Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 19. 2. 2015.

| Sport

Iznenađenje na startu Kupa Koraća, Vršac izbacio Metalac

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
Ove godine Kup Koraća otvorili su Vršac i Metalac; foto: Vanja Keser

Košarkaši Vršac Swisslion-a napravili su iznenađenje na startu Kupa Radivoja Koraća pobedivši ekipu Metalca rezultatom 73:78 (14:13, 26:20, 15:26, 18:19).


Nebrojano puta je dokazano da u turnirskom sistemu takmičenja uloga favorite ne znači apsolutno ništa. To su večeras u hali Čair osetili košarkaši iz Valjeva.


U izuzetno agresivnom meču, sa dosta rezultaskih preokreta, više nerava u penal završnici imao je tim iz Košarkaške lige Srbije. Heroji Vršca jesu Dejan Davidovac i Stefan Balmazović, koji su maestralnim izdanjima u drugom poluvremenu srušili favorizovanog protivnika.


Najefikasniji u redovima pobednika upravo je bio pomenuti dvojac. Davidovac je ubacio 18 poena, od čega 14 sa bacanja, a Balmazović poen manje. Sjajnu podršku imali su u centru Draganu Apiću koji je uz 14 poena imao i 12 skokova.


Kod Metalca Nikola Jevtović i Nemanja Protić postigli su po 11, a Malešević, Kutlešić i Jošilo po 10 poena.


Poenterska neefikasnost ispratila je uvodni meč ovogodišnjeg Kupa. Nakon tri minuta igre obe ekipe postigle su po jedan koš – Ljubičić je postigao koš za Valjevce, a Apić za Vršac. Izuzetno agresivan pristup krasio je obe ekipe, u čemu su posebno prednjačili košarkaši Metalca, i jako brzo ispunili bonus.


Mučili su se formalni domaćini na ovom meču u napadu, a Vrščani poenima sa linije penala stiču prednost od 7:2 u 5. minutu. Tražili su igrači Metalca poene iz reketa preko Jevtovića, ali su igrači Vršca odlično skupljali i branili reket.I pored očajnog procenta šuta, Metalac je do kraja četvrtine uhvatio ritam i na krilima Maleševića pravi seriju 10:0 i prvu četvrtinu rešava u svoju korist – 14:13.


Probudile su se ekipe u košgeterskom pogledu u drugom kvartalu. Trojkama Riboskića i Mitrovića sa jedne, a Todorovića i Vuksanovića sa druge rezultat je nakon 13 odigranih minuta glasio 24:21 za Metalac. Usledila je nova serija ekipe iz Valjeva. Posle brzog izlaska iz bonusa i serije grešaka Vršca, poenima iz kontre i sa linije penala Metalac „beži“ na +9 – 30:21.

Nakon tajm-auta usledila je konsolidacija u redovima prvoligaša, i preko Apića i Davidovca brzo hvataju rezultatski priključak. Usledio je odgovor Valjevaca, koji su minijaturom Nemanje Protića uspeli da se odlepe i na pauzu odu sa 7 poena prednosti – 40:33.


Poenima Nikole Maleševića uz dodatno slobodno bacanje i polaganjem Otaševića, Metalac je prvi put na startu treće četvrtine stekao dvocifrenu prednost – 45:33. Međutim, gosti se nisu predavali i nakon tajm-auta zaigrali dosta agilnije. Preko Balmazovića prave seriju 9:2 i sredinom trećeg perioda prilaze na -3 (47:44). Ni tajm-aut Vladimira Đokića nije uspeo da razdrma statične košarkaše iz Valjeva. Sa nove dve trojke Stefan Balmazović dovodi ekipu Vršca u vođstvo – 50:47.

Davidovac je pogodio dva penala za +5 (52:47),a onda je agoniju Metalca trećom trojkom prekinuo Nemanja Todorović. Međutim, Balmazović je igra u transu. Nakon četvrte pogođene trojke u trećem kvartalu, čuvao je prednost svog tima, a sa druge strane u tim trenucima igrao je samo Malešević.


Ništa nije polazilo za rukom valjevskoj ekipi u drugom poluvremenu. Trojkom Jošila prišli su na samo poen zaostatka, ali na drugoj strani istom merom uzvraća Riboskić. Sa dosta naboja se igralo u poslednjoj deonici. Dosta agresije na ispod oba obruča dovelo je do ranog izlaska iz bonusa obe ekipe. Najbolji pojedinac u redovima Metalca u tim trenucima bio je Dušan Kutlešić koji je sa dve trojke i ugradene lopte vodio tim do preokreta.

Na 3 minuta do kraja utakmice Valjevci su imali minimalau prednost (70:69), a onda je plejmejker Nemanja Protić pogodio izuzetno bitnu trojku za +4 (73:69). Poenima sa penala Dimića i Apića u poslednji minut ekipe su ušle poravnate (71:71).


A onda je usledila sjajna rola beka Vrščana Dejana Davidovca. Perfektnom minijaturom ispod oba obruča i poenima sa penala vodio je svoj tim do pobede, herojskog podviga i prvog iznenađenja na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća. Na kraju 78:73 pobeda Vrščana.

Hala Čair

Gledalaca: 1500

METALAC - VRŠAC 73:78 (14:13, 26:20, 15:26, 18:19)

METALAC: Malešević 10, Protić 11, Kutlešić 10, Otašević 2, Jevtović 11, Jošilo 10, Ljubičić 2, Rakićević, Radulović, Vraneš 1, Todorović 9, Vuksanović 7

VRŠAC: Radivojević, Riboskić 8, Dimić 10, Tanasković , Apić 14, Davidovac 18, Petrović, Mitrović 3, Tomašević 6, Cvetanović, Balmazović 17, Savović 2

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: