Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 14. 7. 2014.

| Društvo

Niški đaci predstavljaju Srbiju na Olimpijadi u Tajvanu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Takmicari.jpg
Niški đaci bili su deo nacionalnog tima i na prošlogodišnjoj Svetskoj informatičkoj olimpijadi.

Nakon što su prošle godine na Svetskoj informatičkoj olimpijadi u Australiji osvojili srebrne medalje, niški đaci Ivan Stošić i Marko Stanković pokušaće da u Tajvanu nadmaše taj uspeh.

Već su se smestili u gradu Taipei, gde se od 13. do 20. jula održava najvažnije svetsko takmičenje iz oblasti kompjuterskih nauka, a nadmeću se četvoročlani timovi iz stotinak zemalja.

Nakon današnjeg zvaničnog otvaranja, sutra će početi prvi takmičarski dan za dvojicu đaka Gimnazije "Svetozar Marković" i ostale članove srpske reprezentacije - Dimitrija Erdeljana iz novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i Andreja Ivaškovića iz beogradske Matematičke gimnazije. Olimpijada Ova 4 srednjoškolca brane boje Srbije na prestižnom svetskom takmičenju.

Ivanovi drugovi iz odeljenja IV razreda za talentovane fizičare i Markovi iz odeljenja III razreda za talentovane matematičare očekuju da će posle povratka dvojice talentovanih đaka svi zajedno proslaviti.

Tome se nadaju i porodice.

- Znam koliko je Ivanu važno da prevaziđe prethodne uspehe i ja mu to od srca želim. Kada počne takmičenje, moguće je "online" pratiti njihove rezultate u realnom vremenu. Prema našem vremenu, oni se takmiče od 3 noću do 8 ujutru, tako da ću pogledati šta su uradili čim ustanem - priča Ivanov otac Goran Stošić.

Ivan i Marko činili su polovinu srpskog tima i na prošlogodišnjoj Svetskoj informatičkoj olimmpijadi u Brisbejnu. Tada je srpska reprezentacija u ukupnom plasmanu zauzela 17. mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Cvetkovć

    07:52 // 21. 7. 2014.

    I osvojili su: Marko srebro a Ivan bronzu! Čestitke od srca

  • MIKI

    13:53 // 14. 7. 2014.

    BRAVO MOMCI! ŽELIM VAM PUNO SREĆE I BEŽITE IZ OVE NEDOĐIJE

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: