Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 30. 9. 2013.

| Sport

Polovičan uspeh pirotskih sportista

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
zrk.jpg

Fudbaleri Radničkog pobedom od 3:1 u Nišu nad Car Konstantinom preuzeli su 1. mesto u Srpskoj ligi-Istok. Ovog vikenda startovali su i rukometaši i rukometašice Pirota, dok su košarkaši završili sa pripremnim mečevima pred start nove sezone.

Pobedom u Nišu Nišu fudbaleri su pokazali da su konačno našli pravu formu. Tim Aleksandra Kuzmanovića od samog starta je kontrolisao meč, tako da se pitanje pobednika ni jednog trenutka nije dovodilo u pitanje. Piroćance posebno raduje i povratak u golgetersku formu Ace Stojkovića koji je, kao i prethodnom kolu, postigao dva pogodka. Pored njega, u strelce se upisao i Stefan Spasić.

Rukometašice Pirota pobedom su otvorile novu sezonu. U 1. kolu na svom stadionu savladale su Bor sa 29: 24. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Saška Sokolov koja je postigla 9 golova.

- Jesmo pobedili, ali nisam najzadovoljniji i mislim da je moglo bolje. Na treningu sve to izgleda bolje. Nismo imali puno realizacija posle kontre, što je naše najače oružje - kaže trener ŽRK Pirot Saša Pančić.

Sledeće nedelje piroćanke očekuje teško gostovanje u Nišu protiv Naise 2.

Rukometaši Pirota poraženi su u komšijskom derbiju na gostovanju od Bele Palanke sa 36: 26.

- Uprkos porazu, mi u klubu smo zadovoljni. Ove sezone smo se odlučili da drastično pomladimo ekipu i pružimo šansu mladim igračima. Oni su u potpunosti ispunili naša očekivanja jer se radi o dečacima od kojih su pojedini  odigrali prvu zvaničnu utakmicu u životu. Bela Palanka ima ambicije da napadne prvo mesto i zbog toga smo se mi odlučili da im pozajmimo naše najiskusnije igrače Simonovića i Gogova - kaže predsednik kluba Miljan Stojanović.

Košarkaši Pirota poraženi su u Jagodini od istoimenig tima sa 93:86 u poslednjoj pripremnoj utakmici pred start Druge lige.

Piroćanci su vodili tri četvrtine i sa 15 poena u pojedinim trenucima meča, ali su, posle opuštanja, u poslednjem delu meča ipak poraženi. Najefikasniji u pirotskom timu bio je Stanisavljević sa 17 poena, ali je najproduktivniji bio Mukanović koji je postigao 13 poena, ali je zbog asistencija i ukradenih lopti imao indeks korisnosti 22.

U prvom kolu 2. lige sledeće nedelje KK Pirot gostuje Proleteru u Zrenjaninu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: