Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 8. 6. 2017.

| Hronika

Krivične prijave protiv funkcionera i bivših funkcionera u Bojniku i Vlasotincu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Bojnik zgrada Opštine
Sumnja se da su sloupotrebili službeni položaj u Bojniku; Foto: Google maps Screenshot

Protiv bivšeg funkcionera u Bojniku podignuta je krivična prijava zbog toga što je sa firmom iz Niša izmenio ugovor sa izvođačem radova na sportskoj hali čime joj je  pribavio korist od oko 281.000 dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prijavu su, saopštili su iz Ministarstva, podneli zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

17. jula 2012. godine je zaključio Aneks ugovora o izvođenju radova na završetku sportske hale u Bojniku, izmenivši Aneksom član Ugovora kojim se definiše finansijsko obezbeđenje Ugovora. To je bilo u suprotnosti sa pravilima tendera koja se primenjuju u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva, čime je izabranom ponuđaču PS „Neimar Projekt“ d.o.o. iz Niša, omogućio pribavljanje imovinske koristi u iznosu od 281.177 dinara – navedeno je.

Iako u saopštenju ne stoji o kom je funkcioneru reč, Jugmedija je objavila da se radi o Ivanu Stojanoviću (SNS), koji je bio na čelu Opštine, a sada je zamenik predsenika.


Krivične prijave i protiv zaposlenih u bojničkom Domu zdravlja

Zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave krivične prijave podnete su i protiv odgovornog lica Doma zdravlja, predsednika Upravnog obora i još 2 zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Sumnja se da su oni od juna 2012. do juna 2015. godine sačinjavali fiktivne naloge za službena putovanja upisujući neistinite podatke koje su zatim overavali svojim potpisima, a na osnovu kojih je izvršena isplata novčanih naknada čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 250.627 dinara, a oštetili Republički fond zdravstvenog osiguranja – navodi se u saopštenju MUP-a.

Odgovorno lice ustanove se sumnjiči da je potpisivalo spisak za isplatu prevoza za 7 radnika koji nisu imali pravo na ove troškove, a time su i 3 radnika dobijala više od onoga što im je sledovalo. Leskovački RFZO koji refundira ove troškove, kako navode, na ovaj način je oštećen za više od 500.000 dinara.


U Vlasotincu prijave protiv funkcionera i bivšeg zamenika predsednika Opštine

MUP je podneo krivičnu prijavu protiv jednog funkcionera Opštine Vlasotince jer se sumnja da je bez javne nabavke za izbor ponuđača za sređivanje baze podataka u Odeljenju za lokale poreske poslove, zaključio ugovor sa Centrom za izradu baze podataka „Identiko“ iz Vlasotinca.

Na osnovu ugovora je preuzeta obaveza da se ovoj radnji isplati 480.000 dinara iz budžeta Opštine – navodi se u saopštenju.

Sumnja se i da je bivši zamenik predsednika Opštine zloupotrebio službeni položaj kada je septembra 2015. godine potpisao odluku Opštinskog veća, kojom je poljoprivrednike sa kojima su zaključeni ugovori o subvenicijama oslobodio plaćanja 25 % učešća za sadni materijal. Oni su bili oslobođenji i plaćanja opštinskih taksi za overu dokumenata, fotokopije dokumenata, overu izjava i drugih akata, a na ovaj način Opštini je naneta šteta od više od milion dinara.

Podsetimo, u akciji “Signal” policija je juče uhapsila 74 ljudi u 19 gradova, a protiv 46 podnete su krivične prijave u redovnom postupku. U Nišu su uhapšeni bivši predsenik Opštine Palilula Boban Džunić (SNS) i još jedan radnik opštine na EU projektima, službenici ogranka EPS-a i Katastra, dok su u Pirotu uhapšeni službenici PIO fonda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: