Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 26. 1. 2015.

| Politika

Otet odbornik u Dimitrovgradu?

Autor:A. Stankov, M. NackovIzvor:Južne vesti
dimitrovgrad
Turbulentna politička situacija u Dimitrovgradu; Ilustracija; Foto: Arhiva JV

Odborniku i zameniku predsednika Skupštine Opštine Dimitrovgrad Veroljubu Ivkoviću od petka se gubi svaki trag. Predsednik ove Opštine Nebojša Ivanov kaže da je reč o političkoj otmici i sumnja u odbornike SNS. Iz SNS-a demantuju optužbe i najavljuju smene.

Sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra u 10 sati, ali neizvesno je koliko će odbornika prisustvovati ovoj sednici, jer se odbornik vladajuće većine i zamenik predsednika Skupštine, kako kaže predsenik Opštine, ne javlja na telefon od petka.

Prema našim saznanjima, odbornik većine Veroljub Ivković je otet. Trag mu se gubi u petak u 10 časova i do danas ga nema - kaže Ivanov.

ivanov Ivanov (desno) i njegov zamenik Petrov sumnjaju na otmicu; Foto: Arhiva JVČinjenicu da je reč o političkoj otmici dodatno osnažuje podatak da u dimitrovgradskoj Skupštini ima 15 odbornika većine i 14 odbornika opozicije. To praktično znači da jedan odbornik može da promeni odnos snaga, ali i kompletnu vladajuću strukturu u ovoj pograničnoj Opštini.

Pošto imamo 15 od 29 odbornika postoji opravdana sumnja da Ivković ili sutra ne bude na sednici Skupštine ili da ga dovedu pred samu sednicu kako bi promenili većinu. Za nas je to neprihvatljivo i za nas to urušava ceo sistem lokalne samouprave - priča zabrinuto Ivanov.

Ivanov tvrdi da i porodica ne zna gde je zamenik predsednika Skupštine, ali je od njih, kako kaže, dobio informacije da se Ivković javio i da je rekao da je “na finom mestu, da će sve biti dobro i da će se zadržati 3 ili 4 dana”.

Slučaj nije prijavljen policiji, jer kako je rekao Ivanov, porodica to nije htela. Predsednik Opštine Dimitrovgrad sumnja da su odbornika većine oteli članovi Srpske napredne stranke koji se nalaze u opoziciji.


SNS: Sutra menjamo predsednicu Skupštine

Prvi čovek Srpske napredne stranke u Dimitrovgradu i narodni poslanik Vladica DImitrov za Južne vesti kaže da se Veroljub Ivković vratio u SNS čiji je član bio i ranije, a odakle je isključen zbog podrške aktuelnom predsedniku. Oštro demantuje tvrdnje predsednika Opštine i najavljuje promene.

Ivković je s nama stupio u kontakt kajući se zbog svega što je učinio. Odbornik Veroljub Ivković je pristupio Odborničkoj grupi SNS pre nekoliko dana, a samoinicijativno se sklonio da ne bi trpeo pritiske. Koliko ja znam, on se javio medijima da kaže da ne postoji nikakva indicija o otmici - rekao je Dimitrov.

dimitrov Dimitrov kaže da otmice nema, ali da će promena biti; Foto: Arhiva JVDimitrov je naglasio da će Ivković doći na sutrašnju sednicu Skupštine i da će podržati smenu aktuelne predsednice Dragice Angelov, čiji je zahtev za smenu predat još u petak.

Ovo praktično znači da bi sada većinu mogla da čini Srpska napredna stranka sa svojim partnerima i da bi lokalna vlast u Dimitrovgradu mogla da bude potpuno promenjena.


Politička borba svim sredstvima

Prema rečima predsednika Opštine Dimitrovgrad Nebojše Ivanova, od poslednjeg prekomponovanja vlasti 2013. godine odbornici nemaju mira.

Opozicija koju predvodi SNS, kako kaže Ivanov, služi se svim sredstvima kako bi došla do vlasti.

Kod nas u Dimitrovgradu se dešavaju prvo pretnje, pa pokušaj kupovine, pa sledeće faze pretnje sa kriminalnim strukturama, a sada imamo otmicu. Da li treba da imamo ubistvo da bi neko rekao šta se dešava u ovoj Srbiji u lokalnim samoupravama? - pita Ivanov.

Sa druge strane, Vladica Dimitrov (SNS) kaže da je to "tipična retorika za aktuelnog predsednika Opštine".

Kad god bude problem njegove većine on poteže tešku mašineriju, kontroverzni biznismeni, kriminal, otmice i slično, što naravno nije tačno - kaže Dimitrov.

Inače, većinu u Dimitrovgradu trenutno čine odbornici Demokratske partije Bugara (8), Zajedno za Srbiju (4), DSS (2) i DS (1). U opoziciji su 11 odbornika SNS, 2 iz SPS i jedna odbornica DS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Milanović

    07:24 // 29. 1. 2015.

    Jadno, bedno, beskurpulozno...

    SNS reče daće biti drugačiji ?!!
    Ovo je žalostan primer ponašanja po pređašnjim sramnim matricama DS-a i SPS-a.
    Ima li ideja, projekat ili će ovo biti reper vlasti !!

  • jelena

    10:45 // 27. 1. 2015.

    Postali smo banana drzava.
    Vlada strahovlada, prinuda ucena ...
    Nestali smo kao pravna drzava.
    Strašno!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: