Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 14. 11. 2014.

| Hronika

Lovci krijumčarili municiju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
plasticna-kutija-sa-municijom.jpg
Više od 500 metaka zaplenjeno kod Preševa; foto: upravacarina.rs

Zajedničkom akcijom carine i policije, na izlazu graničnog prelaza Preševo, sprečen je pokušaj krijumčarenja veće količine lovačke municije, saopštila je Uprava carine.

Trojica italijanskih dražavljana putovali su ka Grčkoj u “Tojoti” italijanske registracije sa poluprikolicom, a nakon što su rekli da nemaju šta da prijave, carinici su detaljnim pregledom prvo utvrdili da se u poluprikolici za transport pasa, u posebno izgrađenom bunkeru, nalazi ručna torba sa 223 lovačka metka, kalibra 12 milimetara za koje se, kao vlasnik, javio italijanski državljanin koji je upravljao vozilom. lovacka municija Foto: upravacarina.rs

Daljim pregledom prtljažnika pronađena je još jedna putna torba u kojoj je bilo 134 lovačka metka istog kalibra za koje se, kao vlasnik, izjasnio jedan od saputnika. Na kraju je otkrivena i jedna plastična kutija sa 184 lovačka metka istog kalibra za koju se kao vlasnik prijavio treći putnik.

Sva tri putnika su izjavila da su municiju kupili u Italiji, a da su se uputili u Grčku u lov. Oni nisu prijavili municiju prilikom ulaska u Srbiju i nisu posedovali odobrenje za unos i nošenje lovačke municije.

S obzirom da su učinili prekršaj po Zakonu o oružju i municiji, putnici i municija su predati u dalju nadležnost policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tufegija

    20:34 // 16. 11. 2014.

    Kalibar je izveden od engleskog sistema za težinu pri čemu naprimjer Cal.12 označava broj kugli u veličini radiusa cijevi, da bi se da bi se dostigla težina od jedne engleske funte. Cal 12 je 18.2 mm.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: