Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 24. 11. 2014.

| Politika

Ivanov: SNS preti odbornicima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Nebojša Ivanov

Prvi čovek Dimitrovgrada Nebojša Ivanov kaže da odbornici lokalnog parlamenta trpe česte pretnje i ucene lokalnih funkcionera Srpske napredne stranke koji bi na taj način, kako kaže, hteli da menjaju vlast.

Ivanov, inače član Demokratske partije Bugara, vlast je preuzeo krajem aprila 2012. a odluke koje povlače on i njegovo veće usvaja svega 15 odbornika, od 29 koliko ih ima u Skupštini Opštine Dimitrovgrad.

“Tesnu” većinu, kako kaže, dodatno opterećuju pretnje i pritisci koji dolaze iz SNS-a.

Politička situacija je vrlo komplikovana. Opoziciju čine bivši odbornici Demokratske stranke koji su u međuvremenu postali članovi SNS. Koaliciona većina i odbornici su izloženi pretnjama, ucenama i pritiscima od strane Srpske napredne stranke. Za mene je to to nedemokratski i jedan vid političkog primitivizma koji hoće da lokalne strukture SNS apsorbuju svu moguću vlast - priča Ivanov.

Predsednik ove opštine na jugoistoku Srbije kaže da se dešava da odbornicima funkcioneri SNS upadaju u kuće kasno uveče sa zahtevima da promene stranu u parlamentu.

Takođe, Ivanov kaže da im se nude i radna mesta, a neretko i novac.

Ipak, održavanje većine zapošljavanjem ni vladajućoj većini, ni njemu kao predsedniku nije strano.

Pojedini odbornici zaista su dobili posao. Ja to ne krijem. Oni su dugo bili bez posla i sada su zaposleni. To je način da odbranimo i sačuvamo ljude - rekao je Ivanov.

Otvoreno o ostalim političkim temama, o načinima kako se vrbuju, a kako “čuvaju” odbornici, ali i o novim investicijama, šta je Ivanov rekao o smanjenju siromaštva, povećanju broja zapošljenih i rezultatima izbora za Savete nacionalnih manjina pogleda, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    13:59 // 25. 11. 2014.

    Na pitanje kako je on pridobio poverenje dva odbornika SNS-a? kao sto i sam naslov kaze. pretnjom ucenom i podmuklim stvarima. Treba da se stidi svojih godina...

  • Nemanja

    13:15 // 25. 11. 2014.

    Upropastio si opstinu, doveo gradjane na rub egzistencije! KAKO TE UOPSTE NIJE SRAMOTA UOPSTE I DA PRICAS NESTO!!!!I KAMO SRECE DA SI TI JEDINI

  • Zoran

    02:08 // 25. 11. 2014.

    Pa u Dimitrovgradu kao i u Bugarskoj je uvek bilo ,, Kako veter duva'' oni su cas tamo,cas ovamo..To nije nista cudno.Kada bi se desilo da partija Rize Haljimija pobedi na Republickim izborima oni bi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: