Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Javna rasprava

  • Planirani budžet 856 miliona dinara

    Belopalančani isplanirali budžet od 856 miliona, javna rasprava naredne nedelje

    Primedbe i sugestije na šta bi trebalo trošiti novac svih građana, mogu predložiti Belopalančani na javnoj raspravi koja će se održati u utorak, 22. oktobra od 12 sati sati u sali Skupštine opštine. Planirani budžet za narednu godinu je 856 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • budžet

    Poziv Bojničanima da predlože na šta će se trošiti novac iz budžeta

    Svoje predloge i sugestije o tome kako treba da izgleda budžet za narednu 2020. godinu, svi građani Bojnika mogu da pošalju lokalnoj samoupravi. Ideje se predlažu popunjavanjem onlajn ankete, a javna rasprava će se održati u utorak, 24. septembra od 12 sati u skupštinskoj sali.

    detaljnije
  • diskriminacija

    Ljudi u kolicima, i pored upozorenja, diskriminisani na javnoj raspravi o diskriminaciji

    Javna rasprava na kojoj je bilo reči o zabrani diskriminacije - diskriminisala je ljude u kolicima, jer je održana na spratu Skupštine grada kojem oni nisu mogli da pristupe. Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava Niš istakao je da je ogorčen zbog toga što je Ministarstvo za socijalna pitanja, kao organizator, i pored upozorenja da je sala nepristupačna osobama sa invaliditetom, upravo tu organizovalo debatu.

    (6) detaljnije
  • park za pse

    Leskovčani složni da im je potreban park za pse, sporne lokacije

    Obezbeđeno i ograđeno mesto gde će vlasnici pasa moći da izvedu svoje ljubimce da se igraju i istrče potrebno je Leskovcu, smatraju građani. Da se ovakva 2 parka izgrade u okviru postojećih, kod stadiona Dubočica i na Hisaru, predložila je grupa građana, ali se stanovnici ovih naselja sa tom idejom ne slažu. Nakon javne rasprave, dogovaraće mesto za izgradnju.

    (9) detaljnije
  • park za pse

    Javna rasprava o izgradnji parka za pse u Leskovcu

    Predloge i sugestije da li i kakav park za pse treba izgraditi, Leskovčani će moći da daju od 12. jula do 1. avgusta. Javna rasprava na ovu temu biće organizovana u sredu, 31. jula od 15 sati u sali Skupštine grada.

    detaljnije
  • reka vlasina

    U Vlasotincu javna rasprava o uticaju mini-hidroelektrana

    Da li je bezopasno graditi mini-hidroelektrane, koji su uticaji po životnu sredinu i reku Vlasinu i šta o tome misle, Vlasotinčani će moći da saznaju i kažu na javnoj raspravi koja je zakazana za 14. jun. Rasprava počinje u 17 sati, a održaće se u sali Kulturnog centra.

    detaljnije
  • Niš centar

    Javna rasprava o lokalnom ekonomskom razvoju Niša

    Mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnici, Klub privrednika, Privredno-ekonomski savet, udruženja, organizacije civilnog društva, predstavnici Univerziteta, novinari, ali i svi zainteresovani građani mogu da daju predloge o lokalnom ekonomskom razvoju Niša, na javnoj raspravi koja će biti održana u sredu, 29. maja u sali Regionalne privredne komore.

    (11) detaljnije
  • javna rasprava

    Oni koji su podržali Barbaru traže paralelne institucije za kontrolu medija

    Na drugoj javnoj raspravi o budućoj Medijskoj strategiji predsednica Društva novinara Niša i glavna urednica TV Zona Danijela Ivanković tražila da se, zarad, kako kaže, pluralizma i demokratije, formiraju paralelne institucije u odnosu na postojeći Savet za štampu i REM. Zoran Sekulić iz Asocijacije medija kaže da time mediji koji krše kodeks žele da izigraju zakone i propise kako bi lakše dobili pare iz budžeta.

    (5) detaljnije
  • Indeks održivosti medija

    U Nišu krajem nedelje javna rasprava o novoj Medijskoj strategiji

    Manjkavosti prethodne strategije, tehnološki napredak i mnogo drugih faktora stvara potrebu za novom Strategijom razvoja medija u Srbiji, a oni koji su zainteresovani za ovu sferu koja značajno utiče i na razvoj demokratije u društvu, mogu o tome da se informišu i daju svoje sugestije i predloge i u Nišu. Nacrt nove medijske strategije biće tema rasprave u petak 22. februara u skupštinskoj sali, od podneva.

    (2) detaljnije
  • Bojnik zgrada Opštine

    U petak javna rasprava o Statutu Bojnika

    Jedan od najvažnijih dokumenata - Statut, menjaće i Opština Bojnik, kako bi se određeni delovi usaglasili sa novim Zakonom o lokalnim samoupravama. Nacrt novog Statuta je urađen, a građani će svoje predloge i sugestije moći da iskažu na javnoj raspravi koja će se održati u petak, 14. decembra u 12 sati u skupštinskoj sali.

    detaljnije
  • vlasotince opstina

    U sredu javna rasprava o Statutu Vlasotinca

    Kako bi se određeni delovi Statuta usaglasili sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, Opština Vlasotince pripremila je novi. Predlog Statuta građani mogu pročitati na zvaničnom sajtu Opštine, a javna rasprava o jednom od najvažnijih dokumenata održaće se u sredu, 12. decembra u 9:30 u skupštinskoj sali. Građani mogu do 17. decembra predložiti i budžet.

    detaljnije
  • javna rasprava budzet

    Leskovčani nezainteresovani za učešće u kreiranju budžeta

    Kako se i na šta troše njihove pare, ali i u šta bi novac svih građana trebalo da se uloži Leskovčani nisu predložili jer se na javnoj raspravi nije pojavio nijedan građanin. Raspravi su prisustvovali odbornici, političari i funkcioneri.

    detaljnije
  • pare

    Građani pozvani da diskutuju o budžetu Opštine Medijana

    Svi oni koji imaju predloge i primedbe u vezi sa tim gde bi i na šta u okviru opštine njihove pare trebalo da budu potrošene 2019. godine, imaće prilike da u Medijani, 11. decembra diskutuju o tome.

    (4) detaljnije
  • opstina leskovac

    Danas javna rasprava o budžetu Leskovca za 2019. godinu

    Na šta bi i kako trebalo trošiti novac svih građana mogu predložiti Leskovčani na javnoj raspravi koja će se održati danas u 15 sati u sali Skupštine Grada.

    detaljnije
  • program-razvoja-2019-javnarasprava-foto-jcm

    Program razvoja Niša - spisak potreba i želja, ali ne i obaveza

    I dok su kreatori Programa razvoja Grada Niša za 2019. godinu na javnoj raspravi o ovom dokumentu istakli da on služi da se i identifikuju potrebe i interesi grada, te da nije obavezno da će neki od projekata biti i urađeni naredne godine, neki od predstavnika niške opozicije istakli su da je reč o spisku želja i obećanja koja se godinama ne ostvaruju, poput deponije “Keleš “ i akva-parka.

    (8) detaljnije
  • rasprava

    Zakazana javna rasprava o Programu razvoja Niša

    Građani i stručna javnost mogu učestvovati u javnoj raspravi i dati predloge za unapređenje Programa razvoja Grada Niša za 2019. godinu, u petak, 7. decembra od 12 sati u velikoj sali Skupštine Grada Niša.

    detaljnije
  • bulatović okrugli sto

    Budžet poznat za 10 dana, ove godine gradonačelnik obećao javne rasprave

    Javna rasprava o niškom budžetu prošle godine održana je u poslednji čas, a da bi građani bili upućeniji u način kako se troše njihove pare, organizacije civilnog društva na okruglom stolu predložile su gradonačelniku Darku Bulatoviću dve javne rasprave do usvajanja ovogodišnjeg budžeta. Zatražena je i mogućnost da građani daju komentare na budžet preko gradskog sajta, ali i izradu dugo očekivanog pisanog građanskog vodiča kroz budžet.

    (8) detaljnije
  • Gadžin Han google maps

    Javna rasprava o budžetu Gadžinog Hana najavljena u poslednji čas

    Da se javne rasprave o najvažnijem godišnjem dokumentu lokalne samouprave održavaju samo "radi reda", pokazuje primer Gadžinog Hana, gde je javnost pozvana da da svoje predloge samo dan i po pre ovog događaja. Stručnjaci iz "Transparentnosti Srbija" kažu da je zakonski rok 15 dana, kako bi svi koji žele da učestvuju u raspravi imali dovoljno vremena da se informišu.

    (1) detaljnije
  • protest

    Veće učešće građana u odlukama vlasti nakon izmena zakona

    Nakon izmena Zakona o lokalnoj samoupravi građani će moći više da se pitaju o trošenju svojih para, jer mogu da učestvuju u kreiranju budžeta i planiranju investicija u gradovima i opštinama u kojima žive. Pored toga, imaće priliku da sa 100 potpisa traže javnu raspravu za bilo koju odluku koju donosi lokalni parlament.

    (1) detaljnije
  • javna rasprava ustav

    “Amandmani na Ustav ne vode većoj nezavisnosti pravosuđa”

    Najspornije u predloženim amandmanima na Ustav Srbije u oblasti pravosuđa jesu broj članova koje vlast bira u Visoki savet sudstva, čulo se na javnoj raspravi u Nišu. Dok član Visokog saveta sudstva iz Niša Aleksandar Pantić tvrdi da nova rešenja ne vode većoj nezavisnosti pravosuđa, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ih hvali.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: