Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

repertoar

  • Pozorište "Bora Stanković Vranje

    Četiri predstave u Pozorištu “Bora Stanković” do kraja meseca

    Repertoar za ovu sedmicu u Pozorištu “Bora Stanković” otvoriće komedija “Kude mi je žena”, priča o čoveku koji pokušava da se oženi preko agencije, a do kraja nedelje ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju “Nečistu krv”, dok će glumački ansambl za mališane odigrati “Mačka u čizmama”. Repertoar za ovaj mesec zatvoriće predstava “Život u tesnim cipelama” koja govori o radnicima fabrike obuće.

    detaljnije
  • divlji labudovi, foto pozoriste lutaka nis

    Tri predstave u Pozorištu lutaka naredne nedelje

    Repertoar za narednu sedmicu u niškom Pozorištu lutaka otvoriće jedna od njegovih najnovijih predstava - "Divlji labudovi". U toku naredne nedelje mališani će moći da pogledaju još i "Kosić Bosić" - priču o tome kako su kos i pas nadmudrili lisca, kao i komad "Bila jednom jedna zima", koji govori o "jednoj dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi".

    (1) detaljnije
  • film 1917

    Drama o Prvom svetskom ratu u niškim bioskopima

    Reditelj Sem Mendez vraća se na velika platna dramom o Prvom svetskom ratu 1917 , koji će se naći na repertoarima niških bioskopa od 9. do 15. januara. Pored njega, noviteti u Cineplexx -u i Vilinom gradu su živopisna priča o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama Dulitl , ruski film godine Invazija , animirani film Misija Arktik i francusko delo Lepo doba .

    detaljnije
  • narodno pozoriste

    Tri gostovanja na daskama niškog teatra u januaru

    Januarski repertoar Narodnog pozorišta u Nišu ljubiteljima drame donosi premijeru predstave Lekcije po tekstu Ežena Joneska, a u saradnji kraljevačkog i niškog teatra. Gostovaće i Ujka Vanja režisera Andreja Nosova, kao i Žanka Milice Kralj.

    detaljnije
  • Ratovi zvezda

    Novi "Ratovi zvezda" stigli u niške bioskope

    "Uspon Skajvokera" naziv je novog nastavka planetarno popularne franšize "Ratovi zvezda", koji je već stigao u niške bioskope. Pored njega, noviteti koje od ove nedelje nude "Cineplexx" i "Vilin grad" su animirani film "Patrolne šape", priča o malom divljem jelenu "Ailovo putovanje", te ostvarenje o autističnoj deci i mladima "Neobični".

    detaljnije
  • bioskop

    Domaća krimi-drama “Četiri ruže” stigla u niške bioskope

    Od četvrtka, 5. decembra na repertoarima niških bioskopa "Cineplexx" i "Vilin grad" nalaze se četiri nova naslova: domaća krimi-drama "Četiri ruže", španska komedija "Profesori/Dileri", božićna romantična drama "Prošlog Božića", animirani film "Playmobil", kao i korejsko ostvarenje "Run-off."

    detaljnije
  • Predstava-Sladoled3;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis

    Dva gostovanja u decembru u leskovačkom Pozorištu

    Ljubitelji pozorišta u Leskovcu će, osim predstava njihove trupe, tokom decembra moći da pogledaju i dve gostujuće - iz Kruševca i Niša. Na večernjoj sceni je 5 predstava, a biće odigrane i 4 predstave za decu.

    detaljnije
  • nova predstava Akademsko

    Reprize premijernih predstava Akademskog pozorišta na novembarskom repertoaru

    Oni koji su propustili premijere predstava "Kući" i "Miris života unazad" niškog Akademskog pozorišta, moći će da ih pogledaju u novembru na kamernoj sceni, najavljuju iz Studentskog kulturnog centra, a na repertoaru su i dobro poznati komadi koji svaki put privlače pažnju publike.

    (2) detaljnije
  • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

    Jedna premijera i tri gostovanja tokom novembra u vranjskom Pozorištu

    Vranjanci kojima je nedostajalo da svoje večeri provedu u teatru, gledajući neki pozorišni komad, ovog novembra će moći da vide neku od predstava koje su na repertoaru Pozorišta “Bora Stanković”. Tokom novembra Vranjance očekuju predstave za decu, biće tri gostovanja, a publiku će moći da vidi i premijeru monodrame Zakkasotina 2. Predstave za odrasle izvodiće se na velikoj sceni od 20 sati, a nedelja je dan za dečije predstave.

    detaljnije
  • predstava Otac, Narodno pozorište Leskovac

    Dve premijere i dva gostovanja tokom novembra u leskovačkom Pozorištu

    Drugi deo popularne drame Zakasotina , kao i komad Pozorište u Palanci premijerno će u novembru moći da pogleda leskovačka publika, a na repertoaru su i dva gostovanja i 4 predstave za decu. Predstave na večernjoj sceni igraju se od 20, a dečje od 12 sati.

    detaljnije
  • Narodno pozorište

    U niškom Narodnom pozorištu u novembru predstave skoro svaki dan

    Oni koji vole da provode veče uz pozorišne komade će ovog novembra gotovo svakodnevno moći da gledaju neku od predstava koje su na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu. Premijerom će biti otvoren i zatvoren ovaj mesec u niškom teatru, najavljena su i gostovanja, a glumci će igrati i poznate komade na daskama niškog teatra.

    (5) detaljnije
  • Ekipa Srđan Todorović i Dragan Jovanović

    Nova domaća komedija "Ekipa" u niškim bioskopima

    Zvučna glumačka ekipa skrenula je pažnju javnosti na komediju "Ekipa", koju će niška publika počev od ove nedelje moći da vidi u "Cineplexx"-u i "Vilinom gradu". Od ovonedeljnih noviteta na repertoarima niških bioskopa tu su još i "Džudi", "Ovčica Šone: Farmagedon", kao i najnoviji film Pedra Almodovara "Bol i slava".

    detaljnije
  • Grdana

    Grdana ponovo na velikim platnima

    Nastavak "Grdane", filma koji prikazuje drugu stranu priče o Trnovoj Ružici, ove nedelje stiže u niške bioskope. I drugi deo filma "Dobrodošli u zemlju zombija" novina je na repertoarima "Cineplexx"-a i "Vilinog grada".

    (1) detaljnije
  • predstava Ako se probudiš ili kao da je važno

    Tri nove predstave na početku sezone u leskovačkom Pozorištu

    Iako je nova sezona u Narodnom pozorištu u Leskovcu počela Festivalom mladih pozorišnih stvaraoca “Metmorfoza”, publika će do kraja oktobra moći da pogleda još 3 predstave, a na repertoaru su i 2 predstave za decu.

    detaljnije
  • Zlatokosa

    Alisa, Zlatokosa i drugi junaci na sceni niškog Lutkarskog

    Dirljivu bajku braće Grim o odrastanju, želji za slobodom, upoznavanju sveta i ljubavi - Zlatokosu niški lutkari igraće u nedelju od 11:30. Na repertoaru su sledeće nedlje i "Legenda o mesečevoj princezi", "Vuk koji je ispao iz knjige" i "Alisa u zemlji čuda".

    (1) detaljnije
  • Pozorište "Bora Stanković Vranje

    “Borini pozorišni dani” nakon 8 godina u novom vranjskom teatru

    Najstariji pozorišni festival na jugu Srbije “Borini pozorišni dani”, biće održan na pozornici u novoj zgradi teatra od 23. do 28. oktobra, nakon 8 godina izvođenja predstava na alternativnoj sceni u Domu vojske. Najbolju predstavu na 39. po redu “Borinim pozorišnim danima” biraće publika, a od sledeće godine uvodi se i žiri.

    detaljnije
  • Džoker

    Džoker i Grdana stigli u niške bioskope

    Drugačiji pogled na jednog od najpoznatijih strip-negativaca Džokera prikazuje se u niškim bioskopima Cineplexx i Vilin grad. Pored ovog filma, na repertoaru se nalazi i naučno-fantastični triler sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi “Blizanac”, kao i nastavak "Grdane".

    detaljnije
  • Džoker

    "Džoker" i "Vojna akademija 5" premijerno u niškim bioskopima

    Krimi-drama o čoveku koji je klovn po danu i trudi se da postane stend-ap komičar noću, a koji otkriva da šala uvek završi na njegov račun, zarobljen između apatije i okrutnosti "Džoker", premijerno će biti prikazan u bioskopima "Vilin grad" i "Cineplexx". Publika će moći da pogleda i peti nastavak "Vojne akademije", kao i animirani film "Jeti - snežni čovek".

    detaljnije
  • priča

    Novi film sa Bredom Pitom i nastavak "Priče o igračkama" u niškim bioskopima

    Filmoljupci će ove nedelje u niškim bioskopima Cineplexx i Vilin grad imati prilike da pogledaju film "Ad Astra" sa Bredom Pitom u naslovnoj ulozi, "Priču sa igračkama 4", kao i domaći film "Pijavice". Pored toga, u Cineplexx-u će biti prikazana i drama Ona mi je sve, kao i horor film "Polaroid".

    detaljnije
  • opatija

    “Dauntonska opatija” dolazi na velika platna niških bioskopa

    Ljubitelji kultne serije “Dauntonska opatija”, čija je radnja smeštena u Britaniji na početku 20. veka, od večeras će u niškim bioskopima Cineplexx i Vilin grad moći da pogledaju i istoimeni film. Pored toga, na repertoaru niških bioskopa ove nedelje, naći će se još i "Prevarantkinje sa Vol strita", animirani film "Vilijeva planeta", dok će u Cineplexx-u biti prikazan i akcioni triler "Na đavoljem putu".

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Samo neka se što više pucaju vatrometi, veselo da bude, da narod ne misli o mukama i problemima

Marko Popovic Čitalac

Tekst: Niški kulturni centar za 4,3 miliona iznajmljuje opremu za Nisomniju, Filmske susrete i Horske svečanosti

Pronađite nas na: