE DA NECE ONDA DA I NAMA UVEDU ZONU TU JER NEMA VISE MESTA NI ZA PARKING...HAOS!!!

  • Marko

    12:48 // 12. 7. 2010.

    Kako po planu?!! pa probili su rok sigurno mesec dana a mozda i vise...rok za rekonstrukciju ovog dela bul. Zorana Djindjica ji bio 38 radnih dana ako se dobro secam....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: