Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 28. 6. 2012.

| Politika

Niš i dalje bez gradske vlasti?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
prazna skupštinska sala
Sala gradske Skupštine i dalje prazna

Socijalisti najavljuju nove razgovore od ponedeljka, DS izbegava odgovore, a u URS trenutno "nemaju komentar". U celom dogovoru najgore su prošli birači, smatraju novinari i civilni sektor.

Ni nakon što je Ivici Dačiću poveren mandat za formiranje nove Vlade sa SNS i URS, u Nišu, kako stoje stvari ništa nije ozvaničeno. Dok se iz SNS-a zalažu za "širu koaliciju", koja bi uključila i DSS i LDP, u niškom odboru Ujedinjenih regiona Srbije su danas bez komentara.

Oni koji će, gotovo izvesno formirati vlast u zemlji, SPS, u Nišu tek treba da pregovara.

- Videćemo od ponedeljka. Sešćemo i razgovaraćemo - kaže predsednik niškog SPS Slavoljub Vlajković.

Upitan od strane novinara Južnih vesti da li će se pregovarati i sa naprednjacima, Vlajković je odgovorio “da će se razgovarati i sa njima”.

A oni koji su prvi započeli pregovore, DS, i dalje ne daju izjave.

Na dodeli Vidovdanskih nagrada predsednik Gradskog odbora DS Miloš Simonović rekao je da "ne bi davao izjave ispred Demokratske stranke, jer je tu bio u funkciji gradonačelnika".


Ugledni niški novinar Milorad Doderović smatra da su se socijalisti okrenuli naprednjacima zbog bolje ponude, a da se “Nišu u svakom slučaju ne piše dobro”. doderović Milorad Doderović

- To je katastrofalna činjenica, jer sve što je pričano u predizbornoj kampanji je bačeno pod noge i onda nam još jednom kao biračima postaje jasno da je ovo jedna velika buvlja pijaca pojedinačnih i ličnih interesa i interesa partijskih preduzeća – zaključio je Doderović.

Mladen Jovanović predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju kaže da trenutna politička situacija potpuno očekivana.

- Ja sam pričao da će to tako da bude i posle prvog izbornog kruga. Matematika ide u korist socijalistima i dramatično je povećana verovatnoća da će gradonačelnik Niša biti iz redova SPS-a – zaključio je Jovanović.

Predstavnici civilnog sektora smatraju da je poražavajuća činjenica što grad Niš “mora da čeka formiranje republičke vlasti da bi dobio svoju vlast”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • запослити незапослене

    21:09 // 29. 6. 2012.

    Поред фискално-монетарних мера, ево ПЕТ ПРИОРИТЕТА за Владу:
    (1). Одмах сменити Тијанића и за директора РТС довести ОБРАЗОВАНОГ и КУЛТУРНОГ нестраначког професора, који ће РТС претвирити у ВВС за Балкан,са културном музиком и образовним програмом.
    (2).УХАПСИТИ бар једног тајкуна и политичара, за поуку осталима, да би престала корупција на свим нивоима.
    (3). Паралелно и у континуитету инвестирати у ОТВАРАЊЕ НОВИХ радних места у :
    3.1. пољопривреду и производњу: воћа, поврћа, вина, месних прерађевина ;
    3.2. развој туризма (бање, језера, планине, манастири, археолошка налазишта,..);
    3.3. радне акције на земљаним радовима, које би за мало пара ангажовали велики број омладине (локални путеви, насипи, бране за нова језера,..).
    (4). Прописати министарске плате у односу према просечној плати у Србији(5 х просечна) и суседним земљама (просечна +- 5%).
    (5). ЗАМРЗНУТИ СВЕ плате и пензије у државним службама, док се не преполови број незапослених у Србији.

    • mmm

      17:28 // 30. 6. 2012.

      Cekaj bre, zar ja kao diplomirani ekonomista da berem vocke, koljem svinje ili kopam kanale i lokalne puteve za zivot??? Svasta!

  • Duncan

    16:20 // 29. 6. 2012.

    DS je večiti krivac. Čak i u periodu vladavine DSS i Velje Ilića, kada su lopovi lopovima prodali naše živote za jedan euro, prosečno zaulavi (niški izraz) niški birač psovao je isključivo DS – koja je tada bila u opoziciji! Valjda mu je tako lakše, da zapamti jednog, da mu ne bi od intelektualnih napora pošla krv na nos. (Pošto su Palilulcima prethodne četiri godine otpadale uši od lepote socijalističke uprave, oni ponovo izabraše socijaliste, psujući na Paliluli odavno opozicionu DS. )
    Sada taj birač veli da mu je za sve kriva DS, pa će na novu vladu da namesti njene dojučerašnje koalicione partnere, SPS i USR! Oni su nevini, kriva je DS. Jer USR nije imao veze sa ekonomijom, a SPS nije imao vlasti nad policijom!
    Sestrića Mlađu taj birač ostavlja samog iznad državne kase, a da nas pred svetom zastupaju odabrao je Daçija i Nikolića, za koje em ne znamo imaju li hašku bumašku, em strane jezike govore krupno pisanom ćirilicom.

  • Darko Stojanovic

    01:31 // 29. 6. 2012.

    U celom ovom dogovoru trpi nas Radnicki!Moramo da cekamo da se stranacki pacovi usaglase ko ce koji deo kolaca da gricka naredne cetiri godine, pa da onda mi obicni smrtnici vidimo sta ce da urade sa gradskim sirocetom koji je deceniju cekao da se vrati u Superligu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: