Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:16, 16. 10. 2010.

| Sport

Naisa, Radnički i odbojkaši pobedili

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Naisa je pobedila Nopal, Radnički bolji od Hajduk Veljka, a odbojkaši Niša posle preokreta savladali Mladost iz Vranja. Sinđelić odigrao bez golova sa Zemunom. Rukometaši Naisusa poraženi na gostovanju od Jugovića.

Rukomet

Naisa – Bačka Palanka Nopal 25:24 (17:14)

Rukometašice Naise zabeležile su i treću pobedu u sezoni pošto su savladale Nopal iz Bačke Palanke u trećem kolu Superlige. Naisa je teže nego u prethodnim mečevima došla do pobede. Do 5. minuta meča se igra gol za gol, ali tada je Naisa stvorila prednost od 4 gola. Do kraja prvog poluvremena domaće igračice osim izjednačenja, ne dozvoljavaju da Nopal preuzme kontrolu i na poluvreme odlaze sa rezultatom 17:14. Na početku drugog dela igre Naisa je održavala prednost, ali je Nopal preko Olivere Stojković i Nade Pavlov uneo neizvesnost. U poslednjih deset minuta Tasić i Tošković su postigle po jedan gol za Naisu što se ispostavlja dovoljno za pobedu. Najefikasnija u timu Naise je bila Jelena Filipović sa 9 golova, dok je u Nopalu Olivera Stojković imala 9 golova. Na golu gošći se istakla golman Zlata Papalacko sa 16 odbrana. Ovaj meč je bio poslednja proba pred dvomeč sa Helasom u drugom kolu EHF kupa, koji se igra za vikend u hali Čair.

Jugović – Naisus 28:20 (12:8)

Rukometaši Naisusa su poraženi u petom kolu Superlige. Štrajk se loše odrazio na rezultat pošto su u Kaću izgubili od ekipe Jugovića rezultatom 28:20. Do 25. minuta bilo je 8:8, ali posle nekoliko sudijskih odluka i grešaka niških rukometaša, Jugović je napravio prednost i na odmor otišao sa 12:8. Naisus je opet napravio priključak u 40. minutu, ali su tada greškama izgubili šansu da uzmu bar bod. Najefikasniji u niškom timu su bili Andrija Mađar sa 5 i Miloš Milosavljević sa 4 gola. Štrajk rukometaša se prekida u ponedeljak jer je Grad uplatio novac na račun kluba i tada bi trebalo da Naisus ozbiljnije krene u borbu za opstanak pošto posle 5 kola ima 4 poraza i jednu pobedu. U narednom kolu u Niš gostuje Crvenka.


Fudbal

Zemun – Sinđelić 0:0

Fudbaleri Sinđelića su ostali neporaženi na gostovanju ekipi Zemuna u 11. kolu Prve lige Srbije. Niški fudbaleri su imali prilike u finišu meča, ali je golman Zemuna Aleksandar Kirovski dobro branio. Posle 11. kola Sinđelić ima 5 pobeda, 2 remija i 4 poraza i sa 17 bodova je sedmi na tabeli. U narednom kolu Sinđelić će dočekati Srem koji se nalazi u donjem delu tabele.

Radnički – Hajduk Veljko 1:0

U 10. kolu Srpske lige – Istok fudbaleri Radničkog su savladali ekipu Hajduk Veljka rezultatom 1:0. Jedini gol na meču je postigao Čedomir Paunović u 33. minutu. Blatnjav teren je najviše uticao na to što nije viđeno više golova i što je igra bila sporija. Posle ovog meča Radnički ima 25 bodova i nalazi se na prvom mestu Srpske lige – Istok. U 11. kolu Radnički gostuje Rudar Alposu, koji je poslednji na tabeli.


Odbojka

OK Niš – Mladost Vranje 3:2 (27:29, 22:25, 25:21, 25:18, 15:13)

Odbojkaši Niša su došli do prve pobede u sezoni pošto su u drugom kolu Prve lige savladali Mladost iz Vranja rezultatom 3:2. Niški odbojkaši su gubili sa 2:0 u setovima, ali su uspeli da pobede Mladost i obezbede dva boda. U narednom kolu OK Niš gostuje Borcu koji je u drugom kolu savladao Bavanište rezultatom 3:2.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ninja

    13:11 // 17. 10. 2010.

    Mogli biste nekad i da najavite kad i gde se igraju utakmice pa da sportisti imaju malo vise publike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: