Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 18. 10. 2023.

Načelnik Odeljenja za narkomaniju: "Ulaznica" u svet zavisnosti nekada marihuana, sada lekovi za smirenje

Dragan Vukadinović Edukacija kao najavažniji vid prevencije, kaže doktor; foto: JV

“U apoteku se, kao i u kafanu, ulazi sa ozbiljnim predznanjem”, kaže načelnik Odeljenja za narkomaniju Specijalne bolnice “Gornja Toponica” Dragan Vukadinović, koji ističe da marihuana više nije vodeća supstanca sa kojom mladi ulaze u svet zavisnosti, već su to lekovi za smirenje ili anskiolitici. Za “15+15 minuta” govori i o podatku RFZO-a da se u Srbiji godišnje popije oko 7 miliona kutija antidepresiva i anksiolitika, a priča i o prevenciji zloupotrebe lekova, regulativama i primerima iz prakse.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Berija

    15:04 // 18. 10. 2023.

    Vidi visprenog, otkrio rupu na saksiji.

    • зоза ниш

      13:41 // 19. 10. 2023.

      taj vispreni je jedan od najvećih stručnjaka za lečenje bolesti zavisnosti u evropi

    • Нишлијка

      11:24 // 20. 10. 2023.

      Не вређај човека, не можеш воду да му носиш, веома је стручан, хуман и изнад сввега врхунски професионалац

  • Jonca

    15:41 // 18. 10. 2023.

    Nije to nista naspram non stop obracanja predsednika na raznim televizijama,a da pritom nista ne kaze,to je gospodine zavisnost.I u najmanju ruku zalosno je da pored toliko lekara psihijatra,ne nadje neko za shodno da mu pomogne,a tako mu je pomoc ocajnicki neophodna

    • Dragan

      18:57 // 18. 10. 2023.

      Tako je druze,Jonco sramota da pored toliko neuropsihijatara niko ne vidi da je coveku neophodna pomoc u pregovorima,ekonomski tigar 10 godina bezuspesno pregovara,nikome ne izlazi na tv duel.na novinarska pitanja odgovara pitanjem,obozava N1 i Zaklinu.Sta cemo sa olosem,hijenama,lesinarima,zgubidanima?Kako sam kaze,drzava je ozbiljna stvar,a on se sprda sa njom i gradjanima...zavisnost uzela maha

  • Qgo

    16:13 // 18. 10. 2023.

    Covek u apoteci trazi da kupi tri kutije bensedina. Apotekar se cudi: "Da ne preterate sa lekovima? Juce ste kupili par kutija." Covek kaze: "Jeste, kupio sam ali bili mi neki gosti sinoc. Popilo se sve dok smo gledali dnevnik..."

  • vmp

    16:25 // 18. 10. 2023.

    de be doktore... sad ce precednik da oslobodi koluviju pa ce marihuana da se vrati na ulice. ovo je samo trenutni zastoj.

  • Ani jak

    16:49 // 23. 11. 2023.

    Apotekar/ka prva ne sme da da bez izveštaja i recepta lekove.Kada se pojavi takav lik odmah lična karta i poziv policije.Neka se nadležni vise pozabave dilerima a kada bi vlast bila normalna i društvo bi bilo normalnije.

  • Igor Milošević

    13:10 // 10. 1. 2024.

    Mislim da bi svesno dozvoljavate protok i prodaju lekova u ustanovi ,ja nemogu da dobijem osobu kojoj sam život spasao ,nego porodica koja je navodi na prostituciju i o čemu mi pričamo sve stranački se prepirete ljudi vam umiru

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: