Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 8. 11. 2023.

Sindikati traže da se konačno urede koeficijenti za plate u zdravstvu - rok nedelju dana ili protest

STETOSKOP lekari zdravstvo KOSTA Pozivaju Vladu na pregovore, jer je nakon protesta moguć i štrajk; Ilustracija; foto: A. Kostić

Ako u narednih nedelju dana ne vide "crno na belo" Uredbu o koeficijentima, sa jedinstvenom cenom rada i ne zaključe Posebni kolektivni ugovor, Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" organizovaće masovni protest zdravstvenih radnika ispred zgrade Vlade 23. novembra, najavlje njihov predstavnik iz Niša Zoran Ilić.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan

    15:54 // 8. 11. 2023.

    Ti isti sindikati se dogovaraju sa ministarstvom i donose kolektivne ugovore koji naravno ne štite zaposlene ,nego im još više otežavaju poso,podižu satnicu...,zato bolje da ništa ne traže i da ne glume da im je stalo,jer su prosto uz vlast!

    • Autrrikter

      20:20 // 8. 11. 2023.

      Mozda si u pravu,mozda ne ? Zasto, kad si toliko edukovan ne nadjes istomisljenike, oformis sindikat i boris se za prava medicinara ? Ovako, trala- la !

  • Jonca

    16:30 // 8. 11. 2023.

    Ma dzaba protestujete, oni ce sad pred izbore sve da prihvate i od ptice mleko ima da vam obecaju, a posle izbora sve po starom, radikali se okupljaju uveliko

    • 1234567890

      00:42 // 9. 11. 2023.

      @Jonca tj. Jonča : Ma, koj' će s' ovaj "narod" da izlezne na kraj... tatka će si prodadu za 3.000 dinara a majku za 3.589 dinara ! A za 10.000 ili 20.000 ... du...pe će si dadú i... dadoše !
      Od 1989.g. pa do dve 'iljade treću bilo je i neke nade jer je bilo intelektualaca u svim sferama društva a danas imamo samo Telektualce !

  • Инквизитор

    17:39 // 8. 11. 2023.

    Све је то у реду, и требају да добију веће плате, али сви заборављају на два кључна, а веома потплаћена сектора - правосуђе и просвету!

  • Uredba

    23:45 // 8. 11. 2023.

    Uredba o koeficijentima za zdr ustanove je od 2007 godine, vozači zaposleni u zdr ustanovama su obustavili rad i rezultat je tu uvećanje koeficijenta, naravoučenije je da svoja prava nemedicinsko osoblje (koje je u ovom slučaju najugroženije (zarada za srednji kadar je u rangu minimalca) može iznuditi samo obustavom rada. Podrška sindikatu i Zoranu Iliću.

  • Srba

    01:11 // 9. 11. 2023.

    PRVO uvedite zakon da ili se radi na državnom radnom mestu- ili privatno.

    • pacijent

      14:50 // 25. 11. 2023.

      Uzalud se nadaš. Takav zakon je donesen još 2010 godine pa nijedan lekar nije izgubio posao zato što je pored državnog posla radio privatno.

  • Pera

    13:46 // 9. 11. 2023.

    Izvinite na ovakvom komentaru,ali sestre i lekare traže po Evropi a ostale baš i ne toliko.Ako želimo da ih bude ovde u broju koji nam je potreban ,onda je i logično da im plate budu i duplo veće.A ostalima ,polako bi će i njima,ali se trenutno ne odlivaju kao kadar u Evropi.

    • Zone

      15:00 // 9. 11. 2023.

      To u suštini i nije tačno. Ima puno medicinskih sestara koje rade u Juri na motanju kablova, dok nam po bolnicama rade prekvalifikovane frizerke, ovućari i trgovci, koji sada imaju veću platu od profesora u školama kod kojih su za svoje znanje, verovatno dobijali jedva dvojka ili trojke.

    • Saki

      11:19 // 12. 11. 2023.

      Mnoge seke su uzele neplaceno i otisle u inostranstvo pa se brze bolje vratile jer tamo treba da se radi, a to ne moze sa nadogradjenim noktima od 3 cm. Ovde glume zrtve, porade pred vizitu i posle ih niko ne vidi do kraja smene. Cast izuzecima

    • Maki

      12:31 // 12. 11. 2023.

      Nemackoj nedostaju vozaci ali ih ipak ne placaju vise nego arhitekte. Sramota je da sestra sa IV stepenom prima vise od profesora. Mora da se postuje stepen obrazovanja ili ce sve da ode u Honduras.

  • Jelena Pecic

    05:51 // 10. 11. 2023.

    Nemedicinsko osoblje sa srednjom školom i koeficijentom 10.20 ima platu 46000din. Ispod svakog nivoa pristojnog života. Neko je birao srednju medicinsku školu, a neko nije, ali to nije razlog za tolikim razlikama u primanjima. I mi imamo decu i životne potrebe isto kao i medicinske sestre, ne vidim razliku. Sramota

    • Biljana

      08:29 // 30. 11. 2023.

      Bez nemedicinskog osoblja nijedna zdravstvena ustanova ne bi mogla da radi, pa ni te sestre.

  • Nevena Jaredić

    08:25 // 10. 11. 2023.

    Moram da kažem da hemičari,koji su ne medicinski kadar,a rade u zdravstvu po laboratorijama imaju platu u rangu medicinske sestre.Da li je to ok?Ne nije,mi smo se školovali i usavršavali za svoj posao.Nismo računali da će mo učenjem,postati socijala

  • J Jovanovic

    19:54 // 10. 11. 2023.

    Došlo je vreme da se zdravstveni radnici svakako sagledaju.Predlog i da se uvede jubilarna nagrada za 45 godina rada u zdravstvu.Verovatno da nema veliki broj koji su toliko doživeli da rade

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: