Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 3. 3. 2016.

| Politika

SDS: Vlast u Nišu upropastila neka javna preduzeća

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
cirkovic
Oštre kritike uputio predsednik Gradskog odbora SDS u Nišu; foto: FB Socijaldemokratska stranka Niš

Iz neznanja ili namerno, aktuelna gradska vlast, na čelu sa SNS, potpuno je urušila komunalni sistem i pojedina javna preduzeća kako bi ih obezvredila i prodala u bescenje, kažu u Socijaldemokratskoj stranci.

Ističu da je situacija u JKP “Gorica” i “Mediana” u još težem položaju od kada je vlast, “nemarno, nestručno i ne obazirući se na upozorenja odbornika SDS-a, izvršila reorganizaciju u njima.”

U JKP "Gorica" izvršitelji popisuju sve, a preostali radnici i dalje ne primaju platu. "Gorica" je još zaduženija nego ranije. Umesto da vlast smeni politički postavljen menadžment, oni su jedan broj radnika prebacili u druga javna preduzeća, naterali ih da novac pozajme "Gorici" i na taj način ugrozili i njihovo funkcionisanje -  kaže predsednik niškog SDS Dragoslav Ćirković.

On navodi da je posebno ugroženo JKP “Mediana” i zapitao kako ovo preduzeće uopšte može da radi kada mu Grad duguje 500 miliona dinara.

Ko, zašto i u čijem interesu donosi ovakve odluke koje idu na štetu preduzeća i radnika? Može li iko da pomisli šta će se desiti ako "Mediana" stane? Ako ona stane, stao je i grad, a nas čeka ekološka katastrofa - rekao je Ćirković.


Za lažna obećanja Nišlije zaslužuju izvinjenje

Socijaldemokratska stranka u Nišu zatražila je i da se aktuelna gradska vlast, “makar na kraju mandata, izvini građanima za sva neispunjena obećanja i da se povuče sa vlasti”.

Nema dileme da oni sada treba da kažu: "Izvinite, obećali smo, ali smo slagali, želeli smo, ali nismo znali, nećemo nikada više. Nemojte da nas glasate" - poručuje Dragoslav Ćirković.

On napominje da je vlast u Nišu za 4 godine "napravila milion problema" i da "Niš svi zaobilaze, pa čak i premijer Aleksandar Vučić".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zaki

    22:40 // 3. 3. 2016.

    Vrana,Brani oči ne vadi. . .

  • Cirko EPS

    17:21 // 3. 3. 2016.

    Svaka casti Cirkovicu, sto i posle toliko godina upravljanja gradom i dalje misli na Nislije, i nalazi vremena da u radno vreme drzi konferencije.Covek najbolje razume koje javno preduzece je puno partijskih radnika i koje mora da pukne kao balon,pa on je mogao da bira gde ce da radi, a odabrao je da da u svojoj sestoj(ili sedmoj deceniji)zivota svoje tek steceno znanje upotrebi po prvi put u EPSu

  • Mika

    13:48 // 3. 3. 2016.

    Jel nisu ovi beše namigivali vučiću? Ko je zaposlio ćirka u eps?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: