Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 10. 1. 2011.

| Društvo

TV5 i dalje najgledanija

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

NIŠ - TV5 ubedljivo je najgledanija od svih regionalnih i lokalnih televizija koje se vide u Nišu, pokazalo je novembarsko istraživanje gledanosti agencije "Ipsos Stratedžik marketing".

Prema istraživanju rađenom od 15. do 21. novembra, ne računajući nacionalne televizije, Televiziju 5 u Nišu gleda više od 54% građana, što je znatno povećanje u odnosu na isti period 2009. godine kada je gledanost bila 47 posto. 

- Televizija 5 je već godinama ubedljivo najgledanija niška televizija i to više nije vest. Međutim, vest je da je TV5 ove godine, uprkos veoma teškim uslovima na medijskoj sceni, postigla izuzetan uspeh, jer smo, ne samo održali status najgledanije televizije u Nišu, već i dodatno povećali gledanost naše TV stanice, za neverovatnih 10 procenata - kaže Slađana Ostojić, od nedavno glavni i odgovorni urednik ove televizije.

Ostojić kaže da je Televizija 5 ove godine uložila mnogo snage i energije u razvoj programa, a da je ovo istraživanje pokazalo da je taj trud dao rezultate.

- Jutarnji program TV5, koji predstavlja ubedljivo najgledaniji program u Nišu, produžen je sa dva na tri sata svakog radnog dana, što nam je donelo dodatnu gledanost. Istovremeno, povećan je rejting i drugih segmenata programa, posebno vesti koje neguju standarde istraživačkog novinarstva i baziraju se na pričama važnim za život građana Niša - kaže Ostojić.

Osim povećanja udela među lokalnim, TV5 je po gledanosti u Nišu prestigla čak i tri nacionalne televizije - B92, Avalu i Košavu.

Među lokalnim TV stanicama povećanje gledanosti u odnosu na novembar 2009. godine zabeležile su i Belle Amie, koju sada gleda 11,2 posto (bilo 10,5) i TV Zona sa 7,1 posto (bilo 6,7). Jedina niška televizija čija je gledanost neznatno smanjena je NTV, koja je sa 6,7 pala na  6,3 posto.


Jutarnji program TV5 obara sve rekorde

Ono što "pita" koja pokazuje gledanost TV stanica ne pokazuje je potpuni fenomen popularno nazvan "Žikin jutarnji program".

Čak 8 od 10 građana koji ujutru gleda lokalne TV stanice, zapravo gleda jutarnji program koji vodi Dragan Stojanović Žika, jedna od pravih TV zvezda juga Srbije i ikona Televizije 5.

- To je najveća novinarska nagrada koju sam mogao da dobijem. Podrška naroda za ono šta radiš jeste i smisao ovog našeg zanata - kaže Žika. 

Žika kaže da mu je posebno drago što i treći sat jutarnjeg programa, koji je tek od nedavno uveden, beleži veliki rejting.

Zapravo, istrazivanja pokazuju da je u čak i u 10 sati prepodne, kada je gledanost jutarnjeg programa u silaznoj liniji, rejting tri puta veći od najgledanije emisije ostalih niških televizija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lolcina

    18:45 // 15. 2. 2012.

    hahahaha, ne mogu da verujem, tv5 najgledanija :) LOL

  • Aleksa Stojanovic

    09:23 // 25. 1. 2012.

    gde mogu da kupim karte za dejvis kup

  • IVORY

    14:09 // 11. 1. 2011.

    Ja nisam znao da se oni jos uvek emituju,, mislio sam da su se ugasili.

    Ja ovde (u Brestovcu) od lokalnih niskih stanica imam signal samo od TV Zona-e i Belle Amie ali je veoma slab, nista se ne vidi i ne cuje, taman toliko da vidim oznaku u uglu o kojoj se televiziji radi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: