Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 22. 4. 2014.

| Hronika

Bane Jovanović bar još nedelju dana u pritvoru

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
490x370-Branislav-Jovanovic-(1).jpg

Dok su Banković i Andrijašević pušteni iz pritvora, grupa niških javnih funkcionera i političara osumnjičenih za korupciju ostaje iza rešetaka "zbog mogućnosti da uznemire javnost".

Kako je novinarima Južnih vesti saopšteno u Višem sudu, dvojica vlasnika građevinskih preduzeća Zoran Banković i Slaviša Andrijašević su pušteni na slobodu nakon što su saslušani svedoci.

- Oni su u pritvoru bili isključivo zbog mogućnosti uticaja na svedoke. Pošto su svi svedoci saslušani, nije bilo više razloga za njihovo zadržavanje - kažu u Sudu.

Sa druge strane javni funkcioneri koji su osumnjičeni za korupciju ostaju u pritvoru najmanje još nedelju dana.

- Pored mogućnosti uticaja na svedoke, po proceni Suda u njihovom slučaju postoji mogućnost uznemiravanja javnosti. O njihovom pritvoru sud će odlučivati tek po isteku 30 dana od kada im je prvobitno određen pritvor - kažu u Sudu.

Podsetimo, 26. marta uhapšeno je 7 osoba, među kojima nekoliko visokih javnih funkcionera, zbog sumnje u umešanost u korupciju. Tačnije, sumnja se da su protivzakonito dozvolili priključenje stambenih zgrada na toplovodnu mrežu iako investitori nisu platili komunalne takse.

Pored Branislava Jovanovića pritvor je 28. marta određen i aktuelnom načelniku gradske Uprave za komunalne delatnosti Miodragu Breškoviću, koji je u to vreme bio generalni direktor Direkcije za izgradnju, sadašnjem direktoru Direkcije Branislavu Jociću, pomoćniku direktora za pravna pitanja Draganu Krečkoviću, vlasniku građevinske firme "Urban 018" Zoranu Bankoviću, vlasniku građevinskog preduzeća “Kosanica” Slaviši Andrijaševiću i tadašnjem zameniku direktora Toplane Milanu Ogrizoviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vidoje petrovic

    16:33 // 24. 4. 2014.

    ovo je politicka igra,trebalo je Baneta ukloniti sa scene jer je on gradio nis i bio medju najpopularnijim funkcionerima Nisa.Sada ga zadrzvaju u zatvoru jer ne mogu da mu nadju argumente.Gradnja...

  • Posmatrac

    23:37 // 22. 4. 2014.

    Samo jos JEDNU nedelju???

  • Ivan Grozni

    23:14 // 22. 4. 2014.

    Ovako je bolje.Ne radi se nista,pa ne moze ni da se pogresi.Najbolje je da se pare ne trose,nema investicija,nema popravke ulica,Perisic samo prica kako oni domacinski vladaju.Bog neka nam je upomoc.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: