Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 23. 11. 2010.

| Politika

Srpske stranke bez prostorija u Bujanovcu

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
Bujanovac

BUJANOVAC - Krajem prošle nedelje stranačke prostorije u centru grada u takozvanoj zgradi Komiteta, morali su da napuste predstavnici DSS-a.

Naime, Opštinsko veće je donelo odluku po kojoj ne samo predstavnici ove stranke već i opštinski odbori DS-a i SPS-a koji se nalaze u ovoj zgradi treba da napuste prostorije.

- Mi smo ovde sređivali, krečili opremali i ulagali novac da prostorije dovedemo u pristojno stanje. U petak su došli komunalni inspektori i rekli nam da moraju da nas isele iz prostorija po odluci Opštinskog veća. Odluka je doneta na sednici Opštinskog veća, sastavljenog isključivo od Albanaca, još 31. avgusta, ali nama ta odluka nije dostavljena iako smo insistirali na tome. Obaveštenje smo dobili samo od Direkcija za izgradnju, da moramo da izađemo iz prostorije koju koristimo i za čije korišćenje imamo sklopljen ugovor – tvrdi Miroslav Tašković, predsednik Opštinskog odbora DSS u Bujanovcu.

DSS- u,  tvrdi on, nije ponuđen drugi prostor, iako kao parlamentarna stranka, ima pravo da opština grad obezbedi prostorije za rad.

-Nama nije ponuđen nikakva alternativa. Sav nameštaj i stranačka dokumentacija su trenutno smešteni u garaži opštine Bujanovac. Mi kao parlamentarna stranka imamo prava na prostorije za rad koje nam opština nije obezbedila. Atraktivnost ove lokacije je očigledno odigrala glavnu ulogu jer kako čujem ovde će biti smešten Nacionalni savet Albanaca. Na raspolaganju će imati 300 kvadrata. Koordinacioni telo se oglašava nekakvim saopštenima, a ja sam siguran da je sve urađeno uz njihov blagoslov i podršku -ogorčen je Tašković.

- Obavešteni smo da treba da se iselimo. Dogovorili smo se sa načelnikom opštinske uprave da za nekoliko dana odložimo iseljenje kako bi našli odgovarajuće prostorije – kaže Boško Anđelković, predsednik opštinskog odbora SPS-a u Bujanovcu.

Saša Pešić, poverenik DS za Bujanovac, kaže da oni nisu zvanično obavešteni da treba da napuste stranačke prostorije.

Sa druge strane, u opštinskoj upravi u Bujanovcu kažu da su svi na vreme obavešteni i da su im ugovori istekli još pre nekoliko godina. Ukoliko stranke žele nove prostorije moraju podneti zahtev Opštinskom veću koje će doneti odluku, kažu u opštinskoj upravi.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi podseća da je ugovor za korišćenje prostorija istekao još 2009. godine i da u međuvremenu nije traženo da se produži.

- Istina je da je Opština te prostorije dodelila Nacionalnom savetu Albanaca, a DSS dva meseca odbija da ih oslobodi. Sve oko tih prostorija je izvedeno u skladu sa zakonom, a o tome smo obavestili i Koordinaciono telo - kaže Kamberi.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: