Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 25. 12. 2009.

| Društvo

Usvojen gradski budžet

Autor:Izvor:Južne vesti

U gradskom Budžetu za 2010. godinu, koji je posle žučne rasprave usvojen kasno sinoć sa 32 glasa ZA  i dva PROTIV, planirani su prohodi od oko 6 i po milijardi dinara, izdaci su skoro 7 milijardi i 800 miliona.

Iako će budžetski deficit premašiti milijardu i 255 miliona dinara, vladajuća većina tvrdi da je budžet razvojni sa akcentom na socijalu a opozicioni odbornici kažu da je nerealan kao i da je planirani deficit prevelik.

Za narednu godinu, između ostalog, planirana je izgradnja kanalizacionog kolektora, rekonstrukcija Hale Čair i završetak izgradnje Instituta za sportsku medicinu, čija je gradnja započeta pre više od dve decenije, od kada ova građevina stoji kao ruglo tik uz čairske bazene.

Budzetom je  predviđena i izgradnja dve zdravstvene stanice, jedne u naselju Branko Bjegović a druge u Niškoj Banji.

Milion evra biće investirano u  u novu spoprtsku halu na prostoru pored Mertkatora, a novi izgled dobiće i Bulevar Zorana Đinđića i još tridesetak ulica u gradu.

Planiran je završetak renoviranja bioskopa "Vilin Grad" i velike sale NKC, a očekuje se i nadgradnja Narodne biblioteke i rekonstrukcija scene Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: