Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:45, 20. 2. 2015.

| Sport

Kešelj vodio Mega Leks do polufinala Kupa Koraća

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
mega-leks-i-fmp.jpg
Mega Leks opravdao ulogu favorita; foto: Vanja Keser

U izuzetnom uzbudljivom četvrtfinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća u Nišu između ekipa Mega Leksa i FMP-a slavio je tim iz Sremske Mitrovice rezultatom 92:85 (22:26, 27:22, 21:21, 22:16).

Okršaj između dve multitalentovane ekipe u svakom pogledu je opravdao epitet derbija četvrtfinalnih okršaja. Od prvog do poslednjeg minuta utakmicu je krasio žestok tempo, sa dosta trčanja, poena iz tranzicije i pogođenih šuteva za tri. Na kraju je slavio iskusniji i u ovom trenutku kvalitetniji tim, koji je vešto iskoristio fizičku prednost u reketu.

DSC-7046 Filip Čović je postigao 17 poena za FMP; foto: Vanja Keser

Čovek odluke i najefikasniji pojedinac na meču bio je krilo Mega Leksa Marko Kešelj koji je ubacio 28 poena. Sjajnu podršku imao je u tandemu Miljenović-Jokić. Prvi je ubacio 13 poena uz 13 asistencija, a Jokić je uz 12 poena dodao 10 skokova. Nije zaostajao ni Dejan Musli sa 12 poena i 13 skokova.

U ekipi iz Železnika odličnu partiju su pružili Strahinja Mićović sa 21 poenom i Ognjen Dobrić koji je ubacio 20 uz 6 pogođenih trojki.

DSC-7039 Dobra partija Čovića nije bila dovoljna za pobedu FMP-a; foto: Vanja Keser

Sa šest početnih poena Marko Kešelj je najbolji mogući način otvorio utakmicu. Kod FMP-a Lazarević i Dobrić držali su utakmicu u egalu. Pomenutom dvojcu pridružio se duo Čović-Šturanović koji režiraju seriju seriju od 8:0, pa je Dejan Milojević zatražio prvi minut odmora na meču. Odličnim šuterskim raspoloženjem van linije 6.75 FMP je u 6. minutu poveo 17:9.

Mega je kreiranjima iz pika pokušavala da uhvati priključak, to je donekle Musliju polazilo za rukom, ali je ekipa iz Sremske Mitrovice imala naspram sebe motivisanog protivnika. Pokušali su igrači Mege svojom prepoznatljivom zonom da poremete rivala, ali im nije polazilo za rukom. Pred kraj prve četvrtine probudio se Nikola Jokić, ubacio 6 vezanih poena, ali nedovoljno za deficit nakon uvodnih 10 minuta – 22:26.

DSC-7171 Milan Gurović, trener poraženog FMP-a; foto: Vanja Keser

I pored kraće rotacije na pozicijama u reketu, mladi igrači FMP-a su se vešto snalazili na preuzimanjima u odbrani, pre svega Mićović, Dobrić i Lazarević. Sredinom druge četvrtine, a na krilima Kešelja i Zagorca Mega Leks preokreće rezultat u svoju korist (33:30).

Ali, nastavilo se „trojkaško ludilo“ popularnih Pantera koji trećom trojkom Dobrića vraćaju plus na svoj konto. Raspoložen je bio i Rade Zagorac kod Mege, koji je sa par efektnih zakucavanja zasluženo dobio ovacije niške publike. Mlađanom Zagorcu pridružio se najiskusniji Kešelj i trojkom u 16. minutu odveo Mitrovčane na +4 (42:38).

Žestok tempo, dosta trčanja i realizacija u serijama – aspekti koji su dovodili do čestih promena rezultata. Četvrtom trojkom u poslednjim sekundama odlični Dobrić postavlja konačan rezultat prvog poluvremena – 49:48 za četu Dejana Milojevića.

Uvodni minuti drugog poluvremena doneli su košgeterski post i serija rampi ispod oba obruča. Efektno zakucavanje Muslija i trojka Čovića bili su jedini poeni za tri minuta igre u trećoj deonici. Nervoza i agresivnost uticali su na rani izlazak iz bonusa obe ekipe. Rezultatska klackalica bila je na snazi i u trećem kvartalu, pa je nakon 5 minuta igre u ovom periodu rezultat bio poravnat – 59:59.

DSC-7141 Nikola Jokić ubacio 12 poena; foto: Vanja Keser

Najbolji pojedinac u redovima Pantera bio je Strahinja Mićović. U odbrani je vodio žestoku borbu protiv snažnijeg Muslija, a u napadu sa 4 vezana poena vodi svoj tim do, za tempo utakmice, odličnih +4 (63:59). Kod „Leksovaca“ je proradio Miljenović i brzo izjednačio rezultat.

Talentovanom pleju pred kraj deonice pridružio se Zagorac koji je režirao vođstvo svog tima 70:66, a onda je ponovo na scenu stupio Ognjen Dobrić. Mlado krilo tima iz Železnika prevelo je loptu preko celog terena za 3 sekunde i pogodilo trojku uz zvuk sirene i postavio konačan rezultat nakon 30 minuta igre – 70:69 za Mega Leks.

Trojkom Gudurića tim Milana Gurovića je poveo u poslednjoj četvrtini, a Mega je imala problema u organizaciji igre. Brzo se iz istih izvukla i trojkom Jaramaza na 5 minuta do kraja povela minimalnim rezultatom – 77:76. Bacanjima Miljenovića Mega je povela 3 razlike, ali je maestralni Dobrić još jednom trojkom vratio rezultat u egal.

DSC-7119 Rade Zagorac zabeležio 13 poena; foto: Vanja Keser

Marko Kešelj je pogodio jako bitnu trojku za 83:79, a FMP je u napadu išao iz greške u grešku. Nakon promašenog zicera Čovića, Kešelj kao najiskusniji uzeo je stvari u svoje ruke i poenima sa penala u poslednja tri minuta uveo svoj tim sa odličnih +6 (85:79).

Nije se predavala mlada ekipa iz Železnika. Mićović sa „2+1“ realizacijom održava svoj tim u igri, ali je to isto činila i Mega, praveći „jeftine“ greške.

dejan milojevic Trener Lega Leksa Dejan Milojević; foto: Vanja Keser

Novom trojkom fantastičnog Mićovića (85:85), usledila je totalna drama u posledjnih 60 sekundi utakmice. U napadu Mege preuzeo je odgovornost fenonemalni Kešelj i sjajnim zakucavanjem približio je Megu pobedi.

Zatim je Jokić „zalepio“ Čovića na polaganju, Miljenović bio polovičan sa penala, a Jokić iz ofanzivnog skoka rešio pitanje pobednika. Tačku na ovaj meč stavio je sa nova dva poena igrač utakmice Marko Kešelj.

U polufinalnom meču, u subotu od 18:30 će Mega Leks izaći na megdan ekipi Vršac Swisslion-a.

MEGA LEKS - FMP 92:85 (22:26, 27:22, 21:21, 22:16)

MEGA LEKS: Kešelj 28, Krstić 2, Đoković, Jaramaz 6, Veljković, Miljenović 13 (13as), Jokić 12 (10sk), Simović, Zagorac 13, Simeunović, Nikolić 6, Musli 12 (13sk)

FMP: Čović 17 (8 as), Mićović 21, Stojanović, Đukanović 6, Lazarević 6 (10sk), Dobrić 20 (8sk), Peković, Gudurić 11, Simanić, Radovanović, Ostojić, Šturanović 4 (7sk)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    20:22 // 20. 2. 2015.

    Znaci jedan covicev klub manje. :D Komentator: tehnicka za klupu crvene zvezde pardon Fmp,a hahaha i komentatori ih popisali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: