Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

BalkanPres

Vodič: Kako prijaviti porodično nasilje?

Za prijavu porodičnog nasilja dovoljno je da dostavite informacije o nasilju policiji, tužilaštvu, centru za socijalni rad, radnicima u zdravstvenim ustanovama ili zaposlenima u školi.

detaljnije
Nasilje u porodici

Porodično nasilje nad decom: nevidljive žrtve - istraživanje BIRN-a i partnera

Sudski postupci protiv njenog oca završeni su brzo - za ukupno pet meseci. Na 22 strane dostupne sudske dokumentacije, devojčicino ime se ne pominje nigde. Ipak, na nekoliko mesta pišu o njoj - piše da „dete“ ima dve godine, da živi na spratu porodične kuće, a da su u prizemlju baka i deka po majci.

detaljnije
krik

KRIK osuđen zbog vesti sa suđenja u kojoj je spomenut Gašić

Sudija Nataša Petričević Milisavljević osudila je KRIK jer je objavio vest sa suđenja kriminalnoj grupi Zorana Jotića Jotke u kojoj je preneo ono što se dešavalo u sudnici - citirao prisluškivani razgovor članova kriminalne grupe u kome se čulo da je direktor BIA-e Bratislav Gašić kod Jotića "na kazanu“.

(5) detaljnije
Predrag Koraksić Koraks

25. rođendan "Danasa" i knjiga Koraksovih karikatura "Bez reči"

Knjiga "Bez reči", zbirka karikatura legendarnog Predraga Koraksića Koraksa od danas je u prodaji na online prodavnici Danasa i svim većim knjižarama u Srbiji, po ceni od 1.999 dinara.

detaljnije
  • vlajčić

    Vlajčić: Treba naći tračak nade i u najgoroj situaciji

    Da je ova godina bila gora od svih prethodnih, pa da ta nizbrdica na kojoj se zemlja nalazi pokazuje da nam se loše piše, ali i da treba naći tračak optimizma i u najgoroj situaciji, rekao je u intervjuu Fonetu novinar, književni i filmski kritičar Milan Vlajčić, koji očekuje da građani 3. aprila izađu na izbore i glasaju protiv vlasti.

    (1) detaljnije
  • 1640078326472

    CINS o neodobrenom leku za dijabetes: Prodavci lažne nade na internetu

    "Naš čaj Diabetin može da zameni tablete ili insulin istog momenta, ali se to ne preporučuje, već treba polako smanjivati terapiju", ovako je u telefonskom razgovoru novinarki CINS-a preporučen čaj Diabetin protiv dijabetesa. Ono što nije rečeno je da za dijabetes nema leka, i da nagli prekid terapije može da ozbiljno ugrozi već narušeno zdravlje.

    (1) detaljnije
  • krik

    AOM: Tužbe protiv KRIK-a još jedan pokušaj gušenja medija

    Tužbe koje su ljudi iz vlasti i njihovi saradnici podneli protiv Mreže za istraživanje korupcije i kriminala KRIK, bez prethodnog demanta, predstavljaju još jedan pokušaj gušenja istaživačkih medija i sloboda, poručuju iz Asocijacije onlajn medija.

    (1) detaljnije
  • sala foto A.S

    Četiri novinarska udruženja i parlamenta sa Balkana potpisali deklaraciju o unapređenju dijaloga

    Srpski, crnogorski, severnomakedonski i BiH parlament ubuduće bi trebalo da rade na poboljšanju dijaloga sa novinarima i njihovim udruženjima u ovim državama Balkana. To je jedna od ideja deklaracije koja je potpisana u Skoplju, a na koju je potpis ispred srpskih novinara stavio predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

    detaljnije
  • N1

    NUNS: Nadležni organi da ispitaju zastrašivanje novinara zbog izveštavanja o fabrici Linglong

    Nezavisno udruženje novinara Sbije zabrunuto je za bezbednost više novinara koji ovih dana izveštavaju o uslovima rada u fabrici Linglong u Zrenjaninu i poziva nadležne organe da obezbede normalne uslove rada novinarima koji izveštavaju sa terena.

    (2) detaljnije
  • Miloš Vasić

    NUNS povodom smrti Miloša Vasića: Umro je jedan od najboljih u našem poslu

    Posle duge i teške bolesti u Beogradu je danas u 74. godini preminuo Miloš Vasić, jedan od osnivača nedeljnika "Vreme". Nakon decenija pisanja za različite medije, njegov jedini poslodavac bila je istina, uz te reči opraštaju se od Vasića kolege iz NUNS-a.

    (1) detaljnije
  • đilas

    Đilas: Mi demokratiju nemamo, moraćemo ponovo da je napravimo

    Dijalog vlasti i dela opozicije oko izbornih uslova ne postoji, kaže lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, a on služi, po njemu, da se pod pokroviteljstvom Evropske unije napravi nebitnim. U Fonetovoj emisiji Kvaka 23 predsednik SSP-a govorio je i o stanju u opoziciji, potencijalnim izborima i protestima, kao i o trenutnim rejtinzima SNS-a i opozicionih stranaka.

    (14) detaljnije
  • VAK_3895

    Niški novinari o medijskog sceni, budžetskom sufinansiranju, izazovima profesije i odnosu vlasti

    Da je kvantitativno medijska scena u Nišu dobra, ali da po kvalitetu i profesionalsti ima tek nekoliko kvalitetnih medija, slažu se sagovornici Fonetove emisije "Niš - grad za pesnike i novinare". O stanju lokalnih medija, izazovima profesije, budžetskom sufinansiranju medijskih projekata i odnosu vlasti prema medijama za serijal "In medias (p)res" govore Zorica Miladinović, Gordana Bjeletić, Dragan Đorđević, Milan Stojanović i Ivana Ilja Petrović.

    (4) detaljnije
  • goca

    Bjeletić: Brojni napadi na Južne vesti, premijerka pominje samo jedini sa pozitivnim ishodom

    Mnogo napada na novinare Južnih vesti i sam medij bilo je poslednjih godina, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, ne pominjući druge, okarakterisala jedinu presudu kao znak da su mediji slobodni, a novinari zaštićeni. Glavna i odgovorna urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić rekla je za Fonet da je premijerka pogrešne ljude uzela za alibi i podsetila sa kojim se problemima redakcija susretala poslednjih godina.

    (9) detaljnije
  • verica ilić

    Epidemiološkinja: Jasno je da su podaci o smrtnosti od kovida lažni

    Skrivanje podataka o broju preminulih od kovida bilo je u funkciji politike i predstavljanja Srbije "kao najbolje na svetu“, ali je jasno da su podaci o smrtnosti ispod jednog procenta lažni, što su "sada i priznali“ redovnim izveštajem Republičkog zavoda za statistiku, izjavila je u intervjuu FoNetu epidemiolog dr Verica Ilić i upozorila na novi talas pandemije, na jesen ili ranije.

    (10) detaljnije
  • Sima Spasić

    CINS: Udruženje Sime Spasića predvidelo da će dobiti prostorije u centru Niša

    Udruženje Sime Spasića je znalo da će se useliti u gradske prostorije u centru Niša i pre nego što je gradska Komisija razmatrala njihov zahtev da im se taj prostor dodeli, piše CINS. Kao udruženju, lokal im je dat u zakup bez javnog nadmetanja i po povlašćenoj ceni od oko 100 evra mesečno. Nemanja Nenadić iz Transparentnosti kaže da je sistem dodele prostorija netransparentan i može dovesti do zloupotreba.

    (8) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: