Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 18. 4. 2017.

| Istražujemo

Vodovod odbija da dostavi podatke o zaposlenima

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
vodovod
Na potezu je Poverenik za informacije od javnog značaja; foto: Facebook/JKP Naissus

Ni nakon više od 2 meseca od kako su novinari Južnih vesti tražili od JKP “Naissus” da im dostave ugovore o radu svih onih koji su u ovom preduzeću dobili posao “za stalno” uprkos merama štednje i bez saglasnosti Vlade Srbije, nema odgovora.

Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, novinari su još 10. februara tražili kopije ugovora o zaposlenju ili angažovanju zaposlenih po bilo kom osnovu, potpisanih od januara 2016. do januara 2017, za čije su dostavljanje iz Vodovoda imali rok od 15 dana.

Međutim, u Vodovodu su “zbog preobimne dokumentacije”, tražili dodatno vreme, a prema Zakonu, za dostavu su imali maksimalno još 40 dana.

Zbog obrade preobimne dokumentacije i postupka koji je neophodno obaviti radi zaštite privatnosti pojedinaca, obaveštavamo vas da nismo u mogućnosti da dostavimo traženi odgovor u punoj formi i u predviđenom roku - kazali su u Vodovodu.

Međutim, ni nakon što je probijen maksimalni rok propisan Zakonom, iz Vodovoda nema odgovora, zbog čega su novinari Južnih vesti podneli žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, koji će pokrenuti postupak protiv ovog preduzeća.


Masovno partijsko i rodbinsko zapošljavanje u Vodovodu

tamara milić Tamara Milić počela je sa radom u Vodovodu januara 2017; detalj iz softvera za obračun plataDirektor JKP "Naissus" Dejan Andrejević je krajem prošle i početkom ove godine, zaposlio najmanje sedmoro radnika na neodređeno vreme, od kojih su neki funkcioneri Srpske napredne stranke, a neki u rodbinskim vezama sa zaposlenima u ovom preduzeću.

Van konkursa i bez saglasnosti Vlade Srbije ili ministarstava, kako je propisano zakonom zbog "zabrane zapošljavanja", posao “za stalno” dobila su 2 referenta, administrativni radnik, rukovodilac finansijskog sektora, organizator opšteg održavanja, šef za bezbednost i zaštitu, ali i monter.

Između ostalih, ugovore “za stalno” dobila je opštinska većnica Medijane Tamara Milić, predsednik Komisije za sport i obrazovanje Opštine Medijana Dušan Mihajlović, inače članovi SNS-a. Posao na neodređeno dobili su i Zoran Veličković, inače otac gradskog odbornika Marka Veličkovića, rođena sestra Marka Stankovića Džamba, inače bliskog saradnika direktora Vodovoda i funkcionera SNS-a, Nataša Stanković, kao i Stankovićeva devojka Anita Blagojević.


Vučić još pre 2 meseca obećao da će da ispita slućaj

dejan andrejević Direktor Dejan Andrejević sa Markom Stankovićem Džambom i novozaposlenom Džambovom sestrom Natašom Stanković; foto: JVPrilikom posete Nišu februara ove godine, premijer Srbije Aleksandar Vučić novinarima Južnih vesti kazao je kako “nije upoznat sa ovim slučajem partijskog i rodbinskog zapošljavanja u Vodovodu”, ali je i obećao da će to da ispita.

Nemojte da se ljutite, nisam čak ni pročitao. A šta, bez konkursa su zapošljeni? To je zbog toga što je zabrana zapošljavanja, a Vlada nije odobrila to? Čim mi pošaljete mejlom, proveriću sve - rekao je tada Vučić.

Međutim, ni nakon 2 meseca od kako su mu novinari Južnih vesti poslali mejl, Vučić nije kazao da li će nešto da preuzme u vezi sa partijskim i rodbinskim zapošljavanjem u niškom Vodovodu i da li će rukovodstvo ovog preduzeća zbog ovoga biti sankcionisano.

Inače, upravo tom skupu, organizovanom zbog postavljanja kamena temeljca fabrici “Leoni” u Nišu, kako bi videli Vučića, prisustvovali su i pojedini novozaposleni radnici Vodovoda, uprkos tome, što je skup organizovan u ponedeljak, usred radnog vremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • palilulac

    18:57 // 18. 4. 2017.

    Kako da vam odgovore,kad ni onaj što bi trebao da zna,nema tu informaciju.
    Zapošljavao:Perišić,Ljuba,Bulat,Banđur,Drvar,Džuna,Zobenica,Petković,Pups,PSS,sps i ko zna ko još. Sad i ovi novi funkcionerčići,ma straota.

  • Blackburn

    18:53 // 18. 4. 2017.

    Ima jos jedan dodatni problem-u medjuvremenu ih je jos zaposlio!

  • Max

    12:47 // 18. 4. 2017.

    Izmedju redova koliko je nas gradonacelnik jak .
    Odusevljen sam

    • Винстон

      20:26 // 18. 4. 2017.

      Јак, јак, нема шта. Прави војни(к)...... пензионер!

    • smesko

      22:00 // 18. 4. 2017.

      Kad ga jedan medicinski brat zeza u zdrav mozak ,dotakli smo dno dna.
      Tuzno a i zalosno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: