Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 4. 6. 2018.

| Politika

Vranjska opozicija ujedinjena u kritici: Nijedno ispunjeno obećanje vlasti

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
gradska uprava vranje foto i.m.
Zajednička kritika vranjske opozicije koaliciji SNS i SPS; foto: I.M.

Ne samo u kritici, već i u predlozima za rešavanje rastućih problema, vranjska opozicija odlučila je da zajednički "deluje" kako bi, navode, pokazali da postoji alternativa i da bi oslobodili "čak i simpatizere vladajućih stranaka" straha od iznošenja mišljenja i političkog delovanja.

U zajedničkom saopštenju Demokratske stranke, Pokreta "Dosta je bilo", Dveri, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Socijaldemokratske stranke, podsećaju da SNS i "njeni sateliti" privode kraju drugu godinu mandata "upodobljenu" sa republičkom vlašću aprila 2016.

Polovina njihovog mandata je prošla, a da mi, građani Vranja, nismo videli ispunjenje nijednog obećanja datog od strane SNS u predizbornoj kampanji – navodi se u saopštenju.

Opozicija ujedinjena u kritici tvrdi da su “nade građana Vranja izneverene", a u "zlatno doba“ u "obećanoj zemlji“ na jugu Srbije više niko ne veruje.

Dve godine bez komunalnog programa, bez ijedne novouređene ulice, bez ijednog novog investitora, bez porasta zarada i standarda Vranjanaca, bez pozitivnog finansijskog efekta "upodobljavanja“ lokalne sa republičkom vlašću, bez završavanja projekata za koje su već obezbeđena finansijska sredstva, bez rešavanja čak i onih problema za koje nisu potrebna nikakva finansijska sredstva - nabraja ujedinjena opozicija.

Ove stranke navode da su umesto svega toga, Vranjanci dobili "nezapamćeno stranačko zapošljavanje i otpuštanje starih, iskusnih, ali nepodobnih službenika u javnom sektoru grada, najogoljeniji nepotizam, zapošljavanje članova porodica prvaka SNS, njihovih kumova, rođaka i prijatelja, poskupljenje vode, poreza, parkiranja i uvođenje novih taksi.


Opozicija: Namešteni konkursi za podobne medije

Vranjske opozicione stranke, iznoseći zajedničku kritiku na račun gradske vlasti koju čine koalicija oko SNS i SPS, kažu da je nastupio progon nezavisnih medija, opozicije i kritički nastrojenih istaknutih pojedinaca.

uz istovremeno dodeljivanje basnoslovnih sredstava iz budžeta grada podobnim "medijima“ u vlasništvu stranačkih prvaka SNS na nameštenim konkursima - navodi opozicija.

Ove stranke podsećaju i na "neispunjavanje najglasnijeg predizbornog obećanja SNS o svrgavanju s vlasti SPS" i vraćanja ove stranke u gradsku vlast i pored toga što "SNS sa satelitima ima apsolutnu većinu", zbog čega pozivaju građane da im se pridruže kako bi se, kako kažu, “zajedno izborili za naš grad”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: