Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 30. 12. 2010.

| Sport

Ostavke u Vaterpolo klubu Niš

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Upravni odbor Vaterpolo kluba "Niš" podneo je kolektivnu ostavku, saopšteno je iz ovog kluba.

U saopštenju se navodi da je ostavka obrazložena "nemogućnošću da se nađe zajednički jezik sa gradonačelnikom Niša, Milošem Simonovićem, oko finansiranja kluba".

- Upravni odbor je činio velike napore da u saradnji sa Gradom pomogne klubu, ali je sve ostalo na obećanjima. Zahvaljujući naporima kluba, pre svega dobrim organizacijama utakmica Svetske lige, Niš je dobio domaćinstvo završnice ovog takmičenja, a sve u cilju razvoja vaterpola u ovom delu Srbije, čiji bi nosilac bio Vaterpolo klub Niš. Ali, klub je jednostavno isključen iz organizacije završnice Svetske lige, odlukom čelnih ljudi grada - piše u saopštenju

U Klubu kažu da se "još jednom, nažalost, ponovio princip viđen u ostalim sportovima, da je grad domaćin velikih takmičenja dok niški klubovi propadaju" i navode primere Svetskog kupa u odbojci i Kupa Radivoja Koraća, dok se "niški klubovi u tim sportovima bore za opstanak u drugoj ili trećoj ligi".

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, odbacio je odgovornost za loše stanje u Vaterpolo klubu "Niš" i ocenio da je odgovornost u potpunosti na samom Upravnom odboru.

- Grad je u celosti ispunio sve svoje obaveze prema Vaterpolo klubu ispunio i prošle i ove godine, a ovo je samo dokaz nesposobnosti Upravnog odbora i ostavku je trebalo da podnesu mnogo ranije. Ucenjivali su me tim ostavkama nekoliko puta još pre 6 meseci, ali tek sad ih poslali. Ako je neko nesposoban da radi svoj posao, logično je da se pomeri sa tog mesta - kaže Simonović.

Na čelu Upravnog odbora Vaterpolo kluba nalazio se Aleksandar Mitić, direktor JKP Naissus, koji je pre dva dana izabran za VD predsednika Regionalne privredne komore, inače funkcioner DS.

Nesuglasice između Vaterpolo kluba i gradske uprave traju već duže. Klub je početkom avgusta uputio otvoreno pismo medijima u kome je oštro kritikovao gradonačelnika Niša zbog "neispunjenih obećanja".

Čelnici niškog kluba tvrdili su da je gradonačelnik više puta obećavao da će Grad izdvojiti više para i da će naći strateškog partnera, ali da se ništa od toga nije dogodilo. Tada je ostavljen rok od 10 dana da se problem reši, dok je u suprotnom najavljena kolektivna ostavka Upravnog odbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: