Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:53, 8. 3. 2016.

| Politika

SNS u Nišu predao izbornu listu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
lista
SNS predao listu u Nišu; foto: SNS

Aktivisti i članovi Srpske napredne stranke na čelu sa članom Glavnog odbora Zoranom Perišićem predali su Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu za lokalne izbore koji će se održati 24. aprila.

Nosilac liste je, kako je i ranije najavljeno, Zoran Perišić aktuelni gradonačelnik Niša, a naprednjaci u Nišu izlaze u koaliciji sa SDPS, PUPS, Ujedinjenom seljačkom strankom, Pokretom socijalista i Samostalnim DSS-om.

Spisak svih imena na listi još nije poznat, a kako “Južne vesti” saznaju, drugi na listi je aktuelni poverenik niškog odbora SNS Milan Stanojković.

Perišić je rekao da je prikupljeno 2.580 potpisa i da je vladalo veliko interesovanje simpatizera i članova stranke.

SNS-lista2 Poznata lica donela listu izbornoj komisiji; foto: SNSOva široka koalicija, prema njegovim rečima, nema ciljnu grupu, a kaže da su im važni svi građani Niša.

Naša strategija je da pokažemo svim građanima da ćemo se boriti podjednako za sve njih. Želimo da pružimo Gradu radna mesta, pomoć privredi u razvoju malih i srednjih preduzeća i pomoć najugroženijim grupama, a tu su mladi zbog nezaposlenosti, kao i stari i bolesni. Nastavićemo da popravljamo konkurentnost niške privrede - rekao je Perišić.

Kod koalicionih partnera nema velikih iznenađenja i uglavnom je preslikana lista partija sa republičkog nivoa.

sns-lista Neki stari, a neki novi koalicioni partneri; foto: SNSNajduže su pregovori trajali sa PUPS-om, a pored njih, osveženje u odnosu na prošle izbore je i Samostalni DSS, stranka koja je nastala izlaskom iz Demokratske stranke Srbije i koja u aktuelnom sazivu niške Skupštine ima 3 odbornice. Među njima je i Dušica Davidović koja je do 2012. bila većnik DS-a.

Za razliku od 2012. na listi nema Nove Srbije koja je tada bila najjači partner SNS, a njen tadašnji lider Bojan Avramović, koji je u međuvremenu prešao u SNS, bio je drugi na listi, odmah iza Perišića.

Gradska izborna komisija ima 24 časa da potvrdi izbornu listu niških naprednjaka.


Lista nosi Vučićevo ime

vucuc-lista Vučić u prvom planu i na niškoj listi; foto: SNSIako liste pojedinih stranaka i koalicija na lokalu neretko nose imena lokalnih političkih lidera, to nije slučaj sa Srpskom naprednom strankom.

Nosilac je aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić, ali lista nosi ime “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”.

Podsetimo, tako je bilo i pre 4 godine kada se lista zvala “Pokrenimo Niš - Tomislav Nikolić”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Nish

    03:02 // 2. 4. 2016.

    Stvari stoje ovako. Radeći kao aktivista mi nabasasmo na jednog lekara. Koji kaže. ,,Izgubili smo dobrog lekara i stručnjaka i dobili lošeg gradonačelnika''. Lazanski je dobar izbor za Ministra vojske, Vučić takodje ali Perišić nije za politiku.

  • dzoni

    09:11 // 9. 3. 2016.

    Kako ih bre nije sramota da se opet kandiduju.Pitam se da li su realni i dokle doseze njihova pohlepa.Uništili ste gospoodo sve sto ste mogli u ovom gradu i nemate srama da se opet pojavite na listi.

  • Nenad Zdravkovic

    00:24 // 9. 3. 2016.

    Pokrenuse Nis do propasti.Dajte im sansu jos 4 godine da potonemo ko Titanik.Samo NapreDNO.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: