Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:11, 29. 1. 2021.

| BBC News na srpskom

Amerika i muzika: Da li su Gremiji rasistički i šta o tome kaže The Weeknd

Autor: BBC News na srpskom
The Weeknd
Getty Images
Među hitovima ovog pevača su I Can't Feel My Face, Starboy i Blinding Lights

Kanadski pevač The Weeknd izjavio je da više ne mari što je ostao bez nominacija u svim kategorijama za ovogodišnju prestižnu nagradu Gremi.

Ovaj pevač se sprema da održi nastup na sportskom događaju Superboul 7. februara, a mišljenje o tome što su ga novembarske nominacije zaobišle dao je za sajt Bilbord.

„Gledajte, mene lično više nije briga. Imam tri Gremija, koja mi, očito, ništa ne znače", rekao je pevač.

Dodaje da je preterao u želji za pobedom.

The Weeknd
Getty Images
Nastup kanadske zvezde privukao je veliku pažnju na dodeli Američkih muzičkih nagrada u novembru

Kanadski umetnik, čije je pravo ime Abel Tesfaje, rekao je da sada usresređen na to „da prizove fanove i pretvori nastup u filmsko iskustvo - što želimo da učinimo sa Superboulom".

Njegov menadžer Vasim Sal Slejbi dodaje da je pevač izdvojio sedam miliona dolara sopstvenog novca da „nasup u poluvremenu bude onakav kakvim ga je zamislio" - iako oranizatori nastupa obično pokrivaju sve proškove produkcije.

Pevač je privukao veliku pažnju na dodeli MTV video muzičkih nagrada u avgustu, gde je osvojio glavno priznanje, kada se na bini pojavio krvavog lica i na dodeli Američkih muzičkih nagrada u novembru, kada mu je lice bilo prekriveno zavojima.

Ova šminka i zavoji su deo poruke protiv vožnje pod dejstvom alkohola koju promoviše u njegovim novim pesmama.

Kada su objavljene nominacije za Gremi, Tesfaje je optužio organizatore da su „korumpirani", zbog velikog uspeha njegovog albuma After Hours i hit singla Blinding Lights.

Odgovor iz odbora Gremija bio je da „razumeju" njegovo razočaranje, ali da se i ranijih godina dešavalo da neka „zaslužena dela" ne budu nominovana.

Beyoncé, Dua Lipa and Taylor Swift
Getty Images
Bijonse, Dua Lipa i Tejlor Svift dominiraju među Gremi nominacijama

Bijonse, Tejlor Svift i Dua Lipa vode u nominacijama za ovogodišnji Gremi - Bijonse sa devet, a Svift i Lipa sa po šest.

Tesfaje kaže da nije očekivao „takav udarac" kada je saznao da nije nominovan ni u jednoj kategoriji - ali da je želeo odgovore.

„Ako hoćete da pitate - 'Da li misliš da su Gremiji rasistički?', mislim da je jedini realan odgovor to što je za 61 godinu dodeljivanja samo deset crnih umetnika dobilo nagradu za album godine", dodao je.

„Kao - šta se dogodilo? Sve smo uradili kako treba. Ja nisam drska, niti arograntna osoba. Ljudi su mi govorili da ću biti nominovan - svet mi je to rekao. Kao - to je to, ovo je ta godina. Svi smo bili veoma zbunjeni".

Album After Hours je četvrti najprodavaniji album u Americi ove godine, dok je Blinding Lights pesma koja se najduže zadržala u top 10 u istoriji američkih top lista.

Nekoliko umetnika je stalo na stranu kanadskog pevača, poput Eltona Džona.

„Po mom skromnom mišljenju - Blinding Lights je pesma godine", napisao je Džon na instagramu.

Engleski muzičar čiji je hit iz sedamdesetih Your Song semplovan na albumu After Hours, označio je post sa #GrammySnub.


Follow us on Facebook, or on Twitter @BBCNewsEnts. If you have a story suggestion email [email protected].

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA