Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 29. 9. 2017.

| Sport

“Želja” igra prvu utakmicu u “Čairu” nakon više od godinu dana

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
RKŽelezničar---Vanja-Keser.jpg
"Realno je očekivati pobedu"; foto: Vanja Keser

U niškom superligašu, kao jedan od osnovnih ciljeva za predstojeću sezonu, izdvajaju vraćanje ljubitelja rukometa u halu “Čair”, sa čime počinju već u subotu, 30. septembra. “Želja” će od 18:30 odigrati prvi meč u Nišu, nakon više od godinu dan, a protivnik je Jugović iz Kaća, mladi sastav, koji je ove sezone mnogo kvalitetniji nego prošle.

Tim iz Vojvodine je u 1. kolu poražen, ali su više od 50 minuta uspeli da pariraju Crvenoj zvezdi. Trener niškog tima Josif Petković rekao je da je potpuno realno da trijumfuju u ovoj utakmici, ne zato što Jugović nije kvalitetan, već zato što se na treninzima “Želje” odlično radi.

Sve ćemo da uradimo da pobedimo Jugović i da mirno idemo ka cilju - ne gubiti na strani, a pobeđivati kod kuće. Oni su ekipa, koja je tradicionalno skup mladih igrača. Imaju odličnu školu rukometa, iz koje iznedre igrače ne samo za Jugović, nego i za druge klubove- rekao je trener.

Što se tiče Nišlija, oni su u prvoj utakmici odigrali nerešeno sa Obilićem u Beogradu, što smatraju dobrim rezultatom, ali je problem što su tada vodili gotovo celog meča, ali na kraju primili 2 gola. Ipak, kako kaže levi bek Nikola Milošević, to je zaboravljeno i ide se dalje.

Utakmica protiv Obilića prošla je kako je prošla, odigrali smo nerešeno u već dobijenoj utakmici. Nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili na tom poslednjem tajm-autu, ali mislim da je u ovom trenutku protiv Obilića i bod veliki, problem je što smo sve vreme vodili. Ipak, to se zaboravlja. Za Jugović se spremamo od ponedeljka i mislim da će dva boda ostati u Nišu - kaže Milošević.

Nema sumnje da će podrška Nišlija mnogo značiti timu, pa tako oni pozivaju sve zaljubljenike u rukomet da se u subotu nađu na tribinama niške hale.

Osnovni naš cilj je da iz utakmice u utakmicu imamo što veći broj ljudi. Oni koji vole rukomet, a ima ih mnogo, otišli su malo van hale. E, sada je borba da se ponovo dovedu uveče, da se lepo družimo i da na radost svih pobeđujemo - priča Petković.

Zbog toga su i rešili da ulaz na ovu utakmicu bude besplatan, a trebalo bi, kako kažu u klubu, da tako ostane i do daljeg.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: