Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

pritvor

  • Blace centar foto lj.m.

    Funkcioneri iz Blaca osumnjičeni za primanje mita pušteni da se brane sa slobode

    Nakon što su krajem avgusta uhapšeni zbog sumnje da su od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice Blace tražili i primili mito od 3.000 evra, tražeći ukupno 15.000 kako bi na sednici Skupštine menjali upravljačku strukturu u Veterinarskoj stanici, načelnik Opštinske uprave Zoran Milutinović i predsednik Skupštine Miloš Vasiljević su pušteni iz pritvora i trenutno se od ovih optužbi brane sa slobode.

    detaljnije
  • stevan zivkovic

    Stevan Živković pušten iz pritvora

    Nakon 20 dana provedenih iza rešetaka, kako kažu u Višem sudu, šef Kancelarije za mlade Niš Stevan Živković, koji se sumnjiči za pranje para i zloupotrebu službenog položaja, pušten je iz pritvora. Pored njega, pušteni su i Danilo Zogović i Dušan Stajić, koji su navodno učestvovali sa Živkovićem u malverzacijama koje su Nišlije koštale 1,8 miliona dinara.

    (17) detaljnije
  • stevan zivkovic

    Stevanu Živkoviću pritvor do 30 dana

    Zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke, kako kažu u Višem sudu Niš, šefu Kancelarije za mlade Stevanu Živkoviću, koji se sumnjiči za pranje para i zloupotrebu službenog položaja, određen je pritvor do 30 dana. U pritvoru su iz istog razloga, dodaju u Sudu, i Danilo Zogović i Dušan Stajić, koji su navodno učestvovali sa Živkovićem u malverzacijama koje su Nišlije koštale 1,8 miliona dinara.

    (18) detaljnije
  • zatvor

    Tužilaštvo: Blačkim funkcionerima produžen pritvor, tražili 15.000 evra

    Iako je prvobitno iz Višeg javnog tužilaštva saopšteno da su načelnik Opštinske uprave u Blacu Zoran Milutinović i predsednik Skupštine Miloš Vasiljević uhapšeni zbog sumnje da su tražili i primili mito od 3.000 evra, nakon saslušanja je, kako kažu u Tužilaštvu, utvrđeno da su oni zapravo zahtevali ukupno 15.000 evra od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice, a da se hapšenje desilo prilikom predaje sume od 3.000 evra. Nakon saslušanja produžen im je pritvor do 30 dana.

    (2) detaljnije
  • petronijevic

    Petronijević pušten iz pritvora

    Nakon što su saslušani svi svedoci, kako kažu u Višem sudu, direktor Direkcije za javni prevoz Niša Saša Petronijević, kome se stavlja na teret zloupotreba pri nabavci autobusa na gas, pušten je iz pritvora. Pored njega, pušten je i predsednik Komisije za javne nabavke Ivan Cvetković.

    (14) detaljnije
  • petronijevic

    Uhapšenom direktoru Direkcije za javni prevoz produžen pritvor

    Zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke, kako navode iz Višeg suda u Nišu, direktoru Direkcije za javni prevoz grada Niša Saši Petronijeviću i Ivanu Cvetkoviću produžen je pritvor do 30 dana. Drugo dvoje uhapšenih Sonja Ristić i Goran Stojiljković pušteni su na slobodu.

    (25) detaljnije
  • hitna pomoc vranje foto i.m.

    Lekaru vranjske Hitne pomoći ukinut pritvor

    Lekaru optuženom za nepružanje lekarske pomoći za koga se tvrdilo da je pijan došao na intervenciju kada je preminula pacijentkinja iz vranjskog naselja Sobine, ranije određen pritvor do 30 dana ukinut je posle samo 3 dana, nakon što su saslušani svi svedoci i on će se braniti sa slobode. Advokat optuženog tvrdi da je lekar fizički napadnut i sprečen da interveniše.

    (2) detaljnije
  • hitna pomoc vranje foto i.m.

    Pijanom lekaru vranjske Hitne pomoći određen pritvor

    Lekaru specijalisti koji je tokom vikenda pijan krenuo na intervenciju i nije bio u stanju da pruži medicinsku pomoć pacijentkinji koja je potom preminula, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepružanje lekarske pomoći, ali i zbog opasnosti uticaja na svedoke.

    (2) detaljnije
  • policija noć

    Uhapšen diler amfetamina iz Pirota

    Zbog sumnje da je dilovao amfetamine, kako kažu u pirotskoj Policijskoj upravi, lisice na ruke stavljene su 24-godišnjem Piroćancu. Njemu je, dodaju, određen pritvor do 30 dana.

    detaljnije
  • Izgoreo automobil

    Nagodio se zbog paljenja dva automobila u Nišu, pa uhapšen zbog eksplozije skladišta

    Mladić koji je prošlog juna zapalio “mercedes” na Somborskom bulevaru, kao i službeni auto načelnika Kriminalističke policije, nagodio se sa Tužilaštvom za ova dela i dobio osam meseci zatvora. Međutim, nakon što je pušten iz pritvora u kome je bio dok se protiv njega vodio postupak zbog paljenja vozila, policija ga je uhapsila i zbog sumnje da je bacio bombu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu.

    (11) detaljnije
  • kacar

    Većnik Kačar pušten iz pritvora

    Nakon dvadesetak dana u pritvoru, većnik Grada Niša Branislav Kačar, za kojeg se sumnja da je umešan u korupciju, pušten je iz pritvora, jer su, kako kažu u Osnovnom sudu, u međuvremenu saslušani svi svedoci.

    (28) detaljnije
  • Taksisti osumnjičenom za ubistvo u Vranju određen pritvor

    Viši sud u Vranju odredio je pritvor do 30 dana taksisti osumnjičenom da je 25. novembra oko 20 sati ispred recepcije hotela Pržar ubio 53-godišnjeg sugrađanina.

    detaljnije
  • dzunic

    Džuniću ukinut pritvor, istraga se nastavlja

    Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor bivšem predsedniku niške Opštine Palilula Bobanu Džuniću, nakon što su saslušani svedoci za koje je sud procenio da bi Džunić na njih mogao da utiče, potvrđeno je Južnim vestima.

    (13) detaljnije
  • Policija Svrljig foto Aleksandar Kostic

    Maloletniku iz Svrljiga određen pritvor zbog ubistva sestre

    Viši sud u Nišu odredio je pritvor do mesec dana 15-godišnjem N. Đ. koji je u ponedeljak u Svrljigu, kako se pretpostavlja, iz nehata očevom puškom ubio svoju 19-godišnju rođenu sestru.

    detaljnije
  • porodično nasilje

    Zapalio majku jer ga je sprečila da se ubije

    Zbog sumnje da majku polio razređivačem, pa je zapalio, pritvoren je 35-godišnjak iz Vranja. Ovo je uradio jer je, kako saznajemo, majka odbila da mu da lekove kojima je navodno hteo da se ubije. Žena nije životno ugrožena. 

    detaljnije
  • dd53d134-de4b-4236-b8bf-4975bdc5ccee.jpg
    Izbori 2016

    Vranjanki osumnjičenoj za izbornu krađu ukinut pritvor

    Aktivistkinji Jedinstvene Srbije čiji se glas čuje na audio snimku u kome objašnjava muškarcu kome je obećan novac kako da na glasanje unese popunjen listić, ukinut je pritvor i braniće se sa slobode.

    (1) detaljnije
  • glasanje
    Izbori 2016

    Vranjanki određen pritvor zbog izborne krađe

    Zbog sumnje da je izvršila krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, određen je pritvor D. N. iz Vranja, ženi čiji se glas čuje na snimku o kupovini glasova, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu.

    (1) detaljnije
  • osnovni-sud-prokuplje-JV.jpg

    Prokupčaninu određen pritvor zbog pretnji narodnom poslaniku

    Nakon što je policajcu za šalterom u prokupačkoj policji rekao da će ubiti narodnog poslanika SNS-a Darka Laketića, 49-godišnjem Prokupčaninu je određen pritvor do 30 dana "zbog sumnje da bi mogao izvršiti pretnju".

    (3) detaljnije
  • 900x0-osnovno-tuzilastvo-prokuplje.jpg

    Određen pritvor mladiću koji je napao učenika u školi

    Na predlog Osnovnog tužilaštva u Prokuplju 19-godišnjem mladiću koji je u utorak ušao na čas u Srednjoj školi u Žitorađi i pretukao jednog od učenika, određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

    (1) detaljnije
  • policija

    Osumnjičeni za obljubu ćerke pušten iz pritvora

    Zastavnik iz sela kod Žitorađe, koji je pre 2 nedelje pritvoren zbog sumnje da je obljubio trogodišnju ćerku, nakon žalbe njegovog advokata, pušten je da se brani sa slobode.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: