Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

bioskop

  • Scena vranjsko pozorište

    Od subote počinju bioskopske projekcije u vranjskom Pozorištu

    Nakon više od dve decenije od poslednje bioskopske projekcije u Vranju, publika će od 30. januara ponovo moći da gleda filmove svake subote u Pozorištu “Bora Stanković”. Bioskop će početi da radi u okviru programa obeležavanja Dana grada, a prvi na reportoaru je film “Ime naroda” Darka Bajića.

    detaljnije
  • Ruski car bioskop

    "Ruski car" - najstariji stalni bioskop u Srbiji koji je nastao u Nišu

    Početak 20. veka je Nišu, a i Srbiji, doneo prvi stalni bioskop u zgradi nekadašnjeg Rajhlovog hotela. Zvao se "Ruski car", a nalazio se u današnjoj Obrenovićevoj ulici. O tome u knjizi “Pioniri filma i fotografije juga Srbije” piše Branislav Miltojević i naglašava da je bioskop u toj zgradi menjao više imena - "kino Volga", "Istra" i na kraju "Vilin grad", te da bioskop u toj zgradi i danas postoji i ima gotovo kultni gradski status.

    (5) detaljnije
  • bioskop

    Film “Beše jednom” novina u prazničnom repertoaru niških bioskopa

    Topla porodična priča „Beše jednom“, koja otkriva kako su nastale dve fantastične legende Petar Pan i Alisa u zemlji čuda, novitet je na repertoaru koji su za praznične dane pripremili iz oba niška bioskopa.

    (1) detaljnije
  • Sedišta

    4 nova filma i prenos opere na repertoaru niških bioskopa

    Od 12. do 18. novembra ljubitelji filma mogu u niškim bioskopima pogledati 4 nova naslova - horor film Tripozno, dramu Časovi persijskog, animirani Viking Vič i čarobni mač i domaći istorijski film o borbi naslednika Svetozara Miletića za prisajedinjene Vojvodine Kraljevini Srbiji - Ime naroda, kao i prenos opera Trubadur.

    (1) detaljnije
  • Bioskop "Sloboda" Vranje

    Deo Bioskopa “Sloboda” u Vranju porušen, iz Udruženja zanatlija traže da Grad obustavi radove

    Nakon što je godinama bio prepušten zubu vremena zbog sudskog spora između Grada i Udruženja zanatlija, deo Bioskopa “Sloboda” koji se nalazio u Zanatskom domu u centru Vranja, sada je, odlukom Grada porušen. Sa druge strane, predsednik Udruženja zanatlija kaže da pravosnažna odluka o vlasništvu ne postoji, pa samim tim Grad nema pravo da ruši i izvodi radove na objektu.

    detaljnije
  • bioskop

    Veče horor filmova za Noć veštica u bioskopu "Cineplexx"

    Najveći strahovi se obistinjuju na velikom platnu prema najavama bioskopa Cineplexx u Nišu, koji je za Noć veštica spremio reviju horor filmova od 29. oktobra do 1. novembra.

    (2) detaljnije
  • Patuljci iz Kelna

    Animirani film o patuljcima i triler "Prevodioci" u niškim bioskopima

    Od četvrtka, 22. oktobra, na repertoarima niških bioskopa Cineplexx i Vilin grad naći će se animirani film Kućni patuljci: Operacija kolačići, kao i triler Prevodioci.

    (2) detaljnije
  • Sedišta Cineplexx

    Film o prvoj tamnoputoj Mis sveta na repertoaru niških bioskopa

    Upadom na binu novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje omeo je prenos izbora za Mis sveta u vreme kada je takmičenje pratilo preko 100 miliona gledalaca i na kome je titula po prvi put otišla u ruke tamnopute žene - detalj je filma Nezavisne koji od 8. oktobra na repertoaru niških bioskopa.

    (3) detaljnije
  • bioskop

    Počinje sa radom bioskop pirotskog Doma kulture

    Nakon odluke nacionalnog Kriznog štaba da se dozvole kulturne manifestacije sa publikom, pirotski Dom kulture otvara vrata za posetioce bioskopa od četvrtka, 3. septembra. U toku ovog meseca na repertoaru će biti 4 ostvarenja i sve projekcije počinju od 20 sati.

    (1) detaljnije
  • Sedišta

    I "Cineplexx" počinje sa radom 1. septembra

    Akcijom "Povratak u bioskop" niški Cineplexx obeležiće ponovno otvaranje, nakon skoro pola godine pauze zbog epidemije. 1. septembar je datum kada će ponovo proraditi, a za taj dan najavljeno je prikazivanje najpopularnijih filmova iz ove i prošle godine.

    (6) detaljnije
  • pozorište

    Krizni štab: Bioskopi i pozorišta se otvaraju - u publici do 500 ljudi

    Na javnim mestima je i dalje zabranjeno okupljanje više od 10 osoba, ali od ponedeljka 24. avgusta to ne važi za bioskope i pozorišta koji mogu početi sa radom, a u publici može biti do 500 ljudi, odlučio je Krizni štab. Pevanje je i dalje rizično, smatraju članovi Štaba, pa muzičke manifestacije poput Nišvila još nisu dozvoljene.

    (8) detaljnije
  • Pozorište "Bora Stanković Vranje

    Vranjanci nakon 2 decenije uskoro dobijaju bioskop

    Nakon što su poslednji film u nekadašnjem kultnom Bioskopu “Sloboda” u Zanatskom domu, Vranjanci odgledali 1998. godine, nakon 22 godine uskoro će dobiti priliku da ponovo gledaju najnovija filmska ostvarenja na velikom platnu. Gradonačelnik Vranja najavio je da je oprema nabavljena preko projekta u Filmskom centru Srbije i da će montaža početi 4. marta u obnovljenoj zgradi vranjskog teatra.

    (1) detaljnije
  • Tajna izgubljenog kraljevstva

    Komedija i animirani film noviteti u niškim bioskopima

    Repertoari niških bioskopa od četvrtka, 27. februara, biće bogatiji za komediju Ko'e šef i animirani film Tajna izgubljenog kraljevstva. U Vilin grad stiže i evropska drama Mali Džo, a u Cineplexx ruska komedija sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi - Sluga.

    detaljnije
  • gospoda film

    "Gospoda" i "Male žene" u niškim bioskopima

    Akciona komedija sa velikim filmskim zvezdama u glavnim ulogama Gospoda , film nominovan za Oskar Male žene , crtać Vreme je za sankanje i evropska drama Žao nam je što smo vas propustili , novi su naslovi u niškim bioskopima Cineplexx i Vilin Grad .

    detaljnije
  • film 1917

    Drama o Prvom svetskom ratu u niškim bioskopima

    Reditelj Sem Mendez vraća se na velika platna dramom o Prvom svetskom ratu 1917 , koji će se naći na repertoarima niških bioskopa od 9. do 15. januara. Pored njega, noviteti u Cineplexx -u i Vilinom gradu su živopisna priča o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama Dulitl , ruski film godine Invazija , animirani film Misija Arktik i francusko delo Lepo doba .

    detaljnije
  • francuski karavan

    U Leskovcu počeo Francuski filmski karavan

    Filmove poznatih francuskih reditelja poput Bernija Goldblata, Samijela Kolarde i Lorana Kante, moći će da pogleda publika u Leskovcu, u okviru Francuskog filmskog karavana koji se održava do 29. decembra. Na repertoaru je 4 filma, projekcije su od 17 sati, a ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • Ratovi zvezda

    Novi "Ratovi zvezda" stigli u niške bioskope

    "Uspon Skajvokera" naziv je novog nastavka planetarno popularne franšize "Ratovi zvezda", koji je već stigao u niške bioskope. Pored njega, noviteti koje od ove nedelje nude "Cineplexx" i "Vilin grad" su animirani film "Patrolne šape", priča o malom divljem jelenu "Ailovo putovanje", te ostvarenje o autističnoj deci i mladima "Neobični".

    detaljnije
  • film bez gravitacije

    Projekcija nagrađivanih animiranih filmova u sredu u Leskovcu

    Devet animiranih filmova nagrađenih na čačanskom Međunarodnom festivalu animacije Animanima, moći će da pogleda i publika u Leskovcu u sredu, 11. decembra od 17 sati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • realna prica

    "Dnevnik Diane Budisavljević", "Realna priča" i film o trci Le Man u niškim bioskopima

    Ljubitelji sedme umetnosti u niškim bioskopima Cineplexx i Vilin Grad mogu da pogledaju film baziran na istinitoj priči o Diani Budisavljević koja je za vreme Drugog svetskog rata spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora, kao i domaće ostvarenje Realna priča koje je režirao i tumači glavnu ulogu Gordan Kičić. Repertoar Cineplexx-a bogatiji je za filmove Le Man`66: Slavna 24 sata i Raširi krila.

    detaljnije
  • porodica adams

    "Porodica Adams" stigla na repertoar niških bioskopa

    Animiranu komediju o najšašavijoj porodici Adams ljubitelji filma mogu pogledati u bioskopima Cineplexx i Vilin Grad . Novi naslovi na repertoaru Cineplexx -a su i Terminator: Mračna sudbina, Gde si pošla, Bernadet i Fiksizi-Majstorčići.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: