Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Osnovno tužilaštvo Prokuplje

  • Sud Prokuplje pravosudje, boginja pravde foto lj.m

    ANEM traži proveru zakonitosti presude u slučaju novinara iz Prokuplja

    Zbog niza nelogičnosti u slučaju koji se vodio protiv novinara iz Prokuplja Ljubiše Mitića zbog navodnog objavljivanja fotografije, za šta je osuđen na 3 meseca kućnog pritvora, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija podnela je inicijativu za podnošenje zahteva za zaštitu zakonitosti Republičkom javnom tužiocu. U ANEM-u navode da su presude sporne iz brojnih aspekata, a naročito zato što je Mitiću suđeno kao službenom licu, iako novinari i urednici to ne mogu biti.

    (6) detaljnije
  • ZITORADJA sa sednice so zitoradja arhiva

    Predsednik Skupštine u Žitorađi obavljao funkciju i pored sudske zabrane

    Iako je na poslednjoj sednici zvanično podneo ostavku "iz ličnih razloga“, sada već bivši predsednik Skupštine Miroljub Zdravković (SPS) je, prema podacima iz prokupačkog Osnovnog suda, od sredine oktobra 2018. godine funkciju obavljao nezakonito, jer mu je pravosnažnom sudskom presudom naložena i mera zabrane obavljanja javne funkcije. On je to ignorisao, pa je protiv njega pokrenulo postupak Osnovno javno tužilaštvo.

    detaljnije
  • Sud Prokuplje pravosudje, boginja pravde foto lj.m

    Prokupački advokat tužio Osnovno i Više tužilaštvo zbog favorizovanja kolega

    Zbog činjenice da je od 2016. do danas samo 4 puta angažovan po službenoj dužnosti, a da su pojedine kolege, tvrdi, u istom periodu dobijale posao 13 i više puta, advokat iz Prokuplja Slobodan Stojanović tužio Osnovno i Više javno tužilaštvo u Prokuplju, Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji i Osnovni sud u Prokuplju i Kuršumliji. Dok on tvrdi da postoje "omiljeni advokati" koji se dodeljuju po službenoj dužnosti, iz Tužilaštva odbacuju optužbe.

    (7) detaljnije
  • kuca-sa-terasom-gde-je-Bakic-ubijen-foto-LJ.M..jpg

    Još se ne zna ko je ubio čoveka na terasi kod Prokuplja

    Ni nakon skoro godinu dana od ubistva 54-godišnjeg Gorana Bakića iz prokupačkog sela Donja Konjuša, nije pronađen ubica, iako je do sada saslušano više osoba.

    detaljnije
  • lazes-vucicu.jpg

    Zbog grafita "Lažeš Vučiću“ preti im zatvor

    Protiv funkcionera prokupačkog DS-a Bobana Lepojevića i Dragana Dinića policija je podnela prijavu zbog sumnje da su sa još 3 osobe pisali grafite "Lažeš Vučiću“ na više mesta u Prokuplju. Obojica negiraju optužbe, tvrdeći da je reč o političkom progonu.

    (24) detaljnije
  • 900x0-osnovno-tuzilastvo-prokuplje.jpg

    Određen pritvor mladiću koji je napao učenika u školi

    Na predlog Osnovnog tužilaštva u Prokuplju 19-godišnjem mladiću koji je u utorak ušao na čas u Srednjoj školi u Žitorađi i pretukao jednog od učenika, određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

    (1) detaljnije
  • 490x370-nasilje-u-porodici.jpg

    Porast porodičnog nasilja u Prokuplju i Žitorađi

    Samo u poslednja 22 dana jula na području Prokuplja i Žitorađe prijavljeno je 5 porodičnih nasilja, od čega su u 4 slučaja napadnute supruge, a u jednom je sin pretukao majku. Nijedan od uhapšenih ranije nije imao sličnih prijava.

    (1) detaljnije
  • prokuplje002.jpg

    Suspendovan načelnik obezbeđenja prokupačkog zatvora

    Okružni zatvor u Prokuplju suspendovao je Žarka K. jer je službeno vozilo koristio u privatne svrhe, a protiv njega je podneta i prijava zbog falsifikovanja, nakon što je sa mobilnim operaterom neovlašćeno sklopio ugovor i oštetio Zatvor za oko 300.000 dinara.   

    (3) detaljnije
  • rukometas-pk.jpg

    Pretučen prokupački rukometaš

    Nakon svađe u kafiću, dvojica mladića sačekala su na ulici rukometaša "Topličanina“ Nikolu Nikolića i pretukli ga. Oni su uhapšeni, a Nikola, zbog teške povrede ruke, najverovatnije više neće moći da se bavi rukometom.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: