Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 24. 7. 2015.

| Sport

Staša Gejo prva u Evropi u sportskom penjanju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stasa-gejo-paek.jpg
Staša Gejo ističe da joj je forma na vrlo visokom nivou, foto: FB profil Slobodana Geja

Zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi, volji i borbenosti, ističe Staša Gejo, ova Nišlijka je uspela da stekne ubedljivu prednost od početka finala i osvoji prvo mesto na Evropskom prvenstvu mladih i zauzme prvo mesto u generalnom plasmanu.

Članica niškog Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba ponovo je trijumfovala u francuskom mestu Aržantjer la Bese, pošto je nakon prošlogodišnjeg trijumfa na Evropskom kupu, bila najbolja i na Evropskom prvenstvu mladih u sportskoj disciplini "boldering".

Na prvenstvu sam u svakom penjanju pokazala sve svoje kvalitete i sve ono na čemu sam radila zimus i tokom proleća - priča Staša.

11200823-522704661216719-219143367266341321-n Staša Gejo kaže da nekad jednostavno treba zaboraviti na sve uspehe i početi od nule; foto: FB profil Slobodana Geja

Kvalifikacije je završila kao trećeplasirana zbog minimalne razlike u broju pokušaja između takmičarki.

U finalu je došla do izražaja moja svestranost u penjačkim stilovima. Zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi, volji i borbenosti uspela sam da steknem ubedljivu prednost od početka finala i, na kraju, zasluženu pobedu - dodaje sedamnaestogodišnja Nišlijka.

Zajedno sa pobedom od pre dve nedelje iz Langenfelda u Austriji, zauzela je prvo mesto i u generalnom plasmanu za seriju evropskih kupova.

Ja sam i više nego zadovoljna ovim rezultatom jer se moja sezona nastavlja odlično i moja forma je na vrlo visokom nivou - kaže Staša.

11745706-522704427883409-1178253576131380171-n Staša je zadovoljna svojim rezultatima; foto: FB profil Slobodana Geja

Ona ističe da je nakon prve ovogodišnje pobede morala sebe da vrati na početak i posveti se popravljanju grešaka "da bi zlato ponovo zasijalo na njenim grudima".

Nekad jednostavno treba zaboraviti na sve uspehe i sve što ide uz njih da bi se napredovalo. I na ovom nastupu je bilo grešaka na kojima treba raditi i usavršavati se kako bi sve te slabe tačke postale bezopasne po moje dalje ciljeve - rekla je Staša Gejo.

Nju sredinom avgusta čeka i seniorska konkurencija jer će se oprobati na Svetskom kupu u Minhenu.

Kako Staša kaže, najvažnije takmičenje sezone je Svetsko prvenstvo za mlade u italijanskom Arku koje je na programu od 28. avgusta do 6. septembra.

11224334-522293551257830-6456593655604086164-n Staša Gejo će se sredinom avgusta oprobati na seniorskom Svetskom kupu; foto: FB profil Slobodana Geja

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Зоран Васиљевић

    13:02 // 24. 7. 2015.

    Браво Сташа. Још кад би град дао средства за тебе и остале успешне мале аматерске спортове, а не да сипа милионе у буре без дна "професионалце ФК Радничког".

  • xyz

    12:10 // 24. 7. 2015.

    Ala cepa ova devojka..Svaka cast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: