Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 29. 8. 2021.

| Društvo

Divlja deponija u leskovačkom naselju sve veća, nadležni bez trajnog rešenja

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
deponija Slavko Zlatanović
Od đubreta, preko nameštaja do voća i povrća; foto: čitalac

Godinama unazad u leskovačkom naselju Slavko Zlatanović nalazi se jedna od najvećih divljih deponija, što je problem sa kojim su, kažu upoznati i u Odeljenju za zaštitu životne sredine, ali rešenje ne mogu da nađu. Građani ukazuju da je veliki problem i to što smeće često gori, a nadležni da je očišćena pre oko mesec dana ali da oni koji tu bacaju smeće ne odustaju, pa ovaj prostor ubrzo opet postane deponija.

Nameštaj, bela tehnika i različit otpad koji ne stiže samo iz domaćinstava, zatim smeće koje bacaju građani, ostaci hrane koja ovde privlači pse lutalice, tako problem opisuju oni koji žive u blizini. Deponija Slavko Zlatanović Ne retko i kontejneri gore; foto: čitalac;

Razne stvari izbacuju na ovoj deponiji. Kad god bi se deponija bar malo očistila, u narednih nekoliko dana bi bivala sve veća i veća. O požarima da ne govorim, svakodnevno beli dim odavde kreće i širi se ka ostatku grada - napisala je Leskovčanka.

Za veliki problem u ovom leskovačkom naselju kažu da znaju i iz Odeljenja za zaštitu životne sredine, odakle za Južne vesti kažu da je deponija čišćena pre oko mesec dana, ali da za sada nemaju nikakvo rešenje kako bi zaista nestala. Deponija Slavko Zlatanović Nadležni nemaju rešenje; foto: čitalac

Pre 3, 4 nedelje je deponija skoro očišćena. Problem ćemo morati da rešimo nekako. U potrazi smo za nekim rešenjem. Postavljen je veći broj kontejnera, ali ne vredi. Moramo da u skorijoj budućnosti nađemo rešenje da na tom mestu deponije više ne bude - rekli su iz Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Ipak, bez odgovora je ostalo pitanje zašto se kontejneri češće ne prazne i ne odvozi smeće, pa divlja deponija ostaje u ovom leskovačkom naselju.

Pored ove, u Leskovcu su još dve velike divlje deponije, na Hisaru i u blizini Radničkog naselja. U Odeljenju za za zaštitu životne sredine kažu da i za njih takođe traže trajno rešenje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Павле И. Премовић

    15:28 // 30. 8. 2021.

    Кад би се грађанке и грађани Токија бринули о чистоћи града као Нишлијке и Нишлије о чистоћи Ниша "подавили" би се у ђубрету. Прошетајте обалама "потенцијално" дивне Габровачке речице па ће те се уверити у ово што пишем. Кад би такву речицу имали грађанке и грађани Токија чували би је "као очи у глави" а овдашње и овдашњи...

  • leskovčanin

    17:24 // 29. 8. 2021.

    Divlje naselje divlja deponija

  • Ana

    15:16 // 29. 8. 2021.

    Deponija upravo gori.

    • Čudesni dribling

      15:39 // 29. 8. 2021.

      Povratak otpisanih, Marinika i Dragan u akciji!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: