Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 2. 10. 2017.

| Kultura

Bez premijere na "Borinim pozorišnim danima"

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Premijerno izvođenje na otvaranju bila je svojevrsna tradicija; Ilustracija; foto: A.K.

Iako je ranije bilo najavljeno da će na otvaranju tradicionalne manifestacije 21. oktobra biti izvedena premijera predstave "Jelka kod Ivanovih", zbog usporenog rada na predstavi, po prvi put nakon 37 godina vranjski teatar neće premijerom otvoriti "Borine pozorišne dane".

Premijera ove predstave odložena je i zbog toga što će ansambl učestvovati na festivalima u Mladenovcu, Rakovici i prestižnom festivalu drame u Rusiji, ali i zbog zamene glumica.

Dve glumice su morale da odustanu od rada na predstavi jer su na bolovanju. Jedna je čak doživela povredu na radu tokom probe, zbog čega će se ansamblu pridružiti glumice Evgenija Stanković i Jasminka Hodžić koje će prihvatiti ove dve zahtevne uloge – kaže za Južne vesti Nenad Jović, direktor vranjskog teatra.

Manifestacija će inače početi 22. oktobra predstavom "U agoniji" u produkciji "Beoarta". Publika će biti u prilici da vidi i ostvarenja "Hor bečkih dečaka" produkcijske kuće "Jugoart", zatim "Iluzije" ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda, "Ujedinjene ili smrt" pozorišta iz Prištine i predstavu "Jami distrikt", u kojoj će nastupiti glumci iz nekoliko pozorišta iz Srbije i Crne Gore.

Prateći program će biti utvrđen naredne nedelje, a ono što je izvesno je da će biti održana prezentacija monografije o četiri decenije rada glumca Dragana Stankovića, zatim predstave za decu, susreti sa glumcima i razgovori.

Slogan pod kojim se održavaju 37. "Borini pozorišni dani" je "Optimisti", a umetnički savetnik je Željko Hubač, direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Cena pojedinačne ulaznice biće 600, a kompleta 2.500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: