Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 10. 12. 2016.

| Sport

Poraz Radničkog od jesenjeg prvaka

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki-Borac-2---Vanja-Keser
foto: Vanja Keser

Uprkos dobroj igri fudbaleri niškog Radničkog poraženi su na stadionu Rajko Mitić od Crvene zvezde sa 2:1, koja je ovim trijumfom overila zvanje jesenjeg prvaka. Nišlije su i u šestom uzastopnom meču ostale bez trijumfa.

Svi golovi na najvećem srpskom stadionu viđena su u prvih 23 minuta utakmice.

Već u 3. minutu crveno-beli su poveli. Odličan udarac Džona Ruiza sa nekih 20 metara bio je neodbranjiv za golmana Bajić, pa su se Nišlije na startu meču suočili sa rezultatskim zaostatkom.

No, Nišlijama nije trebalo mnogo da izjednače. U 11. minutu Mrkić je na levoj strani proigrao Stojanovića, koji je centaršutem na drugoj stativi pronašao Pavkova, a ovaj preciznim udarcem glavom pogodio malu mrežu daljeg ugla Manojlovićevog gola.

Samo 5 minuta kasnije raspoloženi Ruiz je uputio još jedan projektil sa distance ka golu Bajića, ali je niški golman vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Zvezda je ponovo povela u 23. minutu. Nakon centaršuta lopta se odbila do Kange, koji je iz prve “hvatao” volej, ali je loše šutnuo loptu, koja je srećom došla do Donalda, a vezista crveno-belih lako je iz situacije 1 na 1 savladao Bajića.

Nakon drugog primljenog gola izabranici Milana Rastavca su dosta pali u igri. Mučili se sa da prenesu loptu na polje rivala, nisu uspevali da povežu nekoliko uspešnih dodavanja, crveno-beli su napadali, ali do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

I u drugom delu meča utakmica je bila izuzetno dinamična. Obe ekipe imale su svoje šanse, Crvena zvezda je uglavnom pretila preko Sikimića, Radnički preko Mrkića i Pavkova, ali su mreže mirovale.

U finišu meča niški tim imao je inicijativu, ali bez izglednih šansi za gol, pa su 3 boda ostala u Ljutice Bogdana.

Radnički je posle 20. kola ostao na 7. mestu sa 29 osvojenih bodova, a u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone dočekaće na Čairu Metalac iz Gornjeg Milanovca u sredu 15. decembra.

 

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 2:1 (2:1)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd

Glavni sudija: Nenad Đokić (Užice)

Žuti kartoni: Donald, Ruiz (Crvena zvezda)

Crvena zvezda: Filip Manojlović - Damein Le Talek, Tomas Fibel, Marko Petković, Dušan Anđelković, Mičel Donald, Marko Poletanović, Džon Ruiz, Srđan Plavšić, Gelor Kanga (od 70. Uroš Račić), Predrag Sikimić (od 70. Petar Orlandić)

Radnički: Vladimir Bajić, Radoš Bulatović, Nikola Stanković, Miloš Petrović (od 46. Nikola Mitrović), Miloš Radivojević, Miloš Stanković, Saša Stojanović (od 73. Andreja Apostolović), Lazar Arsić, Aleksandar Jovanović, Marko Mrkić, Milan Pavkov

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • statistika

    14:12 // 12. 12. 2016.

    zadnjih sest utakmica 2 boda od mogucih 18.losa pojacanja,pogresne izmene,CISTKA

  • milos

    14:08 // 12. 12. 2016.

    jedan sut u okvir gola za 90.min,protiv zvezde koja ne moze da stoji na nogama drugo poluvreme.tuzno

  • Roki

    22:54 // 11. 12. 2016.

    Polako ljudi,tim su malo uzdrmale ove nagle promene u vrhu kluba...Svi su zbunjeni,a i trener Rastavac je isto zbunjen,od igraca nismo doveli nikakva pojacanja-jos smo ostali bez odlicnog golmana,Djurickovica,Marjanovica,P.Bulatovica.Jedni te isti igraci igraju svaku utakmicu,zamene,da ne pricam,pa ni Murinjo ne bi vise od ovog sigurno...Za dobar fudbal treba jak tim i jaka klupa.Ovo je super.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: