Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 20. 8. 2015.

| Sport

VK Nais prijavljen za Jadransku ligu

Autor:Ljubica Stojanović, Andrija PavlovićIzvor:Južne vesti
490x370-vaterpolo-klub-nais-nis.jpg
VK Nais bi trebalo da bude jedini niški klub koji će igrati regionalnu ligu; foto: Vanja Keser

Pored 4 hrvatska kluba, 2 crnogorska i jednog slovenačkog prvu sezonu u Jadranskoj A2 ligi trebalo bi da igra i Vaterpolo klub iz Niša, dogovoreno je na sastanku Regionalnog vaterpolo saveza u Zagrebu.

Par dana nakon pisanja “Južnih vesti” i izjave predsednika Naisa Milana Krstića da niški klub odustaje od regionalnog takmičenja zbog nedovoljno para, iz Zagreba su stigle lepe vesti.

Imali smo sastanak Regionalne lige u Zagrebu i Nais je postao član A2 lige gde će učestvovati 8 timova. Očekujem da će Niš opravdati očekivanja srpskog vaterpola - kazao je Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Kako je ranije izjavio Milan Pešić, većnik resorno zadužen za sport, do Grada nije stigao zahtev od Vaterpolo kluba Nais za novčanu pomoć zbog učešća u Jadranskoj ligi.

Nadam se da će ovim takmičenjem Nais uspeti da obezbedi veća sredstva od lokalne samouprave. Pokušaćemo da razgovaramo sa predstavnicima Grada da daju veću podršku. Nije isto igrati regionalnu ili domaću ligu - dodaje Krivokapić.

Igranje u novoj ligi, koja je drugi rang takmičenja u regionu iza Jadranske A lige, prijavili su, pored Nišlija, i hrvatski Šibenik, Opatija, Medveščak iz Zagreba i Jadran iz Splita, zatim crnogorski Primorac iz Kotora i Budva, kao i slovenački Branik iz Maribora.

Mi smo prijavili Nais i imaće podršku Saveza. Srpski klubovi treba da igraju na Jadranu, a voleo bih da imamo i više timova. Mislim da Niš kao veliki grad i centar južne Srbije može i treba da ima jednog regionalnog ligaša - dodaje Krivokapić.

Sezona bi trebalo da krene krajem septembra, a predsednik Vaterpolo saveza Srbije veruje da će, uz pomoć Grada Niša, Nais uspešno igrati Jadransku A2 ligu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ma jos samo zahtev da date...

    10:07 // 21. 8. 2015.

    Ma ljudi iz VK Naisa da li je vama jasno da samo trebate zahtev da podnesete i onda je sve rešeno...ima veliki većnik i veliki vodja odmah da odreše kesu i da daju koliko treba. Dajte taj zahtev što hitnije pa da vidimo šta će onda...!!! Ako vam daju za čips će bude dobro!!!

  • shaft

    06:05 // 21. 8. 2015.

    Ovaj Krivokapic optimista,kaze-pokusace da razgovara sa predstavnicima grada...Ne zna covek ko je ovde vecnik i kakav je i da je to gubljenje vremena.

  • Kad bi svako radio svoj posao

    16:48 // 20. 8. 2015.

    Preporuka za većnika i gradonačelnika (od njega sve i zavisi) uzmite bre telefon u ruke i pozovite ljude iz kluba i pitajte šta im je potrebno. Jedini klub iz Niša koji će nas predstavljati u regionu i koji je zaslužio da tamo i bude a vi kao pokvarena ploča ponavljate da nema zahteva. Kako to uvek neki iz BG-a pre vide uspeh Niške dece nego ovi naši, kojima je to posao, kao da su sa Marsa pali...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: