Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 2. 8. 2016.

| Sport

Naisa počela pripreme za novu sezonu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Naisa3103.jpg
U novu sezonu sa umerenim optimizmom; foto: Vanja Keser

Rukometašice Naise u ponedeljak 1. avgusta počele su pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuju iskušenja na tri fronta - u Superiligi, Kupu Srbije i evropskom Kupu EHF. Sastav je pretrpeo promene u bekovskoj liniji, otišle su dva, a klub pojačale 3 igračice.

Niški sastav, koji sa klube predvodi Svetislav Jovanović, tokom leta napustila su dva najbolja strelca iz prošle, vicešampionske sezone - Anastazija Đoković i kapiten Hristina Nedeljković, a obe će karijeru nastaviti u Turskoj.

Na upražnjenim bekovskim pozicijama klub su pojačale Dea Aleksić iz Sloge iz Petrovca na Mlavi i Anja Belić iz Kučeva, a na mesto pivota stigla je Andrijana Tatar iz kragujevačkog Radničkog.

Trener Jovanović nije želeo da u ovom trenutku da precizne procene Naisinih mogućnosti u narednoj sezoni.

Iako iz uprave misle drugačije, ja sam pre svega skoncentrisan na opstanak. Tako je bilo i prošle sezone, pa smo na kraju došli do 2. mesta i plasirali se u Evropu. Žao mi je što su Đoković i Nedeljković napustile klub, ali stanje stvari je takvo da se posle jedne uspešne sezone pojave menadžeri i odvedu te u bolju sredinu - istakao je Beli.

Za nove igračice je Jovanović rekao da “veruje da mogu da nadomeste odlazak glavnih šrafova u timu, jer su svojim igrama ranijih sezona to pokazale”.


Liga iz sezone u sezonu sve slabija

Jovanović Vera da će pojačanja nadomestiti odlaske glavnih igračica; foto: Vanja KeserDavno je srpski klupski rukomet zahvatio trend konstantnog pada kvaliteta, a žensku Superligu, kako kaže Jovanović, nije zaobišao ni ove sezone.

Nas su napustile dve najbolje igračice, kragujevački Radnički četiri glavna nosioca igre, i to je priča koja se svake godine ponavlja. U ovakvom odnosu snaga aranđelovački Izvor je ponovo apsolutni favorit za titulu, jer prema poslednjim informacijama koje imam nijedna rukometašica nije napustila tim - rekao je on.


Stabilizacija igračkog kadra prioritet

Jovanović2 Kvalitet srpskih klubova svake sezone sve lošiji; foto: Vanja Keser

Naisa je jedan od retkih sportskih kolektiva iz Niša koja nema finansijkih dugovanja prema igračicama.

Trener Nišlijki kaže da bi taj recept trebalo da se prenese i u svlačionicu i krene sa dugoročnim planiranjem.

Zahvaljujući naporima uprave klub je finansijski stabilizovan. To bi trebalo da se prenese na igrački kadar i da već sada krenemo sa planom za onu tamo sezonu sa željom da napadnemo titulu ili Kup. Ali sve treba raditi planski, u granicama svojih mogućnosti, jer bi čovek trebalo da se pruža koliko je dug - jasan je Jovanović.


Nismo imali sreće sa žrebom za Kup EHF

Naisa - Vanja Keser Dugoročni planovi osnov za najviše ciljeve; foto: Vanja KeserNiški tim će u drugom kolu kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje igrati sa nemačkim Betinghajmom. Sreća nije pogledala njegov tim, kaže Jovanović.

Nemački tim je apsolutni favorit. Dobili su ubedljivo najjaču ekipu sastavljenu od 3 reprezentativke Holandije, 2 Nemačke, u redovima imaju igračice iz Brazila, Danske, a i trenera Danca. Ekipa je u rangu našeg prošlosezonskog protivnika Mecingena, ako ne i jača, tako da nisam optimista - realan je on.

Neizvesno je da li će još neka igračica do početka sezone pojačati klub, a Jovanović je za kraj potvrdio da je još uvek neizvestan ostanak Maje Veljković i Aleksandre Pešić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: