Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 23. 6. 2016.

| Društvo

Auto-put Niš - Beograd uskoro pod kamerama

Autor:A. S, J. C.Izvor:Južne vesti
auto-put
Uskoro kamere snimaju auto-put do Beograda; foto: JV arhiva

U toku je, kako kažu u “Putevima Srbije”, lociranje kritičnih tačaka na putu koji spaja Beograd i Niš, a nakon toga bi trebalo da se radi projekat i postavljaju kamere koje će snimati saobraćaj.

Svi moderni putevi u svetu su pokriveni kamerama koje 24 časa snimaju protok vozila, a po potrebi i kažnjavaju nesavesne i bahate vozače. Takav je plan i “Puteva Srbije” za najprometniji auto-put u Srbiji.

Trenutno se radi na lociranju kritičnih tačaka na deonici auto-puta Beograd - Niš, nakon čega će se pristupiti izradi projekata kojim će se precizirati broj kamera, kao i razmak na kome će biti postavljene. Nakon sprovedene javne nabavke, biće poznata i cena kamera i pratećeg sistema za obradu podataka - poručuju iz “Puteva Srbije”.

Kamere bi trebalo da beleže gustinu saobraćaja, brzinu kretanja vozila, klasifikaciju vozila, dužinu automobila, informacije o blokiranim trakama, ali i vremenski razmak između vozila.

Na osnovu obrađenih podataka, centralni sistem će vršiti proračun na osnovu kojeg će se donositi mere za kontrolu saobraćaja - kažu u “Putevima Srbije”.

U ovom preduzeću nisu rekli da li će na osnovu snimaka nesavesni vozači biti kažnjavani, ali kažu da će kamere pobiljšati bezbednost saobraćaja na ovoj deonici.

Kako kažu u “Putevima Srbije”, u poslednjih 5 godina u redovno i zimsko održavanje auto-puta uloženo je nešto više od 5,6 milijardi dinara, dok je za rekonstrukciju deonice od Malog Požarevca do Ralje potrošeno 680,4 miliona dinara iz kredita Evropske banke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lila

    12:16 // 23. 6. 2016.

    I treba.Ludo se vozi

  • bilo bi korisnije

    11:42 // 23. 6. 2016.

    da je bez kolotraga i rupa, ali je to previše za JP"Puteve Srbije". Da grade i saniraju put kako valja, da ne pustaju na auto put pretovarene kamione, više bi doprineli bezbednosti saobraćaja, nego što će to uraditi kamerama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: