Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:05, 20. 6. 2015.

| Sport

Niš je dobio prvaka Evrope u kik-boksu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
steva-posle-pobede.jpg
Stevan Živković je naneo prvi poraz Špancu Anhelu Valdiviesu; foto: Vanja Keser

Dominantnom i taktički besprekornom borbom Nišlija Stevan Živković postao je šampion Evrope u kik-boksu u kategoriji do 78.1 kg. Pred krcatim tribinama niškog Čaira savladao je do sada neprikosnovenog Španca Anhela Valdiviesa sudijskom odlukom 2:1.

Nošen gromoglasnim navijanjem miljenik niške publike taktički dosta zrelo je otvorio meč. Za nijansu je bio defanzivniji, ali je svaki napad bio izuzetno promišljen.

DSC-8796 foto: Vanja Keser

U drugoj rundi Živković je bio furiozan. Par udaraca je „prošlo“ i Valdivieso je bio poprilično uzdrman. Delovalo je da tada Stevan preuzima tok borbe, ali je do kraja druge runde Španac ostao na nogama.

I trećih tri minuta prošlo je na identičan način. Stevan je kontrolisao razmenu udaraca, taktika je bila izvrsna, a evropski prvak izbačen iz balansa.

Svestan da je na pragu prvog poraza u karijeri borac iz Španije je krenuo agresivnije i otvorenije u četvrtoj rundi. Međutim, Stevan se odlično branio i sa par kontri najavio da pojas evropskog prvaka ostaje u Nišu.

Hvala predstavnicima Grada na podršci i svima koji su pomogli da se ovo sprovede u delo. Nadam se da ću se uskoro u ovoj hali boriti za titulu prvaka sveta - kazao je Stevan Živković.

DSC-8829 foto: Vanja Keser

U poslednjih tri minuta španski borac krenuo je na sve ili ništa, ali je Živković svaki nalet odbio. Kada je gong označio kraj poslednje runde, ujedno i meča ostalo je da sudije donesu konačnu odluku.

Prvi sudija uneo je malo drame, dao je blagu bodovnu prednost Valdiviesu, ali je odluka drugog i trećeg bila onakva kakvu je ceo Čair očekivao – Živković je prvak Evrope, pojas ostaje u Niš, Živkovićeva ruka je u vazduhu.


DSC-8144 foto: Vanja Keser

Pre Živkovićevog meča publika u hali Čair imala je prilike da vidi još tri borbe

Filip Stanković  - Milan Vesković

Manifestaciju se otvorili najmlađi takmičar ove večeri, sedmnaestogodišnji Filip Stanković iz Niša i Milan Vesković iz Kraljeva. Iako tri godine mlađi od protivnika, talentovani sin proslavljenog niškog borca Zorana Stankovića ekspresno je obavio posao i u drugoj rundi nokautirao Kraljevčanina.

Osećaj je fantastičan. Nijednog trenutka se nisam uplašio starijeg protivnika, vredno sam trenirao, a kada sam u punoj snazi strah ne postoji. Nadam se da je ovo najava moja blistave karijere. – pucao je od samopouzdanja mladi Filip nakon meča.

Damir Barak – Nenad Ćosić

Nenad Ćosić slavio je odlukom sudija 3:0.

Aleksandar Konovalov – Adrian Horvat

Duel pred borbu večeri završen je „pre nego što je počeo“. Kik-bokser iz jagodinskih „Palminih tigrova“za desetak sekundi nokautirao je Adriana Horvata iz Slovačke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    09:24 // 21. 6. 2015.

    @Cvele-Sta ces,kasno si se rodio,nek ti kazu stariji ko je Jane,Somi,CElik,Asan,Metlica,Cobi...A sto se narodne poslanice tice-gospodstvo se ne uci u skolama.ono se nosi iz porodice!

  • nislija

    18:49 // 20. 6. 2015.

    Jadna je ova federacija ako su ova dvojca najbolji borci u kategoriji. Na nivou amatera. A i ceo "spektakl" odradjen na amaterskom nivou.

  • Joowke

    14:34 // 20. 6. 2015.

    Bravo STEVOOOOOOOOOOOOO!!!! Najbolji dozivljaj i najbolja sportska manifestacija na kojoj sam bio ! Fudbal je 0 za ovo !!!!! Hocemo jos!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: