Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:33, 25. 1. 2021.

| BBC News na srpskom

Korona virus i muzika: Flejming Lips priredio jedinstvene „balon koncerte" u Oklahomi

Autor: BBC News na srpskom
The Flaming Lips
Flaming Lips
Svi gledaoci ušli su u balone u roku od 20 minuta od dolaska, rekli su članovi grupe

Grupa Flejming lips (Flaming Lips) priredila je nekoliko jedinstvenih nastupa u Oklahomi - svi članovi benda i publika bili su loptama na naduvavanje, kao zaštitna mera zbog pandemije korona virusa.

Na svakom koncertu bilo je 100 balona, u jedan je moglo da stane najviše troje, a članovi benda su imali svako svoju loptu na naduvavanje.

Ideja je potekla od frontmena Vejna Kojna, koji se tokom nastupa često kotrljao među obožavaocima.

Uoči koncerta, on je rekao da će nastup biti „bezbedniji nego da odete do prodavnice".

Unutar svakog balona bio je se visokofrekventni zvučnik - koji je pomogao da zvuk ne bude prigušen - kao i flašica za vodu, ventilator na baterije, peškir i znak „Moram da piškim/vruće je ovde".

Ako je temperatura visoka unutar lopte, u mehur je ubacivan hladniji vazduh pomoću ventilatora, a oni koji su morali do toaleta, najpre su morali da stave zaštitnu masku, da bi potom otišli do prostorije za nuždu u pratnji obezbeđenja koncerta.

Koncerti su bili odloženi u ​​decembru zbog naglog porasta broja slučajeva zaraženih korona virusa u Oklahomi pred Božić.

https://www.youtube.com/watch?v=YUCzn_eMFF4

„To je vrlo ograničen, čudan događaj. Ali bolje je i da tako da uživamo u koncertu nego da rizikujemo zdravlje porodica i drugih", rekao je Kojn prošlog meseca za časopis Rolingston.

„Mislim da je ovo nova normalnost - možda ćete doći na koncert, možda ne, ali verujem da ćemo sve uspeti da organizujemo".

Na koncertu u petak bend je svirao klasike, među kojima su Do You Realize, She Don't Use Jelly i Race For The Prize, zajedno sa numerama sa prošlogodišnjeg albuma American Head.

Svirali su i verziju Danijela Džonstona True Love Will Find You in the End u čast kantautora i umetnika koja bi, da je živ, tog dana napunio 60 godina.

Snimatelj Nejtan Poup na Tviteru je objavio fotografije priprema koncerata:

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

...Šta zna putarina šta je put koji nikuda ne vodi.
Nadvožnjak nazvati "Srbija" pošto sve strane vode u provaliju...

Filozof čitalac

Tekst: "Zajedno Niš" umesto rušenja traži završetak izgradnje nadvožnjaka koji spaja Donju Vrežinu i obližnja sela