Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 27. 1. 2015.

| Društvo

Smenjena predsednica Skupštine u Dimitrovgradu

Autor:A. Stankov, M. NackovIzvor:Južne vesti
smena
Smenjena predsednica opštine; Foto: Arhiva JV

Posle nekoliko pauza i odlaganja, nova skupštinska većina u Dimitrovgradu smenila je dosadašnju predsednicu Skupštine Dragicu Angelov i na njeno mesto postavila njenog prethodnika Dragana Mančeva.

U nastavku današnje sednice, kojoj su prethodile i spekulacije oko otmice odbornika Veroljuba Ivkovića, komisija na čelu sa Vasilom Velčevim (SPS) sprovela je proceduru tajnog glasanja za razrešenje aktuelne predsednice dimitrovgradske Skupštine Dragice Angelov.

Glasovima 15 odbornika većine, koji su jedini i bili u skupštinskoj sali, Angelova je razrešena. Većinom glasova za njenog naslednika izabran je njen prethodinik, ekonomista Dragan Mančev.

Naime, Mančev je kao odbornik Zajedno za Srbiju bio na mestu predsednika Skupštine, ali je sa tog mesta razrešen nakon prelaska u Srpsku naprednu stranku, a zamenila ga je upravo Angelova.

Aktuelnu većinu u lokalnom parlamentu sada čini odbornička grupa SNS-SPS-Partija Bugara Srbije koja broji 15 članova.

U opoziciji su odbornici Demokratske partije Bugara (7), Zajedno za Srbiju (4), DSS (2) i DS (1) koji podržavaju aktuelnog predsednika Opštine Nebojšu Ivanova. Odnos snaga je izemenjen jutros na samom početku sednice kada je odbornik Veroljub Ivković odlučio da se vrati u SNS i podrži većinu koju je formirala ova stranka.

Ovo je drugo prekomponovanje vlasti od lokalnih izbora održanih 2012. godine. Valja podsetiti da je, prema rezultatima izbora, Demokratska stranka tada osvojila 13 mandata, Demokratska Partija Bugara 6, SNS-DSS 4, SPS-SDPS 2, Preokret 2 i Grupa građana 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad vasov

    00:12 // 28. 1. 2015.

    sramota za bojadzije caribrodsci

  • Boban Dimitrov

    19:02 // 27. 1. 2015.

    Sramota me da kazem da sam Caribrodcanin.... Sramota... Ko bi reko da ce u Caribrod da dojdu radikali na vlast... He he... Koji smo mi poltroni...

    • Žuti

      00:44 // 28. 1. 2015.

      Sve je to ista škola Donke Banović. I Tokan, i Vladica, i Mančev, i Đurov. Ustvari na vlasti je negdašnji dss bez Sike i Donke, tako da ovo nisu presvučeni radikali, nego maskirana Koštunicina ekipa.

  • jelena

    15:14 // 27. 1. 2015.

    Hajde da ukinemo izbore. To kako smo glasali stvarno Ne vazi.
    Tuga, cemer, jad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: