Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 5. 4. 2013.

| Ekonomija

Toplanu "iznenadila" nestašica gasa

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
toplana

Iako je Jugorosgas još 1. aprila preporučio niškoj Toplani da, zbog problema u isporuci gasa, pripremi grejanje na mazut, to se još nije dogodilo.

U dopisu koji su Južne vesti dobile iz kabineta direktora Jugorosgasa potvrđeno je da je isporuka gasa Nišu smanjena zbog velike havarije kod Beograda, ali da je to preduzeće Toplanu na vreme upozorilo na posledice.

Međutim, zbog čega ni 4 dana kasnije to nije učinjeno, novinari nisu danas uspeli da saznaju u Toplani. Telefon direktora Milutina Ilića (SNS) je bio nedostupan, a njegov zamenik Luka Pavlović odbio je da razgovara sa novinarima.

I resorni gradski većnik Miloš Banđur, takođe funkcioner SNS, kaže da je iznenađen "odugovlačenjem sa pokretanjem grejanja na mazut", jer je direktor Toplane pre 3 dana tražio saglasnost da za promenu energenta, što je i odobreno.

- Ja sam bio iznenađen kada je juče direktor doneo papir gde ponovo traži saglasnost, koja je već bila data - kaže Banđur. Miloš Banđur Miloš Banđur

Banđur je naglasio da je Toplana i bez te saglasnosti mogla da pređe sa gasa na mazut.

- Ja, zaista, ne vidim što oni nisu odmah prešli na alternativno gorivo, nego su sačekali 2 dana pa su opet došli da pitaju "Je l' mi možemo da krenemo?". Pa, naravno da možete, krenite već jednom. To je bio naš odgovor - kaže Banđur.

(/slika3)Gradonačelnik Niša Zoran Perišić (SNS), koji je juče obećao da će Toplana danas otpočeti sa grejanjem na mazut, kaže da će zbog ovoga tražiti odgovornost direktora.

- Ja ću za početak tražiti izveštaj o tome šta je urađeno... je l' se prešlo na mazut, zašto se kasni. Kad budem video taj izveštaj moći ću da se izjasnim - rekao je Perišić.

Podsetimo, od srede je bez grejanja veliki deo Niša, tačnije širi centar grada, Bulevar Nemanjića, Vizantijski bulevar, Čair, Palilula, Ledena Stena.. 

U Toplani su naveli da je uzrok u havariji na glavnom gasovodu kod Beograda, pa da gas do Niša trenutno stiže pomoćnim kanalima manjeg kapaciteta.

Radijatori su jutros bili uglavnom mlaki, ali kako tvrde građani, već od podneva je grejanje ponovo isključeno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Jovanovic

    09:14 // 7. 4. 2013.

    Gradjani ovo vide kao problem toplana kao cistu ustedu.
    Prvo grejanja nema od ponedeljka a ne od srede.Svi spominju sredu jer je u ponedeljak i utorak bilo intervala sa nesto visom temperaturom. Ali u ponedeljak iza podneva je bilo 8 stepeni a grejanja nije bilo. U utorak nije radilo ni sekund a dnevna temperatura je bila pko 16 stepeni. Ali je ujutru bilo 6 pa grejanje takodjer nije radilo.
    E sad gradska vlast treba da donese odluku da toplana na sledecem racunu svim korisnicima linearno odbije broj dana x 2 jer se grejanje placa cele godinem a rukovodstvo smeni i novcano kazni po sopstvenom pravilniku o isporuci toplotne energije.
    Ali to se nece desiti. Toplana ce traziti da se podnesu zahtevi ( iako to nije tako regulisano ni pravilnikom koji sam spomenuo), da ga overe kucni saveti i td ....
    A partijski drugovi su nedodirljiv. To je oduvek tako.
    Narod je ionako stoka!!!

  • Goran

    18:53 // 6. 4. 2013.

    ...- Ja ću za početak tražiti izveštaj o tome šta je urađeno... je l' se prešlo na mazut, zašto se kasni. Kad budem video taj izveštaj moći ću da se izjasnim - rekao je Perišić....pa ces onda formirati komisiju...koja demagogija. Pa gospodine gradonacelnice, neobavesten je bio onaj drugi, a on nije u tvojoj stranci...uradi nesto konkretno za ovaj grad...

  • nenad nenadovic

    15:18 // 6. 4. 2013.

    Kakve li blamaze? I Perisic i Bandjur i zamenici i podzamenici, KALJAJU ugled SNS-a. Te prisipetlje u politickom zivotu,pod hitno, treba, ne samo smeniti,vec i najuriti iz STRANKE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: