Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:36, 4. 2. 2015.

| Politika

Nova stranka: Besplatna karta i za srednjoškolce

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobus
Dobra odluka, ali besplatno i za srednjoškolce; Foto: Arhiva JV

Nakon što je gradska vlast u Nišu odlučila da osnovcima obezbedi besplatan prevoz, u Novoj stranci kažu da je to samo prvi korak u realizaciji njihove ideje da se svim đacima obezbedi ova mogućnost.

Niški odbor Nove stranke je još tokom prošle godine pokrenuo akciju “Đaku pomozi da se besplatno vozi”. Prikupljeno je oko 3.000 potpisa podrške građana ovoj ideji, a predlog je predat Skupštini Grada.

Nakon odluke Grada da se osnovci voze besplatno, iz Nove stranke stižu odobravanja, ali i želja da iste benifite dobiju i srednjoškolci.

Smatramo da u gradskom budžetu ima prostora i za besplatne karte za srednjoškolce, pogotovo ako uzmemo u obzir da je veliki broj njih ostvarivao vrhunske rezultate na državnim i svetskim takmičenjima - stoji u saopštenju Nove.

nova Nova stranka nastavlja sa svojoom akcijom; Foto: Arhiva JVOva stranka, tvrde njeni predstavnici, nastaviće sa promovisanjem njihove akcije sa ciljem da se svi niški đaci voze besplatno.

Podsetimo, Gradsko veće Niša je na jučerašnjoj sednici odlučilo da osnovcima omogući besplatnu vožnju gradskim autobusima.

Sudeći po komentarima čitalaca Južnih vesti ovo rešenje gradskog rukovodstva naišlo je na oprečne reakcije, a najviše se zameralo što se odnosi samo na osnovce koji prevoz, kako kažu čitaoci, manje koriste nego srednjoškolci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • karakondzula

    23:45 // 24. 2. 2015.

    ucenicima ne mora,najbitnije je da se penzioneri voze.DOKLE?klasicno naprednjacko razmisljanje

  • JM

    07:33 // 20. 2. 2015.

    Zato i propadamo, sto bi svi nesto za dzabe !!!

  • Vronski

    13:09 // 6. 2. 2015.

    U svim vecim gradovima,nezaposlena lica imaju pravo na mesecne karte.U Nisu,ne.I kada nadju neki privremeni posao ,vise im novca treba za prevoz,nego sto bi zaradili.Zasto neko ne pokrene inicijativu?

    • JM

      07:32 // 20. 2. 2015.

      Ne kotiraj Nis kao veci grad, kada je drugi po velicini, vidi da li u Beogradu i Novom Sadu tako moze. Besplatna karta je glupost!! Izvinite, molim, ko se vozi treba i da plati, SVUDA U SVETU SE PLACA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: