Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 28. 6. 2016.

| Politika

Bezvlašće u Beloj Palanci

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bela palanka
Ko upravlja Opštinom bela Palanka?; foto: JV arhiva

Belom Palankom trenutno niko ne upravlja pošto je aktuelnoj garnituri istekao mandat, a izbori nisu ponovljeni u predviđenom roku. Opozicija kaže da je jedino rešenje za pravni i politički vakuum koji se stvorio - uvođenje privremenog organa.

Opština Bela Palanka je jedina opština u Srbiji koja trenutno nema legitimnu vlast, jer ona nije izabrana na nedavno održanim izborima, a aktuelna vladajuća garnitura je završila svoj četvorogodišnji mandat.

zahtev Zahtev opozicionih odbornika upućen Vladi SrbijeOpozicione stranke upozoravaju da u opštini trenutno vlada bezvlašće i da aktuelna većina i dalje upravlja opštinom iako nema legitimitet.

I dok građani Bele Palanke čekaju odluke Vlade Srbije i nadležnih organa nad njima se nastavlja politički, radnopravni, administrativni, psihološki i svaki drugi pritisak aktuelnih vlastodržaca koji još uvek, iako bez mandata, sede na svojim funkcijama - pišu opozicioni odbornici.

Prema nezvaničnim informacijama to je prouzrokovalo i probleme u izvršavanju finansijskih obaveza, pa se sada računi i dugovi opštine gomilaju, jer niko više nije zvanično ovlašćen da plaća ih plaća.

Predstavnici opozicionih stranka uputili su Vladi Srbije i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu hitan zahtev za uvođenje privremenog organa kako bi opština profunkcionisala i kako bi se raspisali novi izbori.


Miljković: I dalje sam predsednik Opštine

Prvi čovek Bele Palanke poslednje 4 godine Goran Miljković kaže da se nakon svih dešavanja u Opštini od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobio mišljenje da do imenovanja privremenog organa može da obavlja funkciju predsednika, a u međuvremenu je odlučio da člansku kartu Socijaldemokratske stranke zameni članskom kartom SNS.

Ceo odbor SDS u Palanci je prešao u SNS. Ja sam na izbore izašao kao Goran Miljković i dobio podršku građana. SDS nije u vlasti i neće imati mogućnost da pomogne stanovnicima Bele Palanke. U interesu građana i onoga što planiramo da uradimo u naredne 4 godine doneli smo odluku da pređemno u SNS. Očekujemo bolju i kvalitetniju podršku države za realizaciju naših projekata - rekao je Miljković.

Predsednik naprednjaka u Beloj Palanci Aca Simić kaže da transfer još nije ozvaničen i da će se o tome raspravljati kada se uvede privremeni organ. Ipak, lider SDS Boris Tadić je palančki odbor stranke raspustio.

Sve stranke u Beloj Palanci žele da se ova situacija što pre reši i da se uvede privremeni organ. Sa tom situacijom upoznato je i rukovodstvo Srpske napredne stranke. Upoznata je i Vlada sa tim. Očekujemo da će to biti urađeno u što kraćem roku - kaže Simić.

Podsetimo, na izborima koji su održani 24. aprila najviše glasova dobila je lista SDS koju je predvodio Miljković, ali zbog brojnih nepravilnosti Upravni sud je poništio izbore i naložio održavanje novih

Međutim, izbori nisu održani, jer je izborna komisija prvo odbila nalog za ponavljanje, a kasnije je istekao i zakonski rok.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Duško Dugouško

    17:08 // 30. 6. 2016.

    Samo bolje pogledajte prva tri imena sa Zahteva i sve će vam biti jasno, a kome nije neka se raspita da ne srlja. Sve go ..... do .....

  • MIHAJLO VUGRINEC

    19:05 // 28. 6. 2016.

    Palanacka posla, ,samo ako imaju licni interes oni sve mogu i hoce.Imao sam jednog na poslu,,,covek bez stida i srama,sve ima da uradi samo da njemu bude fino.Sve je gazio redom,a nko ziv nije sa njim pricao,ma vukli ga za usi,nos,vredjali lagano.Kada je posao u penziju niko ga nije ispratio ,a mi se napili u kafanu samo zato da ga vise ne gledamo.

    • John Terry

      21:44 // 28. 6. 2016.

      Pa, i niste se bas pokazali bolje od njega... bar ne mnogo.

    • Samo jedan takav?

      11:27 // 29. 6. 2016.

      Ne mogu da poverujem da ima samo jedan takav kod tebe na poslu,posto znamo svi nas
      mentalitet i ponasanje koje se odomacilo!?
      Naravno,niko se ne stidi,sve je to postalo
      normalno...Uzasan razvoj!!!

  • Glasač

    14:52 // 28. 6. 2016.

    Kakav je taj Dejan Petroviç naprednjak kad ga predlaze DS,LDP,SDS,SPS...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: